Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (6)

Dit is het slotdeel in een uitgebreid interview over Female Led Relationships. Lees eerst het begin van dit BDSM interview.

Als er nog wensen overblijven, frank, hoe ga jij het aanpakken om ook die laatste te vervullen?

Met heel veel geduld. Door het Haar te vragen tijdens een fijn momentje op de bank. De stijl van vragen lijkt op een uitnodiging. Ik vraag letterlijk: “Mag ik je uitnodigen om dit of dat te proberen…?” Ik vraag ook altijd om een afgebakende periode om dat uit te proberen. Een dag, een week, een maand. Ik doe dat om een evaluatiemoment in te kunnen lassen.

Het allerbelangrijkste voor mijn Liefste is de bevestiging dat “ut” goed zit. Zij wil er niet elke dag over praten. Ze wil gewoon leven. Een bevestiging in de trant van: “Het was fijn” en dan duidelijk benoemen wat er nou eigenlijk fijn was is voldoende.

Een voorbeeld. Een tijdje geleden waren W/we beide echt moe. Mijn Liefste kon het met het grootste gemak opbrengen om mij op te dragen: “Ik wil dat je nu gaat koken.” Ze laat zich een glaasje drinken brengen. Schuift aan tafel. Laat me alles opruimen. En dan… komt dat kleine kaboutertje op Haar schouder die om bevestiging schreeuwt.

“Ik voel me aso; jij bent ook moe!” spreekt ze uit. Op dat moment heeft Ze een omhelzing nodig. Zeker geen teleurgestelde blik van een echtgenoot, zoals vroeger soms. Ik kan Haar nu geruststellen met die arm om Haar heen. De zinnetjes: “Het is goed zo“ en: “Kijk naar mijn gezicht en zie hoe ik geniet” doen wonderen.

Je zegt in een reactie op een post van Meesteres Artemis dat jij veel fantasieën en droomwensen hebt moeten loslaten. Gaat dat om wensen binnen J/jullie relatie of om wensen die je hebt moeten loslaten dóór die relatie?

De wensen die ik naar verwachting moet loslaten heb ik hierboven al beschreven. Door de FLR heb ik wel moeten slikken. Het was mijn wens om kort, heel kort gehouden te worden. Nou… dat lukt mijn Liefste steeds beter! Alles wat ik door deze relatie moet loslaten, accepteer ik tot nu toe volledig.

Een voorbeeld is mijn drankgebruik. De hoeveelheid wijn die ik mag drinken is volledig aan banden gelegd. Zonder toestemming géén alcohol. Na elven lekkere trek en iets uit de ijskast…? Alleen ná toestemming van mijn Liefste. Zomaar naar het toilet gaan wanneer ik de voetjes van mijn Liefste streel, verzorg? Helaas…

Mijn toiletgebruik ziet mijn Liefste als een geschikte manier om Haar macht uit te oefenen. Vaak laat Ze me echt lang doorgaan met verwennen voor Ze me toestemming verleent om naar de wc te gaan. Voor de rest schiet me niets te binnen aan wensen die ik heb moeten loslaten door de relatie.

Hoe denkt jouw Liefste zélf over Haar FLR-rol?

Mijn Liefste is afgelopen jaren enorm gegroeid in Haar rol. In het begin was alles te veel vertroebeld door alle BDSM aspecten waar mijn Liefste niets mee kon. Als we spreken over de typische FLR stukjes in ons leven, mag ik van geluk spreken. Zij gaat daar helemaal in mee. Heeft daar ook plezier in. Ervaart natuurlijk gaandeweg ook een heleboel gemak van Haar rol. Deze rol heeft Zij liefdevol aanvaard. Juist omdat Ze zoveel van me houdt. Ooit gaf Ze aan dat Ze ook zonder FLR gelukkig zou zijn. Was ik er dus nooit over begonnen, was het niet in Haar opgekomen om deze weg te kiezen.

Zoals je zelf zegt, zijn jullie naar buiten toe een keurig paar. Weet jullie directe omgeving iets over jullie speciale relatie?

Enkele vrienden uit mijn vorige “leven” kennen mijn BDSM voorkeur. Onze vrienden weten verder niets over onze levensvorm. Mijn Liefste is in gezelschap een heel voorkomende, lieve vrouw. Ik word gezien als een heel attente, lieve en zachtaardige (gekke) man. Onze oplettende vrienden zien een liefdevolle vrouw die “de broek aan heeft”. Ze zien in mij een sportieve, nooit volwassen geworden man die nog steeds met de kleintjes op de trampoline springt, stoeit, badminton speelt en die door training in zelfverdediging als een “echte man” wordt gezien.

Dat ik pas ga zitten nadat mijn Liefste plaats genomen heeft, ik de koffiemelk voor Haar koffie verzorg, Haar kopje aanreik wanneer dat nodig is, bij het weggaan Haar jas gereedhoud, de deur van de auto voor Haar open doe… dat is wel zichtbaar. Het verwijst echter zeker niet direct naar FLR, al zullen heel directe vrienden sinds kort misschien iets in de gaten hebben…

De vakantie stond voor de deur en de kids waren in de tuin aan het spelen. Wij zaten na de koffie aan de wijn. Mijn vriend vraagt of ik een tweede glas wijn wil. Voor ikzelf kan antwoorden, is het Mijn Liefste die daarop met een vastberaden en overtuigende, zachte stem antwoordt: “Ja, de laatste! Dan is zijn quotum voor vandaag weer gehaald!“ Ik voelde me in het bijzijn van onze vrienden opgelaten en tegelijkertijd heerlijk vernederd. Ik wist dat ik niet anders kon doen dan gehoorzamen en ik wil ook niets liever. Ik heb dan ook en public geantwoord met “Ja, Liefste.”

Als de directe omgeving van niets weet, willen jullie dat dan zo houden of kan het jullie niets schelen?

Wat mij betreft mag iedereen het weten, buiten dan de kids. Het liefst zou ik willen dat ook O/onze vrienden ingewijd zijn. Nu zit ik, als het zo uitkomt en niet opvalt, aan de voeten van mijn Liefste koffie te drinken in plaats van op de bank. Hoe graag zou ik mijn Liefste openlijk willen gehoorzamen in het bijzijn van vrienden! Laatst hadden W/we een vriendin op bezoek die pijn had aan Haar voetjes. Hoe graag had ik een voetenbadje willen halen, Haar voetjes in opdracht van mijn Liefste willen strelen, masseren, kussen. Pffff…

Mijn Liefste lijkt er ook steeds minder moeite mee te hebben om naar buiten toe kenbaar te maken dat ik Haar eigendom ben. Een paar jaar terug was het ondenkbaar dat Zij midden in een winkel mijn naam riep en met een gestrekte wijsvinger de plek vlak voor Haar bleef aanwijzen tot ik voor Haar stond. Nu lacht Ze erbij. Kijkt bewust streng om mij te teasen.

Als jullie deze FLR-relatie liever niet aan de grote klok hangen, wat is daar dan de reden van?

De buren hebben mij misschien weleens naakt in de tuin zien lopen met een dienblad of iets dergelijks terwijl mijn Liefste achter in de tuin zat of lag. Verder zou het in onze omgeving hooguit kunnen leiden tot een scheve, opgetrokken wenkbrauw. Wanneer ik in de supermarkt een pakje maandverband op de band leg, vinden velen dat vreemder. Als we onder gelijkgestemden zouden verblijven, zou ik het liefst met trots willen aangeven dat ik eigendom ben van mijn Liefste. Van mijn Liefste weet ik het nog niet. Ook daarin is Zij groeiende…

frank{V}

Heb jij ook een bijzondere BDSM relatie en zou je graag willen dat Wij een interview met je afnemen? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier

1 reacties op “Mijn Female Led Relationship – interview met sub frank (6)

 • 14 augustus 2017 om 11:33
  Permalink

  Dag Frank,

  Ik heb de zes delen van het interview over je FLR gelezen. Ik lees daar zo veel herkenbare feiten. Ook al die valkuilen en alles geheel vrij te houden van BDSM. Dat is in onze relatie precies zo. Mijn vrouw en ik hebben sinds juli 2012 een FLR relatie, die net als bij jouw met veel geduld en toewijding groeiende is. Voor haar is het belangrijk om van mij telkens bevestiging te krijgen dat haar directe stijl van opdracht geven oké is. Precies als jij laat ik haar horen en zien dat ik er van geniet en ben haar zichtbaar dankbaar voor de kansen die ze mij geeft om haar te mogen dienen en verwennen.

  Mijn vrouw is van nature directief. We kennen elkaar nu 48 jaar. Ze had altijd het gevoel dat een vrouw geen wensen mag uiten, laat staan bevelen en opdrachten mag geven. Ik ben haar persoonlijk adviseur, maar ze mag mijn advies altijd naast zich neerleggen en anders beslissen. Wanneer achteraf haar keuze een keer verkeerd uitpakt, zal ik haar daar nooit voor ter verantwoording roepen. Ik zie dit meer als een fout die bij mij ligt, dat ik me niet voldoende heb ingezet om haar een goed advies te geven van te voren. Mijn invloed reikt tot aan het moment van haar keuze.

  Tegelijk met de start van onze FLR heb ik me geabonneerd op shemakestherules(dot)com. Dat is een site specifiek over FLR, opgezet door gewone vrouwen. Ik had er van te voren al veel over gelezen, maar deze site leerde mij om het aspect van BDSM volkomen buiten beschouwing te laten. Haar belangen gaan altijd voor op mijn eigen belangen. Jij schreef al: haar alles geven zonder er iets voor terug te hoeven ontvangen. Ik ervaar dat het ontvangen al in het geven zelf besloten ligt. Ik ontvang haar liefde, doordat ik haar al mijn liefde mag geven.

  De vele ruzies die wij vóór 2012 hadden zijn niet meer voorgekomen. Mijn vrouw moest er erg aan wennen, maar op evaluatiemomenten geeft ze aan dat ze heel erg gelukkig is met mijn verzoek om een FLR te starten.

  Ik vond het fijn om jouw verhaal te lezen, juist omdat het ontdaan is van BDSM. Dat kom ik op het internet niet veel tegen.
  wimmulder

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V