Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (6)

Dit is het slotdeel in een uitgebreid interview over Female Led Relationships. Lees eerst het begin van dit BDSM interview.

Als er nog wensen overblijven, frank, hoe ga jij het aanpakken om ook die laatste te vervullen?

Met heel veel geduld. Door het Haar te vragen tijdens een fijn momentje op de bank. De stijl van vragen lijkt op een uitnodiging. Ik vraag letterlijk: “Mag ik je uitnodigen om dit of dat te proberen…?” Ik vraag ook altijd om een afgebakende periode om dat uit te proberen. Een dag, een week, een maand. Ik doe dat om een evaluatiemoment in te kunnen lassen.

Het allerbelangrijkste voor mijn Liefste is de bevestiging dat “ut” goed zit. Zij wil er niet elke dag over praten. Ze wil gewoon leven. Een bevestiging in de trant van: “Het was fijn” en dan duidelijk benoemen wat er nou eigenlijk fijn was is voldoende.

Een voorbeeld. Een tijdje geleden Lees verder

Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (5)

Dit is het vijfde deel in een uitgebreid interview over Female Led Relationships. Lees eerst het begin van dit BDSM interview.

Is jouw Liefste genoeg gegroeid in Haar rol of blijven er nog wensen over?

Afgelopen jaren is Mijn Liefste enorm gegroeid. Het is heerlijk om te ervaren dat Zij me streng, soms heel streng, en directief benadert. Van een lieve vrouw die mij een plezier deed, wijst Ze me nu mijn plaats met Haar wijsvinger. De wensen die ik nog heb betreffen bijvoorbeeld Haar kleding en make-up. Of die wensen ooit alledaagse werkelijkheid worden weet ik niet. Ik hoop het.

Ik heb Haar smokey-eyes make-up geschonken. Die gebruikt Ze vaak. Ik smelt gewoon wanneer Zij zich zo mooi zwaar heeft opgemaakt. Mijn benen worden dan gewoon week. Uiteraard heb ik Haar ook een kohlpotlood gegeven. Dat potlood gebruikt ze heel subtiel. Wanneer Zij dat wat zwaarder aanzet, geeft dat een strenger uiterlijk. Lees verder

Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (4)

Dit is het vierde deel in een uitgebreid interview over Female Led Relationships. Lees eerst het begin van dit BDSM interview.

Binnen een FLR spelen vijf machtsgebieden een rol: financiën, vrije tijd, huishoudelijks klusjes, levensinrichting en seks. Daarover de volgende vragen, frank…

Financiën

Wie bepaalt wat er met het inkomen gebeurt?

Mijn Liefste bepaalt alles bij grote uitgaven, maar ook wat de rest van de financiën betreft heeft mijn Liefste liefdevol de broek aan. Dat is al vanaf het begin van O/onze relatie het geval omdat Zij zich ook professioneel bezighoudt met geld. Vanaf de eerste start zorgde Zij al goed voor het financiële plaatje. Zij is degene die maandelijks mijn betalingen controleert en mij aanspreekt over uitgaven. Zij heeft wat de centjes betreft de touwtjes in handen en dat past helemaal binnen een FLR. Ik ben gelukkig als Zij beslist. Ik hou van Haar…

Vrije tijd

Wie bepaalt hoe de vrije tijd van beide of Lees verder

Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (3)

Dit is het derde deel in een uitgebreid interview over Female Led Relationships. Lees eerst het begin van dit BDSM interview.

Kon jouw Liefste met gemak Haar FLR-rol oppakken, frank? Als dat wat moeilijker lag, hoe hebben J/jullie het dan aangepakt om eruit te komen?

Beide vragen hoop ik hiermee tegelijkertijd te kunnen beantwoorden. Tot twee jaar terug alweer leek FLR het meest op de gang in een processie (W/wij wonen in het katholieke zuiden). Een stapje voorwaarts en twee emotioneel te grote stappen achterwaarts. Zoals ik al eerder schreef, ben je op zoek naar je eigen bevrediging en daardoor ben je veel te veel met jezelf bezig. Dat is een bekende valkuil die dodelijk is voor de groei van welke relatie dan ook.

We hebben heel veel gepraat en soms erg heftig. Spanningen waren er natuurlijk ook. Ik die graag “bediend” wilde worden. Ik die de momenten dat de kinderen bij de Lees verder

Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (2)

Dit is het tweede deel in een uitgebreid interview over Female Led Relationships. Lees eerst het begin van dit BDSM interview.

Toen jij je realiseerde dat je onderdanige gevoelens had, frank, schrok je daar dan van of vond jij dat de gewoonste zaak van de wereld?

Ik ben niet geschrokken van mijn onderdanige gevoelens. Sterker nog, het voelde aan als thuiskomen. Voor de buitenwereld ben ik een lieve, aardige, hardwerkende en vooral behulpzame man. Qua karakter ook een sterke persoonlijkheid, wat overigens niet arrogant bedoeld is. Gevoelsmatig zou ik het liefst elke dag aan de leiband meegevoerd willen worden.

Wilde jij je onderdanige gevoelens verborgen houden voor je omgeving of was dat geen punt?

Mijn omgeving merkt er niets van. Althans, dat denk ik. Vaak gaat het om zaken die ongemerkt verlopen. Bij visites heeft mijn Liefste alle aandacht voor onze bezoekers, terwijl Ze mij quasi nonchalant opdrachten doorgeeft als: “Mag ik een koffie, Lees verder

Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (1)

Het is een tijdje stil geweest op Onderdanigeman.NL, maar Wij hebben nu iets heel bijzonders voor je: een uniek interview over de BDSM relatie van sub frank! Deze onderdanige man heeft al jaren een Female Led Relationship (een speciaal type BDSM relatie waarbij de Vrouw het voor het zeggen heeft) en vertelt hier in een uitgebreid interview openhartig over aan Meesteres Helena.

In het BDSM interview met sub frank ontdek je onder andere hoe een FLR relatie ontstaat en hoe die relatie langzaam maar zeker kan groeien. Hierbij vergeet frank niet om te wijzen op de valkuilen die je als onderdanige man op je pad kunt tegenkomen. Ook hoopt frank dat andere subs in vergelijkbare situaties kunnen profiteren van zijn ervaringen die hij in een aantal jaren heeft opgebouwd.

Ben je dus nog single en ben je op zoek naar een Meesteres of Dominante Dame? Volg dan de komende dagen dit onthullende interview Lees verder

Interview: D/s relatie (4)

Dit is het slotdeel van een vierdelige reeks. Lees eerst deel 1 van dit BDSM interview.

Veranderingen komen voort uit onvrede, Erwin?

Ja, logisch. Tegenwoordig – vooral in het Westen – is er veel vrijheid, een vrije keus. Als je wilt, kun je allerlei ervaringen opnieuw beleven. Je kunt – en dat is belangrijk – er nieuwe inhoud aangeven.

Je zoekt mensen die hierbij aansluiten. Geniet de vrijheid. Door de vrijheid neemt de verantwoordelijkheid toe. Een minpunt? Misschien. Voortdurend nadenken over wat je wilt en doet. Dat vereist inspanning.

Hoeveel waarde hecht je nu zelf aan deze uiteenzetting, Erwin? Het klinkt allemaal nogal belerend?

Ik bedoel dat niet zo. Vrijheid is het sleutelwoord. Vrijheid is niet vrijblijvend. Belerend? Geen redenering is sluitend. Elke theorie blijkt steeds weer ontoereikend. Dat geldt evengoed voor de wetenschap.

Belangrijk is dat gedachten je een moment vooruit helpen, een zetje geven. Op die manier kun je het er steeds net mee doen. En daar Lees verder

Interview: D/s relatie (3)

Dit is het derde deel van een vierdelige reeks. Lees eerst deel 1 van dit BDSM interview.

Weet Marjolein dit, Erwin? Heb je het Haar verteld?

Ja, een half jaar geleden heb ik het tegen Haar gezegd.

Heeft Ze er begrip voor?

Nou, dat ligt natuurlijk niet zo eenvoudig. Voor Haar is er geen weg terug. Het hoofdstuk is afgesloten. Ik verwijt Haar nu in stilte dat Ze me in de steek laat. Ik moet het verder maar uitzoeken. Het is natuurlijk vooral zelfmedelijden. Dat snap ik wel. Maar ik voel me alleen en Zij voelt zich waarschijnlijk ook alleen. En dat wil ik niet. Verdriet, Aurelio, verdriet.

Ze keek me wat meewarig aan. Tegelijkertijd ook met een blik van: waar zeur je nu eigenlijk over? Ze gaf wel eerlijk toe dat Ze zelf als vijftiger heel actief was op het BDSM front. Ik verscheen pas op het toneel toen Ze 57 was. Weet je nog wel, Aurelio?

Erwin, Lees verder

Interview: D/s relatie (2)

Dit is deel twee van een vierdelige reeks. Lees eerst deel 1 van dit BDSM interview.

Vind jij, Erwin, dat nog altijd belangrijk: wat een buitenstaander ervan zal vinden?

Nou nee, niet in de zin van: goh, wat zouden de buren wel niet zeggen? Belangrijk is dat je zelf niet twijfelt. Maar als het goed is, twijfelt ieder mens af en toe. Dat spoort aan tot nadenken. Het maakt de weg vrij voor nieuwe inzichten.

Dus in die zin: ja. Ik poog weleens zo objectief mogelijk over de dingen na te denken. BDSM bijvoorbeeld heeft duidelijk een seksuele lading. Maar de entourage staat ver af van seksualiteit in het teken van de voortplanting. En om de voortplanting zou het toch allemaal begonnen zijn, is het niet?

Dat vraag je toch niet aan mij, Erwin? Maar beschouw jij BDSM gevoelens dan als een afwijking?

Schrik niet, Aurelio. Een beetje wel, ja. Een afwijking gaat me wat ver, maar Lees verder

Interview: D/s relatie (1)

Zelf een verhaal schrijven is niet gemakkelijk. Toch kan iedereen wel over de lotgevallen van het leven vertellen. Ik (aurelio subway) ben geïnteresseerd in mensen die een vaste BDSM relatie onderhouden.

Het volgende interview is gemaakt met Erwin. Via een kennis kreeg ik het e-mailadres van Erwin. Heel voorzichtig heb ik contact met hem gezocht. Uiteindelijk ging hij akkoord met een interview.

Erwin, hoe gaat het? Ben je gespannen nu het interview van start gaat?

Ja, eigenlijk wel, Aurelio. Alles moet nu gezegd worden. Er is weinig tijd om na te denken. De dingen liggen vaak ingewikkeld. Het wordt dan al gauw een zwart-wit verhaal.

Nu ja, ik dien ervoor om wat te sturen en door te vragen. Het zal regelmatig mogelijk zijn dat je een opvatting in een ander verband nog eens kunt toelichten. Thuis werk ik de tekst uit. De sfeer van het gesprek, je aarzelingen, vastberadenheid. De niet uitgesproken woorden voeg ik Lees verder


    Klamed B.V