Hoe herken je een fake meesteres?

Als je via het internet naar BDSM contacten zoekt, kom je er vroeg of laat mee in aanraking: fakers. Waarom doen ze dit? Wat willen ze? En hoe kun je fakers herkennen?

Welke soorten BDSM fakers zijn er?

Om de motieven van een BDSM faker te begrijpen, is het belangrijk dat je eerst weet welke soorten fakers er zijn. Er zijn vier verschillende soorten fakers en één “semi-faker”:

 • Mannen met biseksuele of homoseksuele gevoelens die zich als Meesteres voordoen
 • Dominante mannen met een biseksuele of homoseksuele geaardheid die zichzelf voor Meesteres uitgeven
 • Onderdanige mannen die zich als Meesteres voordoen
 • Niet-dominante vrouwen die zichzelf voor Meesteres uitgeven
 • Semi-fakers

Wat voor motieven hebben BDSM fakers en hoe herken je ze?

1. Mannen met biseksuele of homoseksuele gevoelens die zich als Meesteres voordoen

Deze mannen zijn vaak alleen geïnteresseerd in seksueel contact. Ze zien onderdanige mannen als een gemakkelijk doelwit voor het verkrijgen van seksueel getint materiaal.

Meestal denken ze namelijk dat ieder subje bereid is om op commando seksueel getinte foto’s en filmpjes te sturen. Ze hebben vaak geen flauw benul wat BDSM nou eigenlijk inhoudt. Deze groep fakers kan ook gevaarlijk zijn.

Vaak houden ze er verkeerde ideeën op na, zoals het idee dat iedere sub verkracht wilt worden. Ze kunnen denken dat “nee” gelijk staat aan “ja”.

Waaraan kun je deze groep BDSM fakers herkennen?

 • Grof en ongepast taalgebruik: “Zo sletje, kleed jezelf maar eens even uit, zodat jij jouw slettenkut (refereert naar de anus) voor de webcam kan laten zien.”
 • Geen kennis met betrekking tot BDSM.
 • Geen respectvolle houding ten opzichte van de sub.
 • De grootste fout die ze maken is denken dat ze een sub kunnen dwingen om te doen wat zij willen, zonder te beseffen dat BDSM altijd vrijwillig is voor een sub.

2: Dominante mannen met een biseksuele of homoseksuele geaardheid die zichzelf voor Meesteres uitgeven

Gelukkig is deze groep heel schaars, maar het komt weleens voor dat een dominante man zichzelf als Meesteres voordoet om mannelijke subjes te strikken. Hier liggen geen ernstige motieven aan ten grondslag. Meestal wil deze Dominant niet meer dan een goed gesprek over BDSM of een cyberspel.

Herkenbaar aan:

 • De geringe informatie die ze over zichzelf geven. Ze willen niet over hun leven praten en als ze dit wel doen, kunnen er vaak inconsequente dingen gevonden worden. Verwar dit echter niet met verlegenheid of gesloten zijn. De meeste mensen zitten er immers niet op te wachten om hun hele privéleven gelijk op tafel te gooien.
 • Deze groep heeft meestal geen foto’s van zichzelf. Ze kunnen natuurlijk wel foto’s van internet afplukken en gebruiken. Als ze dit doen, hebben ze over het algemeen geen foto’s van een vrouw in meerdere situaties, maar slechts één of enkele foto’s van een vrouw in één situatie (bijvoorbeeld foto’s van een vrouw in het zwembad, maar geen foto’s waarop ze aangekleed staat).

3: Onderdanige mannen die zich als Meesteres voordoen

Subjes die zichzelf voor Meesteres uitgeven… Hoe bizar dit ook klinkt, dit is toch de meest voorkomende BDSM faker. Als onderdanige man ben je waarschijnlijk bekend met het verschijnsel dat er in verhouding relatief weinig Dominante Dames zijn en dat daartegenover veel onderdanige mannen staan. Dit is een probleem.

Veel onderdanige mannen kunnen dan ook geen Meesteres vinden. Om toch een beetje BDSM spanning te creëren, geven ze zichzelf uit voor Meesteres en behandelen ze subjes zoals ze zelf behandeld willen worden.

Deze faker heeft geen slechte intenties. Hij verlangt dusdanig naar D/s contact dat hij geen andere manier meer ziet dan zichzelf voor Domme uitgeven om dit contact te verkrijgen.

Hoe herken je deze relatief onschuldige BDSM faker?

 • Deze groep is het lastigste te herkennen, met name doordat onderdanige mannen weten welk gedrag zij verlangen van een Meesteres. Hierdoor valt dit voor hen gemakkelijk te imiteren. Aan de andere kant is dit ook een uitstekend herkenningspunt. De man zal van jou dezelfde reactie verlangen als de reactie die hij zou geven in dezelfde situatie.
 • Net zoals bij dominante mannen die zichzelf voor Meesteres uitgeven, heeft ook deze groep problemen met het fotomateriaal.

4 Niet-dominante vrouwen die zichzelf voor Meesteres uitgeven

Deze groep is erg klein en is eigenlijk alleen maar te vinden binnen de money slavery. Het zijn vrouwen die een keer lucht gekregen hebben van “geldslaafjes” en denken dat slaven in de rij staan om hun geld te overhandigen. Ze zijn totaal niet dominant en alleen op financieel gewin uit.

Hoe kun je deze groep uitbuiters herkennen?

 • Deze groep is erg makkelijk te herkennen, omdat alles wat ze doen uitdraait op financieel gewin.
 • Ze zijn niet geïnteresseerd in subjes of in BDSM.
 • Vaak denken ze dat grof taalgebruik de manier is om met subjes te communiceren.
 • Ze hebben meestal geen kennis over BDSM en proberen hun zin te krijgen via chantage en blackmail.
 • Ze beseffen niet dat aan BDSM altijd een vrijwillige basis ten grondslag ligt.

5: Semi-fakers

Hoewel de semi-faker geen echte faker is, vind Ik deze toch de moeite waard om te vermelden. Binnen de BDSM komt het regelmatig voor dat vrouwen die geïnteresseerd zijn in het Dominaschap niet zo goed weten waar ze moeten beginnen.

Ze zijn nieuwsgierig en willen graag experimenteren, maar aan de andere kant durven ze niet. Ze vinden hun verlangens beschamend en abnormaal. Door hun angst durven ze vaak niet zoveel persoonlijke informatie vrij te geven en regelmatig durven ze ook niet tot een afspraak te komen.

Hoewel dit ook kenmerken van een faker zijn, is een semi-faker wel geïnteresseerd in de sub en in BDSM. Zij kan veel vragen stellen en genoegdoening halen uit een uitgebreid gesprek.

Ze zal niet vragen om seksueel getint materiaal en ze is ook niet op financieel gewin uit. Als je denkt dat je te maken hebt met een semi-faker, dan kan je het beste geduldig zijn en hopen dat ze uiteindelijk met jou haar eerste stap in de BDSM wereld durft te zetten.

Tips om BDSM fakers makkelijk te herkennen

Hoewel ik hierboven bij iedere groep fakers een aantal punten genoemd heb waaraan je de specifieke faker kunt herkennen, zijn er ook een aantal algemene punten waarop je kunt letten:

 • Heb je last van twijfels? Zo ja, verbreek het contact. Meestal heeft jouw gevoel het bij het rechte eind. Mocht je het mis hebben en mocht het wel echt om een Domina gaan, dan voelde het alsnog niet goed. Onthoud dat een D/s relatie alleen werkt als er een klik en vertrouwen is. Als het niet goed voelt, dan gaat het sowieso niet werken.
 • Onbeschoft taalgebruik. Veel online fakers gebruiken openingszinnen als “Op je knieën, slet!” Hoewel dit op het eerste gezicht misschien aantrekkelijk lijkt, is dit absoluut niet dominant. Een goede Dominant zal jou altijd respectvol behandelen en naar jouw do’s en don’ts vragen. Zij zal nooit en te nimmer proberen om jou direct te domineren.
 • Aangeven dat je haar moet aanspreken met Meesteres, Godin, Mevrouw, etc. Hoewel dit op het eerste gezicht niet zo vreemd lijkt, hoeft een echte Domina nooit te vragen om een aanspreektitel. Deze wordt vanzelf verdiend. Mocht er onduidelijkheid zijn, dan zal de sub altijd uit zichzelf vragen hoe hij Haar mag aanspreken.
 • “Daar hoef ik helemaal geen antwoord op te geven!” of “Wie denk je wel niet dat je bent om mij dat soort vragen te stellen?!” Een oprechte Dominant zal altijd een open houding aannemen. Als Zij vragen ongepast vindt, dan zal Ze dit aangeven, maar Ze zal je nooit afsnauwen of alles proberen af te schermen. Een echte Dominant is geïnteresseerd in D/s contact en zal naar gemeenschappelijke interesses zoeken.
 • “Het gebeurt op mijn manier of het gebeurt niet!” Dit is een signaal dat je met een onoprechte Dominante te maken hebt. Fakers denken namelijk dat ze hun zin aan je kunnen opdringen. Uiteraard stelt een Dominant grenzen, maar Zij zal altijd rekening houden met jouw grenzen. Ze zal deze respecteren en alleen verleggen als dit gewenst is. Vergeet nooit dat het altijd de sub is die de grenzen van een spel bepaalt!

Dominante groet!

Deana

4 reacties op “Hoe herken je een fake meesteres?

 • 11 mei 2012 om 22:06
  Permalink

  Inderdaad een mooi stuk, maar U vergeet de gevaarlijkste….

  recreational trolling

  Zij die treiteren voor hun plezier, met als enigste doelstelling zoveel mogelijk ellende te veroorzaken, gewoon,,,,,, omdat het kan.

  Beantwoorden
 • 31 augustus 2013 om 17:11
  Permalink

  Wat een volslagen onzin dat een ‘echte’ Dominante altijd de regels laat bepalen door een sub. Waar precies ben je dan nog Dominant in? In het kleine hokje dat de sub jou toestaat? En dat dan het etiketje ‘onoprechte Dominante’ geven…

  Beantwoorden
 • 8 februari 2023 om 17:02
  Permalink

  ik ben al 2 keer door een of meerdere z.g. meesteressen opgelicht door tikkies te betalen en ze beloofden mij op te halen maar kwamen niet opdagen. chatten doe ik ook niet meer want dat was nog een eerdere oplichting van meesteressen. ik wil gewoon een relatie met mijn favoriete meesteres, ’n meesteres in leer, lak of latex outfit of uniform die ook haar lange handschoenen aan houdt, bijv. lerares/ scholier, verpleegster/ patient of een meesteres helemaal in catsuite die mij overmeestert terwijl ik in alle gevallen bloot ben. Maar geen meesteres die ik moet betalen, dan kan ik net zo goed naar een smstudio gaan. voor 1 uurtje met 2 meesteressen ben ik 200,00 euro kwijt. ik mag alleen geen pijnelementen omdat ik een metalen hartklep en kunststof aorta heb. Maar toch wil ik een meesteres die ook van rollenspellen houdt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V