Hoe vertel je je partner dat je aan BDSM doet?

Gedurende Mijn activiteiten als Meesteres heb ik kennisgemaakt met veel subjes die met Mij wilden spelen, mits het spel geen sporen achter zou laten. Als Ik vervolgens vroeg waarom diegene geen sporen op zijn lichaam wilde, kreeg Ik altijd het antwoord: “Zodat mijn vrouw er niet achterkomt, Meesteres.”

Dit vind Ik één van de grootste beledigingen die een sub kan maken. In de eerste plaats omdat subjes schijnen te denken dat ze Mij geheim kunnen houden, dat Ik niet genoeg impact maak om hun hele leven om Mij te laten draaien. In de tweede plaats omdat het ontzettend slecht voor een relatie is om zoiets groots als BDSM verborgen proberen te houden voor jouw partner.

In een solide relatie moet er op z’n minst de mogelijkheid zijn om je fantasieën op te biechten. Als dit niet het geval is, weet je dan wel zeker dat je met de goede partner bent? Ik weet dat er weinig oprechte, non-commerciële Domina’s zijn.

Je richten op een Domina als partner kan dan ook een beetje te hoog gegrepen zijn, maar een partner met wie jij over jouw fantasieën kunt praten is al heel wat. Dat geeft aan dat jij je in een relatie dusdanig op jouw gemak voelt dat je jouw diepste verlangens durft te delen.

Hoe vertel je je partner dat je aan BDSM doet?

Stap 1

Beeld jezelf in hoe jij je partner zou vertellen dat je geïnteresseerd bent in BDSM. Denk hierbij vooral goed na over de verwoording.

“Schatje… Ik moet je iets vertellen… Ik wil graag dat je mij pijn doet en me vernedert…”

Uh, juist… Alles wat ook maar enigszins lijkt op deze openingszin gaat het niet worden. Als je in een relatie zit voor een x aantal jaar en je gooit dit ineens voor haar voeten, dan zal ze waarschijnlijk alleen maar geschokt reageren. Je wilt juist dat jouw partner erover na gaat denken, misschien zelfs dat ze een beetje over BDSM gaat fantaseren, dat ze zich afvraagt wat BDSM is, etc.

“Lieverd, kun je alsjeblieft even gaan zitten, ik moet je iets belangrijks vertellen. Het is iets waar ik al een tijdje mee rondloop. Soms heb ik bepaalde dromen over ons.

In die dromen bind je me vast op bed tijdens de seks. Soms knijp je me ook een beetje in mijn tepels. Deze dromen vind ik enorm spannend. Ik word er ook altijd opgewonden wakker van. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet…”

Dit is al een stuk beter. Als je dit tegen jouw partner zou zeggen, dan zal zij zichzelf onmiddellijk afvragen hoe het zou zijn om jou op bed vast te binden. Ze zal zichzelf afvragen of dit iets is wat ze wil proberen en of ze daarbij in jouw tepels wil knijpen.

Deze reactie is ook precies wat je wilt. Als ze erover nadenkt, staat de deur naar samen BDSM beleven op een klein kiertje. Ze heeft het niet direct afgewezen, dus er zijn mogelijkheden om die deur verder open te duwen.

De beste manier om dit te doen is door subtiel te zijn en je partner continu kleine brokjes informatie toe te werpen. Als je jouw fantasieën opbiecht, begin dan klein en relatief onschuldig. Gebruik geen termen als SM of BDSM, want dit kan haar afschrikken.

Als je aangeeft dat je fantaseert over een keertje vastgebonden te worden, dan is de kans echter groot dat ze dit weleens wil proberen. Iemand vastbinden is immers niet zo’n grote stap.

Stap 2

Beeld jezelf in hoe jouw partner zal reageren op jouw opbiechting. Je zit in een relatie voor een x aantal jaar en ineens vertelt je partner dat hij graag vastgebonden wil worden. Jij hebt dit nooit vermoed, terwijl je dacht dat je alles van jouw partner wist… Natuurlijk ben je geschokt!

Wat moet je partner doen om ervoor te zorgen dat de schok zo klein mogelijk blijft? Dit is een goede vraag om aan jezelf te stellen. Op deze manier kun je voor jezelf beoordelen of de opbiechting die je bij stap 1 gemaakt hebt ook effectief zal zijn voor je partner.

Neem dan ook de tijd voor deze stap. Als je tot de conclusie komt dat je het opbiechten op een andere manier moet aanpakken, begin dan weer bij stap 1.

Stap 3

Stop met al jouw negatieve verwachtingen. Het heeft geen zin om jouw verlangens en fantasieën op te biechten als je verwacht dat het op niets uit zal lopen. Als je met een negatieve houding een gesprek aangaat, dan is de uitkomst hoogst waarschijnlijk ook negatief.

Denk juist aan de positieve kanten. Je hebt al een x aantal jaar een relatie, je kent elkaar erg goed, je weet wat je moet doen om de ander te plezieren (buiten BDSM om)… Wellicht dat BDSM het wat spannender en gevarieerder kan maken.

Misschien is jouw partner wel aangenaam verrast dat er nog steeds nieuwe kanten bij jou te ontdekken vallen. Misschien zit jouw partner wel een beetje in een sleur en is ze toe aan iets nieuws. Misschien is BDSM opbiechten zo’n slecht idee nog wel niet…

Je wilt jouw fantasieën aan jouw partner vertellen voor een reden. Namelijk dat jij gelukkig bent met de relatie. Zulke grote verlangens kun je niet eeuwig wegstoppen. Je wilt ze juist uiten, als dat binnen jouw relatie mogelijk is. Verlies dit doel niet uit het oog.

Stap 4

De opbiechting. Je moet het je partner ooit vertellen en stap 1 tot en met 3 hebben jou hier al op voorbereid. Zorg ervoor dat je een goed moment kiest om met jouw partner hierover te gaan praten. Overval haar hier niet mee als haar vriendin zojuist een ongeluk gehad heeft of als ze er net achter is gekomen dat ze zwanger is.

Als je klaar bent om alles aan jouw partner te vertellen, kies dan een emotioneel stabiel moment voor jouw partner uit. Hoe kun je hier zeker van zijn? Ga eerst even met haar zitten en vraag naar haar dag. Heeft ze een fijne dag gehad? Heeft ze een goed humeur? Prima, meer kun je niet wensen voordat jij gaat opbiechten.

Stap 5

Geef je partner de ruimte. Natuurlijk kan ze even nodig hebben om alle informatie te verwerken die jij haar gaf. Misschien is ze wel geschokt of boos, omdat ze dacht dat ze je kende.

Geef haar de tijd om haar emoties te plaatsen. Probeer er in de tussentijd zoveel mogelijk voor haar te zijn. Help haar als ze hulp nodig heeft. Steun haar als ze niet meer afwijzend reageert.

Laat zien dat je er voor haar bent en de relatie het belangrijkste voor haar is. Als zij alles een plekje heeft gegeven, dan zal BDSM zo slecht nog niet lijken. Dan kun je verder gaan met stap 6.

Stap 6

Probeer met haar over BDSM te communiceren. Probeer haar ook te prikkelen en nieuwsgierig te maken. Komt er een relevante documentaire op tv? Ga die dan samen kijken en zorg ervoor dat jullie allebei een mening over de documentaire geven. Probeer elkaar te begrijpen.

De uitkomst

Als je eindelijk alles opgebiecht hebt, zijn er drie mogelijke scenario’s:

1: Jouw partner is een (klein) beetje geïnteresseerd in BDSM en is bereid om het één en ander met jou uit te proberen. In dit geval wens ik jullie beide veel geluk samen met het zetten van de eerste stapjes in de BDSM wereld.

2: Jouw partner erkent jouw gevoelens, verlangens en fantasieën, maar deelt deze niet. Jullie kunnen allebei naar een compromis toe gaan werken.

Jij kunt bijvoorbeeld toestemming krijgen om BDSM uit te oefenen met iemand anders onder bepaalde voorwaarden. Blijf hierover goed communiceren. Respecteer de grenzen die ze heeft en ga niet meer eisen. Het zal voor haar al moeilijk genoeg zijn om dit toe te staan.

3: Jouw partner wil er absoluut niets van weten. In dit geval kan jij al je gevoelens en verlangens weer onderdrukken en doen alsof er nooit iets is gebeurd. Laten we hopen dat dit niet het geval is.

Het enige wat je in deze situatie nog kunt doen, is de opbiechting na een aantal maanden opnieuw proberen. In de tussentijd heeft jouw partner de kans gehad om haar emoties een plekje te geven en een beetje over BDSM na te denken. Ze heeft ook gezien dat jij er nog steeds voor haar bent en dat er tussen jullie niets veranderd is.

Als ze de tweede keer ook afwijzend reageert, dan is het tijd om over jouw relatie na te gaan denken. Als er binnen jouw relatie geen erkenning is voor jouw diepste gevoelens en verlangens, is dit dan de relatie waar je aan wilt werken?

Als je er zeker van bent dat dit de relatie is die jij wilt en jij bereid bent om jouw gevoelens en verlangens ervoor te onderdrukken, dan hoop ik dat jouw partner beseft wat een geweldige man ze aan haar zijde heeft staan, aangezien hij bereid is om heel wat voor haar op te offeren.

Succes!

Deana

1 reacties op “Hoe vertel je je partner dat je aan BDSM doet?

 • 27 juni 2013 om 11:09
  Permalink

  Meesteres Deana ,
  Met je partner over sex praten moet kunnen ,maar dat is in heel veel gevallen niet zo.
  Volgens U is de partner misschien niet de juiste omdat het niet mogelijk is om over fantasieën te praten .
  Nu thuis is dat niet echt mogelijk . Met mijn partner verzet ik bergen , alles kunnen wij samen aan. Maar over sex?!
  Ik zit vol met fantasieën over bdsm en zou het ook willen meemaken . Onmogelijk .
  Als ik mijn kans waag om over sex te beginnen dan krijg ik als antwoord : sex is niet het enige in het leven . Maar eenmaal sex op een jaar kan toch niet veel zijn. Of ben ik sexverslaafd .
  Gelukkig kan ik met collegas over dat onderwerp praten. En wat mij opvalt is dat zij het zelfde ervaren . Eenmaal getrouwd en kinderen dan is het allemaal niet meer nodig .
  Dus als een subje ,ik dus, zou vragen om geen sporen na te laten dan is dat niet om U te beledigen.
  Overigens ik vind het geweldig dat Meesteressen als jullie een website hebben opgesteld om onderdanigemannen informatie te geven .
  Met de meest nederige groet,
  Sven .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V