Ben ik te oud voor BDSM?

BDSM voor ouderen

Vraag: Ik ben al behoorlijk oud en ben pas met BDSM in aanraking gekomen. Pas ik nog wel in deze speciale wereld?

Beste Petrus,

Eigenlijk is deze vraag veel complexer dan hij er op het eerste oog uitziet. Afhankelijk van je eigen situatie kunnen een heleboel factoren een rol spelen:

Als je ouder bent, voer je al een tijd een bepaald soort leven, een leven zonder BDSM. Waarschijnlijk heb je een partner die geen weet heeft van jouw BDSM wensen. Wil en kun jij die partner in aanraking brengen met de verlangens die je nog maar pas zelf ontdekt hebt? Kan die partner meegaan in jouw fantasieën? Of zit je in een situatie waarin je die BDSM wensen alleen in het geheim kunt beleven?

Je hebt familie, een vriendenkring en collega’s die niet weten welke twijfels er door je heen razen, terwijl je onweerstaanbaar aangetrokken wordt door de BDSM wereld. Naar hen toe kun je wat meer afstand bewaren dan naar je eventuele partner en je kunt voor hen je geheime wensen beter verborgen houden. Ondanks dat blijft het moeilijk om (in feite) een tweede leven te voeren.

Vergis je niet: als je ouder bent zijn bepaalde levenspatronen er zo diep ingesleten dat het heel moeilijk is om eraan te ontsnappen. Zo’n omschakeling vergt van iedereen – niet alleen van ouderen – heel veel kracht en moed om door te zetten. Dat geldt zelfs (en misschien nog wel extra) als je jouw verlangens ‘onder de pet’ moet of wilt houden.

Tot zover het slechte nieuws… Er is namelijk ook goed nieuws!

Er is geen enkele zinnige reden te bedenken waarom je niet in deze speciale wereld zou passen. De BDSM wereld is een wereld vol onbegrensde mogelijkheden. Als je een Meesteres vindt – of dat nou gaat om je partner, een (on)bekende of een (semi-)commercieel contact – kunnen er goede afspraken gemaakt worden wat er wel of niet mag gebeuren in sessies.

Net als bij iedere andere slaaf kan een sessie helemaal aangepast worden aan jouw wensen en aan wat je aankunt. Als een heftige sessie te veel voor je zou zijn, kan een mildere sessie heel goed voorzien in jouw behoeften en fantasieën. Als deze regel goed nageleefd wordt, vormt ouderdom absoluut geen belemmering.

De kunst is natuurlijk om een geschikte Meesteres te vinden, maar dat geldt voor iedere slaaf. Leeftijd vormt geen enkel probleem bij (semi-)commerciële Meesteressen, maar kan mogelijk voor de voeten lopen bij het vinden van een goed contact in je privéwereld. Dat geldt overigens ook voor het op oudere leeftijd starten van andere dan BDSM relaties, dus dat is geen specifiek BDSM probleem.

De enige raad die Ik je kan geven is om er gewoon voor te gaan als dit werkelijk is wat je wilt. Ouderdom heeft daar niets mee te maken. Probeer BDSM zo goed mogelijk in te passen in je leven, liefst in samenspraak met een eventuele partner. Als je niets doet, gebeurt er ook niets, hoe oud of hoe jong je ook bent!

Helena Bathory

Heb je zelf ook een vraag op gebied van BDSM, fetishes of taboes? Stuur dan je vraag in via het vraagformulier.

5 reacties op “Ben ik te oud voor BDSM?

 • 27 april 2012 om 00:11
  Permalink

  Lieve meesteres,
  Dank je zeer voor het commentaar en de wijze raad. Het valt me op dat de inhoud ervan niets van doen heeft met een top-sub verhouding, maar gebaseerd is op het belang van de vraaagsteller. Hulde daarvoor. Voor mij is het inderdaad van belang een en ander in te bedden in mijn huidige relatie. Gelukkig staat mijn vrouw open voor mijn fantasieën en hebben we samen al veel plezier met onze spelletjes. Ik vind het alleen jammer dat zij er niets voor voelt om dit ook samen met anderen te gaan ervaren. Maar ja, je kunt niet alles hebben! Een goede raad vind ik jullie boodschap dat je de partner niet moet misleiden of dingen stiekum moet doen.
  Petrus

  Beantwoorden
 • 27 april 2012 om 07:18
  Permalink

  Beste Petrus,

  Ik ben blij dat jij je kunt vinden in de manier waarop Ik jouw vraag heb beantwoord. Vragen die Ons bereiken via de vraagbaakfunctie nemen Wij uiterst serieus, omdat het meestal zaken zijn waar mensen mee worstelen. Die vragen zullen Wij dan ook altijd beantwoorden vanuit het belang van de vraagsteller.
  Het is goed om te horen dat jij en je vrouw over deze zaak zo’n goede verstandhouding hebben. Als je een relatie hebt, is het ontzettend belangrijk om open naar elkaar toe te blijven over dit soort gevoelige zaken. Ik kan dus niets anders zeggen dan dat jullie dit heel goed oppakken.

  Helena Bathory

  Beantwoorden
 • 27 april 2012 om 20:33
  Permalink

  Een welgemeende vraag en een adequaat antwoord.

  Mooi, daar heb je wat aan !!

  Petrus is lid worden van onderdanigeman.nl niet iets voor jullie ??

  Zelf ben ik ook de jongste niet meer vandaar . . . dus . . .

  Beantwoorden
 • 27 april 2012 om 22:36
  Permalink

  Lieve Meesteres, Beste Hans,
  Het slechte nieuws betrof de reeds ingesleten patronen: nou, ik kan niet anders zeggen dat ik – en wij- nog nooit zo’n diepgevoelde sekservaringen gehad hebben dan die we nu via het BDSM-spel met elkaar hebben gedeeld. Voor mezelf geldt de laatste ervaring als een absoluut hoogtepunt, terwijl ik mijn vrouw heb horen en zien genieten als nooit tevoren. Zij durfde mij zodanig aan mijn tepels te pijnigen dat ik in een eindeloos lang hoogtepunt belandde, gepaard met een ontroering die ik niet anders als een liefdesmoment kan beschrijven. Het is iets wat zodanig aan je persoon raakt, iets wat ik nooit had kunnen bedenken dat toegang geeft tot de persoonlijkheid van de ander. Ik ben benieuwd wat ik nog in mijn vrouw en mijzelf zal gaan ervaren. Dit is echt waardevol!
  Lieve groet van
  Petrus

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V