Is BDSM alleen voor de rijken weggelegd?

Vraag: Zeer geëerde Meesteres Artemis,

Ik heb een klein cadeautje klaarliggen voor de Lifestyle Domina die mij een trainingsbeurt met overnachting toestaat op vrijdag 29 juni in Haar studio te Antwerpen. Vergeef me als ik nu iets kwetsends schrijf – dit is absoluut de bedoeling niet – maar omdat ik de realiteit van het leven van elke dag toch scherp in het oog houdt, moet ik toch even bekennen dat zo’n overnightsessie heel veel geld kost (€ 600,-).

Dat is echt wel veel geld voor mij en dan vraag ik me af of er geen onderscheid ontstaat tussen beter bemiddelde mensen en gewone mensen? Toegegeven, ik heb met mijn Lifestyle Domina kunnen onderhandelen, waardoor de prijs toch wat is gezakt. Mijn argumenten hebben dus wel degelijk gewerkt en Zij is akkoord gegaan om mij een trainingssessie met overnachting te geven tegen een lagere prijs. Dat aanbod heb ik natuurlijk zonder aarzelen aangenomen.

Beide groepen (beter bemiddelde en gewone groepen) kunnen behoefte hebben om de wereld van BDSM te verkennen. De eerste groep kan dit echter veel grondiger doen, omdat het er veel meer geld tegenaan kan gooien.

Ik weet wel dat dit helemaal geen garantie is dat een beter bemiddelde groep ook echt beter BDSM leert kennen. Door hun overschot aan financiële middelen kan het zijn dat hun creatieve manier om met BDSM om te gaan een beetje verdoofd wordt. Dat het, met andere woorden, een eerder oppervlakkige beleving van BDSM wordt. Ik denk dat BDSM er voor iedereen is – of in elk geval zou moeten zijn.

Ik doe me bijna zeer om naar zo’n sessie te kunnen gaan. Meesteres Artemis, versta me alstublieft niet verkeerd. Ik ga zeker nog een aanvullende sessie volgen na deze eerste trainingssessie. Dat zou dan later dit jaar gebeuren. Ik wil er dus zeker niet mee ophouden, maar ik moet het financieel kunnen opbrengen, is het niet?

Nu kan het wel zijn dat die prijs die Zij vraagt Haar inkomen (of althans een deel van Haar inkomen) is, maar ik ben 63 jaar jong (ik zeg niet graag oud) en verdien toch niet echt veel. Ik moet daar dus niet te gek mee omspringen. Wil dat nu zeggen dat zo’n training volgen te hoog gegrepen is voor mij?

Ik weet het niet. Ik heb een nieuwe, heel mooie wereld ontdekt en ik zou louter om financiële redenen niet graag gedwongen moeten zijn dit zomaar weer op te geven

Nederige, warme groetjes van ’n submissive in wording,

Subje63

 

Beste subje63,

Eerst maar even een mogelijk misverstand uit de wereld helpen: BDSM hoeft geen geld te kosten. Zoals je ondertussen misschien weet, bestaan er drie “categorieën” binnen de BDSM: commerciële, semi-commerciële en niet-commerciële BDSM.

Commerciële BDSM

Je overnightsessie valt onder de commerciële BDSM. Deze Meesteressen hebben er hun beroep van gemaakt om BDSM sessies te geven. Vaak – zo niet altijd – zijn ze zeer ervaren en professioneel in het BDSM spel. Het nadeel is dat er inderdaad een prijskaartje aan hangt.

De kans dat een commerciële Meesteres zo’n hechte band met je opbouwt dat ze je na verloop van tijd gratis sessies wil geven of een echte D/s relatie met je aangaat, is minimaal. Op de langere termijn is deze vorm van BDSM dus inderdaad niet voor jou weggelegd.

Gezien de haast en het enthousiasme dat Ik echter uit je vorige mails opmaak, doe je er wel goed aan om deze commerciële trainingssessie te volgen. Je wilt de gevoelens waar je nu al een hele tijd mee worstelt heel graag verder ontdekken. De meest logische stap voor jou is dan om een professionele sessie aan te vragen met een begripvolle Meesteres.

Dit betekent niet dat je voor eeuwig bij deze specifieke Meesteres sessies hoeft te blijven volgen. Je kunt deze ervaring het beste zien als de eerste echt kennismaking met BDSM. Als je na afloop zeker weet dat deze wereld de jouwe is (en Ik denk van wel), dan kun je erna rustig op zoek naar een semi-commerciële of niet-commerciële Meesteres.

Semi-commerciële en niet-commerciële BDSM

Semi-commerciële Meesteressen zijn vrouwen die hun BDSM diensten aanbieden als (zwarte) bijverdiensten. Meestal (niet altijd) zijn zij een stuk goedkoper dan commerciële Meesteressen en de kans dat er uiteindelijk uit moois tussen jullie opbloeit, is al wat groter dan bij 100% commerciële BDSM.

Tot slot de niet-commerciële BDSM. Hier betaal je niets voor sessies (op eventuele cadeautjes en schenkingen uit dankbaarheid na). Deze Dominante Dames zien BDSM als een echte hobby of lifestyle en zijn het meest geschikt om een serieuze D/s relatie of langlopend BDSM contact mee op te bouwen.

Het probleem is dat BDSM veel geld kost (denk alleen al aan al het materiaal) en dat er veel tijd in zit voor een Meesteres om alle “kneepjes” van het vak te leren. Denk daarbij aan het verdiepen in alle mogelijkheden, het ontdekken van natuurlijke pijngrenzen, alle veiligheidsrisico’s die bij sessies en opdrachten komen kijken, etc.

Om deze investeringen (BDSM attributen, ruimte, etc.) te dekken, wordt daarom vaak toch een bijdrage gevraagd. Als zij dit niet doet (en dus niet-commercieel is), betekent dit dat ze zelf toch wel redelijk goed in de was moet zitten. Deze groep – van nature dominante vrouwen met een flinke bankrekening – is vanzelfsprekend niet bijster groot.

Daarnaast zijn er in Nederland (en België) veel meer onderdanige mannen dan dominante vrouwen. In zo’n geval treedt automatisch de marktwerking in: de vraag is te groot voor het aanbod, dus de prijs gaat omhoog. Daar ben jij nu helaas de dupe van. 😉

Wie pleziert wie?

Zoals Ik al zei, hoef je niet voor eeuwig gebruik te maken van betaalde BDSM. Ga na de trainingssessie gewoon op je gemak op zoek naar een semi- of niet-commerciële Domina. Als je iemand vindt bij wie je de zogenaamde klik voelt, is de kans groot dat je uiteindelijk een veel lagere prijs betaalt of zelfs helemaal niets meer hoef te betalen.

Bedenk tot slot ook dat deze overnightsessie vooral gericht is op jouw fantasieën. De Meesteres gaat mee in jouw verlangens – de verlangens van iemand die zij amper kent – en bouwt daar een mooie sessie omheen, terwijl zij jou tegelijkertijd op een prettige manier kennis laat maken met de wereld van BDSM.

Je zou dus kunnen stellen dat zij voor jou “aan het werk” is. Als je de rollen omdraait en jezelf juist dienstbaar maakt voor een Meesteres, maak je de kans al veel groter dat er niet of weinig betaald hoeft te worden.

Succes!

Dominante groet,

Meesteres Artemis

Een reactie op “Is BDSM alleen voor de rijken weggelegd?

  • 8 mei 2021 om 06:43
    Permalink

    ik ben henk 62jaar en een echte dominant heb wel wat contacten gehad maar zou heel graag een vaste onderdanige spelpartner vinden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V