Tien bizarre fetishes (1)

Formicofilie

Wie “lijdt” aan een fetish of parafilie schaamt zich daar meestal voor en probeert het zo goed mogelijk te verbergen voor de buitenwereld. In sommige gevallen begrijpelijk, maar er kunnen ook heel onschuldige fetishes tussen zitten.

Daarnaast heb je veel soorten seksuele fetishes, perverse fetishes en fetishes waar je zelfs voor de bak in kunt draaien. Hieronder vind je tien van de meest bizarre (en weerzinwekkende) vormen van fetisjisme.

1. Formicofilie

Formicofilie houdt in dat je het opwindend vindt als insecten over je lichaam kruipen, vooral bij je genitaliën. Deze fetish komt meer voor in ontwikkelingslanden, wat misschien te verklaren valt doordat huizen daar over het algemeen meer insecten bevatten. 

Doordat daar zoveel insecten zijn, is de kans groot dat de geslachtsdelen af en toe blootgesteld worden aan deze kleine kruipers (zeker met een badkamer buitenshuis).

Als dit al op jonge leeftijd gebeurt en je seksueel nog niet volledig ontwikkeld bent, kan het gebeuren dat je hier later een fetish voor ontwikkelt. Apart? Zeker, maar wel heel onschuldig gelukkig. Je valt er niemand mee lastig en het is ook nog eens lekker makkelijk. Als je deze drang voelt, kun je gewoon naakt in het bos of in het gras gaan liggen. De beestjes komen vanzelf wel naar je toe!

2. Vorarefilie

Heb je er weleens over gefantaseerd hoe het is om je ergste vijand op te eten? Of juist iemand van wie je houdt? Nee? Vorarefilisten wel! Als je deze fetish hebt, raak je opgewonden bij het idee om iemand op te eten. Of om zelfs opgegeten te worden… Toekijken hoe iemand anders een mens verorbert is ook iets wat hun hartje sneller doet kloppen.

Mogelijk is deze fetish verwant aan kannibalisme, maar de oorzaak ervan is onbekend. De meeste fetishes doe je op in je vroege jeugd, als je lichaam en geest zich nog aan het vormen zijn. De kans dat je toen echt hebt gezien hoe iemand opgegeten werd, is natuurlijk erg klein (tenzij je stiekem enge films hebt zitten kijken…).

Meestal blijft het bij deze fetish bij een fantasie, aangezien het erg lastig is om deze “droom” te vervullen. Toch zijn er gevallen bekend waarbij het (met toestemming) opeten van andermans lichaamsdelen niet bij een fantasie is gebleven…

3. Symforofilie

Bij symforofilie vind je het onwijs opwindend als er een natuurramp of een ander groot drama plaatsvindt waarbij veel schade en doden komen kijken. Eigenlijk verschilt deze fetish maar weinig van de bekendere term: ramptoerisme.

Natuurlijk is het heel normaal op opgewonden te raken als er iets heftigs gebeurt, maar bij mensen met symforofilie komt deze opwinding niet voort uit angst. Het is puur de sensatie en het leed van anderen dat hun naar een hoogtepuntje brengt. Laten we het er maar op houden dat ze er zelf ook niets aan kunnen doen…

4. Harpaxofilie

Doe jij altijd netjes het nachtslot erop als je ’s avonds naar bed gaat? Dan lijdt je waarschijnlijk niet aan harpaxofilie. Mensen met deze fetish raken namelijk heftig opgewonden bij het idee dat er bij hen ingebroken wordt. Het idee hierachter is niet helemaal duidelijk. Spanning? Aandacht? Geld van de verzekering? Wie het weet mag het zeggen.

5. Emetofilie

Weer zo’n moeilijk woord voor iets wat je waarschijnlijk wel kent: een kotsfetisj. Zelf overgeven, een ander zien overgeven, over elkaar heen overgeven (ook wel Romeinse douche genoemd)… Het kan de echte kotsfetisjist niet gek genoeg!

Een aan emetofilie gewijde website verklaart de oorzaak van deze fetish: “Overgeven was waarschijnlijk iets opwindends of beangstigends voor emetofilisten in wording. Hierdoor kwamen krachtige emoties vrij, die ze later hebben omgezet naar seksuele bevrediging.” Allemaal prima, zolang je maar niet over Ons heen kotst… 😉

Wil je weten welke vreemde fetishes er nog meer zijn? Check dan snel het vervolgartikel over bizarre fetishes, met onder meer het “heerlijke” gevoel van een volle blaas en klaarkomen terwijl je je haar wast!

Dominante groet,

Artemis

2 reacties op “Tien bizarre fetishes (1)

 • 18 mei 2012 om 11:39
  Permalink

  Beste,
  Hoe abonneer ik me op ’n categorie?
  Ik heb ook een heel sterk fetishgevoel.
  Alles wat te maken heeft met kettingen, boeien, maskers, kooien, gevangeniscel en gevangenisplunje….winden me erg op
  Daarom zou ik graag wat experimenteren met deze atributen.
  Probleem is dat ik nog geen partner heb om dit te ‘spelen’
  Ik ga za 19 mei naar het Fetish Café in Antwerpen om daar voorzichtig ’n contact te zoeken
  Welk gevoel ik heb bij het rondlopen in boeien (zowel handen als enkels)?
  Een gevoel van veiligheid, geborgenheid, er kan me niets gebeuren…rust
  Het meest opwindende moment is bij mij het aanbrengen van deze boeien en op slot doen.Zo slaap ik al enkele weken (elke dag of liever nacht) met deze boeien aan voorzien van ’n verbindingsketting zowel aan handboeien als aan enkelboeien…en ik slaap daar goed mee.
  Ik krijg verder heel veel steun van m’n vrouw die 100% achter me staat en me soms het nodige duwtje geeft om iets verder te gaan (drempelverlagend!)
  Ban nature uit ben ik eerder voorzichtig en afwachtend, aarzelend….maar dez keer is mijn nieuwsgierigheid zo sterk opgewekt dat ik verder ga.
  Op verkenning, want de te volgen weg naar ’n hoogtepunt (samen met partner – Meesteres,of indien mogelijk een andere sub )is nog lang.
  onderdanige groet,
  Subje63

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V