De gevaren van wurgseks

Wurgseks is extreem gevaarlijk en zou nooit uitgevoerd mogen worden zonder een flinke dosis kennis. Het bewust ontnemen van de zuurstof die naar de hersenen gaat, moet daarom met zorg worden uitgevoerd.

Er zijn verschillende methodes die elk allerlei gevaren met zich meebrengen, maar wat is de beste methode om wurgseks uit te oefenen?

Welke methode voor wurgseks het beste is valt lastig te zeggen. Bij elke methode komen namelijk andere risico’s kijken. Iemand wurgen met een touw werkt bijvoorbeeld heel anders dan iemand laten verstikken door middel van een plastic zak.

Beide manieren zijn compleet anders, maar hebben hetzelfde effect: er komt een stof vrij die je lichaam vervult met genot. Het is alleen van belang dat je weet hoe een bepaalde methode uitgevoerd dient te worden, puur voor de veiligheid van je partner.

Zelfs als je een bepaalde methode volledig onder de knie hebt, is wurgseks niet zonder gevaar. Je gezondheid kent vele ups en downs en je lichaam kan daarom op bepaalde momenten anders reageren je verwacht.

Het is daarom belangrijk dat je het wurgspel vooral niet onderschat en goed in kunt schatten wanneer je moet stoppen met de handeling. Let op de signalen van het lichaam van je partner en spreek van tevoren een stopteken af. Dit kan bijvoorbeeld door een tikje met je hand te geven op het been van je partner.

Elk jaar vallen ongeveer vijfhonderd tot duizend doden tijdens het uitoefenen van wurgseks. De meeste doden vallen onder mensen die zonder partner aan wurgseks doen. Dit levert extra gevaar en risico’s op, omdat er niemand bij is die je kan redden als het misgaat. Zorg er dus altijd voor dat je precies weet waar je mee bezig bent!

Het vereist een flinke dosis zelfdiscipline om te weten wanneer je moet stoppen. Het gevaar is echter dat hoe meer je het doet, hoe groter de drang wordt om het telkens net iets langer vol te houden om zo je eigen genot te vergroten.

Mensen zoeken nu eenmaal graag hun eigen grenzen op en door zonder partner aan wurgseks te doen, kan die grens zomaar de dood betekenen. De meeste slachtoffers die zichzelf letterlijk dood wurgen zijn mannen. Vrouwen hebben namelijk van nature een gevoel van veiligheid nodig voordat ze in staat zijn om klaar te komen.

Gevaren van wurgseks

Door het gebrek aan zuurstof en bloed in je hersenen verlies je na verloop van tijd het bewustzijn terwijl je jezelf verder blijft wurgen. Bij het gebruik van een touw is de kans kleiner dat dit tot de dood leidt, omdat je kracht nodig hebt om het touw aan te spannen. Bij een plastic zak is de kans echter groot dat de zak om je hoofd blijft zitten als je het bewustzijn verliest.

Zelfs als het een keer misgaat en je overleeft het, is dit niet zonder gevaar. Omdat je brein het heeft moeten doen met veel minder lucht en bloed, zullen er cellen zijn uitgestorven. Er zijn bijvoorbeeld gevallen bekend waarin menig fetisjist permanente hersenschade heeft opgelopen dankzij wurgseks.

Wees dus voorzichtig en mocht je besluiten om het toch te proberen, schakel dan een expert in die er veel ervaring mee heeft. Laat je ook goed inlichten over de gevaren en wat het voor je toekomst kan betekenen als het misgaat.

Dominante groet,

Eleonora

1 reacties op “De gevaren van wurgseks

  • 4 februari 2015 om 07:53
    Permalink

    Ik vind het spannen om onder een auto of busje te liggen van een vrouwelijke bestuurster, dat ze me niet ziet of merkr geef een enorme kick soms laat ik mij een paar 100 meter meeslepen maar das best gevaarlijk omdat ze het echt niet weet en kan merken. Inmijn fantasie zit ik dan vastgebonden onder de auto zodat ik dit nooit meer overleeft ik denk als ze van denhaag naar Zwolle rijd is er niks meer van mij over denk. Maar ze weet van niks dat is de kich

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V