Wat is wurgseks?

Mensen gaan ver om zichzelf te kunnen bevredigen. Dat bewijst deze fetish maar weer eens. Het laten verstikken van jezelf zorgt ervoor dat je brein geen zuurstof en bloed meer krijgt waardoor er een ongekende sensatie van genot door je lichaam raast.

Dit kan je veroorzaken door je bijvoorbeeld te laten wurgen met een touw om je nek. Een plastic zak die over je hoofd wordt getrokken komt ook vaak voor. Het klinkt als een vreemde bedoeling, maar het is voor zowel mannen als vrouwen een intensere beleving bij het krijgen van een orgasme.

Wurgseks

Geschiedenis van wurgseks

Deze vorm van genot gaat terug tot de middeleeuwen. Antropologen hebben bewijzen gevonden dat in primitieve culturen zoals die van de Kelten, Eskimo’s en Indianen verstikking regelmatig voorkwam.

Bij de Maya’s zijn muurtekeningen aangetroffen waarop mannen te zien zijn met een erectie terwijl ze een touw om hun nek hebben. Ze geloofden erin dat mensen die zichzelf ophingen direct naar een paradijs gingen. Als dat geen goede reden is…?

Eind 1600 geloofde men dat het zelfs een genezing kon zijn voor erectieproblemen. Vaak nadat ze een man hadden opgehangen, constateerden ze dat er een erectie plaats had gevonden.

In enkele gevallen waren de slachtoffers zelfs klaargekomen. Omdat er nog geen geneesmiddel was voor erectieproblemen, ging men er vanuit dat dit de manier was om het te verhelpen.

Waarom doen mensen aan wurgseks?

De voornaamste reden dat mensen dit doen is om hun orgasme intenser te beleven. Door zuurstof van je brein af te sluiten, veroorzaak je een licht gevoel in je hoofd. Het voelt zweverig aan en wordt over het algemeen op zichzelf al als genot ervaren.

Dit is echter niet de enige reden waardoor je alles intenser beleeft. Tijdens het proces wordt er een bepaalde stof in je lichaam aangemaakt. Deze stof zorgt ervoor dat je lichaam een genotsgevoel krijgt.

Vergelijk het met het gevoel van klaarkomen. Deze aangemaakt stof in combinatie met de lichtgevoeligheid in je hoofd, zorgt voor een staat waarin het aanvoelt alsof je cocaïne gebruikt hebt.

Verslaving

Er bestaat een grote kans dat mensen die aan wurgseks doen, er ook aan verslaafd raken. Dat is ook niet zo gek, aangezien het je in een staat brengt waarin het gevoel hetzelfde wordt alsof je drugs gebruikt.

Als je het eenmaal ervaren hebt, wil je het ook een tweede en derde keer ervaren, tot je niet meer zonder kunt. Klaarkomen zal minder goed lukken omdat je niet genoeg geprikkeld wordt zonder het verstikkende gevoel. Bovendien zijn er gevaren aan verbonden die op zichzelf al reden genoeg zijn om er niet aan te beginnen.

Kortom: ik raad het je af om eraan te beginnen. Download de BDSM checklist om aan te geven waar je wel voor open staat maar ook vooral om aan te geven waar je niet voor open staat.

Verstikkende groet,

Eleonora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V