Hematomania (bloed fetish)

Hematomania is de psychologische term voor iemand met een bloed fetish. Mensen met deze fetish worden vaak met vampiers vergeleken en dat is niet geheel onterecht.

Ze raken opgewonden van bloed, drinken soms zelfs bloed en in enkele gevallen eten ze soms zelfs menselijk vlees. Met behulp van een scalpel of naald snijden sommige bloed fetisjisten in zichzelf of in een ander om het bloed tevoorschijn te doen komen.

Dit is een extreem gevaarlijke fetish, onder andere doordat er allerlei ziektes overgedragen kunnen worden via het bloed. Bovendien kan het niet bepaald goed zijn voor je gezondheid om steeds maar weer bloed te doneren om je fetish te kunnen beleven.

Het bloedgieten

Zoals hierboven vermeld, wordt vaak een scalpel of naald gebruikt om het bloed te doen opkomen. Ook kan er gebeten worden om bij het bloed te komen, maar dat is niet raadzaam vanwege de mogelijke infecties die op kunnen duiken. De veiligste manier is om het scalpel of de naald te gebruiken, mits die goed schoon zijn gemaakt uiteraard.

De naald kun je het beste gebruiken door in de ader van je armholte te prikken. Het is raadzaam om je dit door iemand aan te laten leren, aangezien het niet zonder risico’s is. Besluit je een scalpel te gebruiken, steriliseer het dan door middel van kokend water. Hematomania of bloed fetish lijkt in dit opzicht veel op automutilatie, alleen is de drijfveer verschillend.

Hematomania

Bloed fetish community’s

Mensen die aan hematomania lijden, worden vaak gelinkt aan vampiers, ook al zien ze zichzelf niet zo. Er bestaan community’s rondom deze fetish, maar deze spelen zich veelal “underground” af, omdat niemand er echt iets van wil weten.

Bloed fetish wordt gezien als een vreemde en afschrikwekkende fetish die door veel mensen niet geaccepteerd of begrepen kan worden. Het is gevaarlijk en wekt beelden die doen denken aan gruwelijke horrorfilms. Het is dan ook niet vreemd dat zulke community’s zich liever schuilhouden.

Gerelateerde fetishes

Hematomania is niet de enige fetish die te maken heeft met bloed. Er is een menstruatie fetish (beter bekend als Red Wings) waarin – je kunt het al raden – de menstruatie van een vrouw de hoofdrol heeft.

Deze fetisjisten zijn mensen die het enorm opwindend vinden om het bloed van de menstruatie over zich heen te krijgen. Sommige mensen bevredigen hun partner zelfs oraal tijdens het menstruatieproces.

Ook bij masochisme kan veel bloed voorkomen. Als je je graag laat slaan of je op een andere manier laat toetakelen, kun je enorm opgewonden raken zodra er bloed tevoorschijn komt. Het is een teken dat de afranseling effect heeft en dat is juist wat een masochist zo opwindt.

Ik ben zelf geen voorstander van hematomania. Het is een riskante fetish, maar ik kan tot op zekere hoogte wel begrip opbrengen voor mensen die dit graag doen. Ieder mens zit anders in elkaar en dat respecteer ik, zolang je het in overeenstemming met elkaar doet en anderen er niet mee lastigvalt.

Bloedstollende groet,

Eleonora

3 reacties op “Hematomania (bloed fetish)

  • 20 mei 2020 om 01:30
    Permalink

    dit is echt geil, ik wordt hier spontaan zeiknat van. holy shit. wat een fetish. vampieren zijn echt godverdomme geil. christus. wat een natte zooi hier. moge god mij zondag in de kerk helpen want dit is niet normaal meer.

    groetjes, karen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V