Wat is Femdom?

Femdom staat voor Female Domination. Female Domination wordt afgekort tot Femdom, omdat Femdom volledig over de vrouw gaat. Het woord (fe)male is hier dus niet op zijn plek.

Aanhanger en beoefenaars van Femdom zien een vrouw niet meer als een Meesteres. Ze geloven dat een vrouw in biologisch en/of spiritueel opzicht superieur is aan de man.

Femdom wordt om die reden ook wel Female Supremacy genoemd. De Meesteres krijgt vaak de titel Godin om te benadrukken dat Zij superieur is aan Haar slaaf of volger. Lees verder

Wat is BDSM?

BDSM is een gevoel, een sfeer, een visie en een levenswijze. Voor buitenstaanders is dit vaak moeilijk te begrijpen, waardoor BDSM al snel wordt afgeschoven als een zieke fantasie.

Niets is minder waar: BDSM wordt uitgevoerd door mentaal gezonde mensen. De belangrijkste voorwaarde van BDSM is dan ook dat alles op vrijwillige basis gebeurt.

Wat betekent BDSM?

  • De B staat voor bondage: het ontnemen van iemands bewegingsvrijheid door middel van touw, kettingen of folie (mummificeren).
  • De D staat voor discipline: het naleven van regels en opdrachten van de Meesteres. Deze regels en opdrachten worden binnen een BDSM relatie gegeven.
  • De S staat voor sadisme: het behalen van genot door het toedienen van pijnprikkels of het overheersen van een ander persoon.
  • De M staat voor masochisme: het behalen van genot uit het ondergaan van pijnprikkels of het overheerst worden door een dominant persoon.

Lees verder

Wat is het BDSM logo?

Het BDSM logo is een neutraal logo dat nietszeggend is voor buitenstaanders. Dit zorgt ervoor dat het logo veilig gebruikt kan worden om jezelf kenbaar te maken aan mede BDSM’ers, zonder dat anderen iets vermoeden.

Het embleem bestaat uit drie gedeeltes met elk een eigen symboliek:

  • Drie variaties binnen BDSM: B&D, D&S en S&M
  • Drie gedragscodes: Veilig, Verstandig en Vertrouwen
  • Drie groepen binnen BDSM: Dominanten, subs en S/switches

    BDSM logo

Lees verder

Wat is het verschil tussen een sub en een slaaf?

Zoals je misschien weet is er in de BDSM wereld de eeuwige discussie over het verschil tussen een sub en een slaaf. Ten eerste: is er een verschil? En ten tweede: zo ja, wat houdt dit verschil dan in?

De meest verspreide opvatting beaamt dat er een verschil is tussen een sub en een slaaf. Dit verschil houdt in dat een slaaf volledig onderworpen is en geen recht meer heeft op eigen inbreng, terwijl een sub alleen in het BDSM spel onderdanig is en zijn grenzen zal blijven aangeven. Lees verder


    Klamed B.V