Kan BDSM mijn relatie schaden?

Om maar gelijk ter zake te komen: ja, dat kan. BDSM kan jouw relatie schaden. Als je eenmaal in aanraking bent gekomen met BDSM en je ontdekt hebt dat jou dit aanspreekt, dan is er geen houden meer aan.

BDSM blijft in jouw gedachten omhoogkomen en hoe meer je het probeert te onderdrukken, des te erger het de kop opsteekt. Als je eenmaal BDSM gerelateerde informatie en verhalen begint te lezen, dan wil je alleen maar meer weten en vooral meer lezen.

Wat voor invloed kan dit op jouw relatie hebben en hoe kan dit jouw relatie schaden? Er zijn twee belangrijke redenen waarom BDSM jouw relatie zou kunnen schaden. In de eerste plaats door schaamte en op de tweede plaats door er niet open over te zijn.

Ik schaam me voor mijn BDSM gevoelens, wat nu?

BDSM en schaamtegevoelens lijken voor veel subjes hand in hand te gaan. Ze hebben het gevoel dat ze abnormaal zijn, dat ze pervers zijn, dat ze wel ziek in hun hoofd moeten zijn, maar ze vinden vooral dat hun partner een veel betere partner verdient. Ze vinden zichzelf vaak niet goed genoeg voor een relatie en schamen zich voor de in hun ogen “slechte” verlangens die ze hebben.

Als jij je schaamt en denkt dat jouw partner een betere partner verdient, dan is het belangrijk dat jij je realiseert dat jouw partner voor jou gekozen heeft met een reden. Zij is ook al een x aantal jaar met jou samen voor een reden. Ook al denk jij dat zij beter verdient: het is niet jouw keuze om te maken. Het is en blijft haar keuze, dus houd op met je hierover zorgen te maken.

Daarnaast is het belangrijk dat je, als jij je voor jouw BDSM gevoelens schaamt, jezelf leert accepteren. Vaak komt schaamte voort uit onwetendheid. Verdiep je in BDSM, in een BDSM levenswijze en lees verhalen over BDSM scenario’s. Als je kennis over BDSM opgedaan hebt, vraag jezelf dan nog eens af of BDSM echt zo abnormaal is als jij denkt.

Als BDSM een schande is, waarom zijn er dan tientallen chatboxen over? Waarom zijn er honderden websites? Waarom zijn er duizenden verhalen en artikelen? En dan heb ik het alleen nog maar over alles wat er in Nederland gemaakt en gepubliceerd wordt.

Ik raad je dan ook sterk aan om eens een BDSM gerelateerde chatbox op te zoeken en met gelijkgestemden over jouw onzekerheid te praten. Geloof Me, je bent echt niet zo anders als je zelf denkt. Naast jou zijn er nog duizenden mannen die met dezelfde gevoelens worstelen.

Ik durf niet over mijn BDSM verlangens te praten, wat nu?

Hoewel BDSM niet echt een geschikt onderwerp is voor bij de koffie met een koekje, is het nou ook weer niet zo afwijkend dat je het helemaal niet kunt bespreken. Als je hulp nodig hebt over hoe jij BDSM met jouw partner kunt bespreken, dan raad ik je aan om het artikel Hoe vertel je je partner dat je aan BDSM doet? te lezen.

Verder wil ik je erop wijzen dat meer relaties stuklopen op leugens, dingen achterhouden en geen gevoelens delen dan op BDSM verlangens. Als je zeker weet dat BDSM jouw ding is en dat je er niet omheen kunt, praat dan alsjeblieft met jouw partner. Ga geen bevrediging voor deze verlangens bij een ander zoeken.

Stel je voor dat jij op een dag thuiskomt met de sporen van een spanking nog op jouw billen… Jouw vriendin of vrouw vraagt hoe je hieraan gekomen bent. Uiteindelijk zie je geen andere uitweg dan haar eerlijk te vertellen dat een andere vrouw jou gespankt heeft.

“Maar liefje, ik zweer je dat er geen intimiteit of seks bij kwam kijken!” Denk jij dat ze dan niet met alle liefde jou zelf gespankt had als dat had ingehouden dat je niet met een vreemde vrouw had afgesproken?

Denk na voordat je afspraken buiten jouw partner om maakt. Vraag jezelf ook af of geheime BDSM afspraken het waard zijn om jouw relatie voor te riskeren. Als ze er achterkomt dan is jouw relatie beschadigd.

Als je eerlijk met haar over jouw BDSM gevoelens praat en dit mocht niets voor haar blijken te zijn, dan is jouw relatie waarschijnlijk ook beschadigd. Als je in allebei de gevallen kans loopt dat jouw relatie beschadigd zal worden, waarom ben je dan niet gewoon eerlijk tegen haar?

Dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Misschien word jij wel aangenaam verrast en is ze bereid om met een beetje BDSM te experimenteren…

Succes!

En vergeet niet: ontken nooit wie je bent. Vroeg of laat komt het altijd terug. Als je gelukkig wilt zijn, accepteer jezelf dan zoals je bent in plaats van proberen te zijn zoals maatschappelijk wenselijk is.

Deana

1 reacties op “Kan BDSM mijn relatie schaden?

 • 10 november 2012 om 11:03
  Permalink

  Gegroet Meesteres,

  Ik ben zelf al jaren in die situatie. Onderdanig en masochist in hart en ziel. Heb dan ook al jaren een dubbelleven. En geef het toe, dit weegt enorm.
  Maar het is ook niet makkelijk, als je een gezin hebt opgebouwd vooraleer je erachter komt dat je voor iets heel anders bestemd bent dan de brave huisvader zijn. En dan is het haast onmenselijk om die keuze nog te moeten maken.
  Ik ervaar mijn bdsm zijn als een flinke handicap en ondanks dat ik heel vaak speel en mij dat een klein fortuin kost wordt de drang naar meer, naar life-style steeds groter….

  Een opmerking in de rand. Veel Meesteressen maken ook flink misbruik van dergelijke situaties voor groot finaciëel gewin. Dit is zeker ook niet naar de geest van de echte bdsm.

  Een fan van Uw site

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V