Interview: D/s relatie (1)

Zelf een verhaal schrijven is niet gemakkelijk. Toch kan iedereen wel over de lotgevallen van het leven vertellen. Ik (aurelio subway) ben geïnteresseerd in mensen die een vaste BDSM relatie onderhouden.

Het volgende interview is gemaakt met Erwin. Via een kennis kreeg ik het e-mailadres van Erwin. Heel voorzichtig heb ik contact met hem gezocht. Uiteindelijk ging hij akkoord met een interview.

Erwin, hoe gaat het? Ben je gespannen nu het interview van start gaat?

Ja, eigenlijk wel, Aurelio. Alles moet nu gezegd worden. Er is weinig tijd om na te denken. De dingen liggen vaak ingewikkeld. Het wordt dan al gauw een zwart-wit verhaal.

Nu ja, ik dien ervoor om wat te sturen en door te vragen. Het zal regelmatig mogelijk zijn dat je een opvatting in een ander verband nog eens kunt toelichten. Thuis werk ik de tekst uit. De sfeer van het gesprek, je aarzelingen, vastberadenheid. De niet uitgesproken woorden voeg ik eraan toe.

En Aurelio, jij stuurt me de eindtekst voor publicatie nog even op, hè?

Dat is de afspraak. De namen zijn gefingeerd en je krijgt de eindtekst nog te lezen. Dan kun je de laatste kanttekeningen plaatsen. En nu de aftrap. Hoe hebben jij en Marjolein elkaar leren kennen?

Het is volgend jaar 25 jaar geleden dat ik Marjolein via een contactadvertentie in de Volkskrant leerde kennen. Zij vroeg een toegewijde, onderdanige man die Haar wilde dienen. Ik denk dat Ze de advertentie nog wel ergens bewaard heeft. Zij was toen 57 en ik 29.

Een groot leeftijdsverschil!

Ja, dat kun je wel zeggen. Toch had ik daar geen enkele moeite mee. Achteraf gezien onbegrijpelijk misschien? Maar het was echt zo.

Even, jullie zijn nog steeds samen?

Ja, we zijn nog steeds samen. Reken maar uit! Je begrijpt dan zeker wel in welke levensfase wij nu zo ongeveer aangeland zijn.

Nou, uit de rekensom kom ik wel. Maar de levensfase, hoe zit dat precies?

Tsja, ik zit in de ‘midlife’ en denk dat ik van alles tekort kom en vooral ook dat ik nog van alles kan. Ja, en Marjolein gaat schoorvoetend een beetje afstand nemen van het leven.

De toekomst is onzeker. Ik zie het somber in. Het verschil neemt nu snel toe. In de tijd dat onze verhouding begon, was dat verschil het kleinst. Want als je heel jong of heel oud bent, komt een leeftijdsverschil veel meer tot uitdrukking.

Had Marjolein een partner toen je Haar leerde kennen?

Ja, toen ik Haar leerde kennen, had Ze Kees. Hij was vijf jaar ouder dan Zij.

Hoe zat dat met Kees? Woonde hij bij Marjolein?

Ja, hij woonde bij Haar, maar binnen het jaar was hij vertrokken. Marjolein wilde dat en hij ook wel, geloof ik. Hun relatie was uitgeput. Ze sliepen ook al apart. Het betekende wel dat ik dus al snel geen ‘bijloopje’ meer was.

Graag zou ik gezien hebben dat Marjolein een nieuwe levenspartner – en leeftijdgenoot – gevonden had. Let wel, toen stond ik daar verder niet lang bij stil. Misschien komen we daar later nog op terug?

Oké, vertel nog eens wat over die begintijd, als je wilt?

Een bijzondere tijd in één woord. Ik werkte als machinesteller in de metaalbewerking bij een bedrijf ergens in de Gelderse Vallei en ik woonde in het centrum van Amersfoort.

Op een gewone, doordeweekse dag belde Zij dan zomaar naar mijn werk. Mijn chef kwam dan met de mededeling dat Marjolein gebeld had en dat ik na het werk direct naar Haar toe moest komen. Honderd kilometer naar Den Haag en de volgende morgen vroeg weer terug. Heerlijke, spannende momenten waren dat!

Hadden de collega’s geen commentaar of wisten ze er verder niets van?

Het maakte me niet uit. Wat later ging Marjolein ook mee naar bedrijfsfeestjes of trouwerijen. Ik heb nooit, werkelijk nooit, een vervelende opmerking gehoord.

Hoe zou dat komen?

Nu ja, zelf ben ik ook niet op mijn mondje gevallen. Daar hadden m’n collega’s misschien wel enig respect voor. Maar ik denk vooral dat we ‘naturel’ waren. Het zat nu eenmaal zo en niet anders. Nogmaals, een heerlijke tijd en ik voelde me met de dag zelfverzekerder worden. Marjolein zag en ziet er trouwens nog heel goed uit, zeker gezien Haar hoge leeftijd nu.

Ruim een jaar nadat we elkaar hadden leren kennen kon ik werkvoorbereider worden. Ik moest daarvoor wel naar de avond-MTS. Met wis- en natuurkunde in het pakket noteerde de eindlijst niet lager dan een acht. Marjolein had dan ook geadviseerd de HTS te pakken, maar dat durfde ik niet.

Kwam dat allemaal – die ontwikkelingen – door Haar, denk je?

Nu ja, door Haar werd ik, ik zei het al, een stuk zelfverzekerder, dat staat vast. Ik merkte dat ik al die jaren – ook op school, behalve bij juf Nederland. Uren en uren moest ik terugkomen! – maar wat aangemodderd had. Plotseling kwam ik erachter dat ik heel aardig en gedisciplineerd kon nadenken. Alle seinen kleurden groen.

Wat wond je het meest op? Ik bedoel dan vooral aan jullie BDSM verhouding?

Simpel gezegd dat ik Haar stomweg gehoorzaamde, huishoudelijke klusjes moest opknappen en dat ik door Haar gestraft werd. En bij dat alles had ik het gevoel dat ik bij Haar tot rust kwam en dat ik juist bij Haar goed tot mijn recht kwam. Ja, voor een buitenstaander moet dit als volslagen gek in de oren klinken.

Benieuwd naar het vervolg? Klik op BDSM interview (2) om snel verder te lezen!

Dit interview is ingezonden door aurelio subway. Heb jij ook een spannende BDSM ervaring of verhaal dat je met Ons wilt delen en die nog niet ergens anders is gepubliceerd? Stuur je verhaal dan in naar [email protected] of upload je verhaal via het inzendformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V