Wat is Domspace?

Heel vaak vragen mensen zich af of er een equivalent van subspace is. Tot nu toe zijn er geen baanbrekende artikelen over geschreven, maar hier en daar zal een Dominant aangeven dat Hij/Zij gelooft dat er een equivalent moet zijn. Ik ben één van hen. Daarom zal ik vanuit Mijn eigen mening en overtuiging schrijven.

Ik geloof dat de Domina de belevenissen van haar subje spiegelt. Hoe dieper een sub gaat, des te intenser Zij het domineren zal beleven. Ik zal de zes fases van subspace benoemen en bij iedere fase Mijn persoonlijke emoties en ervaringen beschrijven.

De zes fases van Domspace

Houd er rekening mee dat dit geen zes fases voor een Dominant zijn, noch is dit een uitgangspunt voor de gevoelens van een andere Dominant. Dit zijn Mijn gevoelens. Wellicht dat een andere Dominant zichzelf erin zal herkennen, maar dit hoeft niet.

I: Top space – Bottom space

De top space fase zal Mijn normale activiteiten omvatten.

II: Marginally down space – Marginally up space

In de marginally down space fase ben Ik voldoende geïnteresseerd om aandacht aan Mijn sub te schenken. In de meeste gevallen heb Ik zin om een sessie te starten en ben Ik al druk bezig met opdrachten verzinnen. Als Ik besluit om daadwerkelijk een opdracht te geven, ga Ik verder naar fase drie.

III: Sprite space – Test fase

In de sprite space fase is het subje Mij aan het testen. Ik weet dat hij Mijn opdrachten niet naar behoren zal uitvoeren en zal testen of Ik hem zal corrigeren. Voor Mij is dit ook een testfase. Door kleine opdrachtjes te geven, kan Ik inschatten of de sub in is voor een BDSM sessie.

Als de sub de opdrachten niet naar behoren uitvoert en vraagt om correctie, zal Ik deze met alle liefde geven en het hem gelijk afleren om Mijn opdrachten niet naar behoren uit te voeren. Vanaf dit punt begin Ik met de eerste stappen voor een intense sessie.

IVa: Blonde space – Intellectuele fase (Ironisch dat ze het een blonde fase noemen)

Als Mijn subje is afgedaald naar fase vier, blonde space, voel Ik Mijn waakzaamheid onmiddellijk omhoogschieten. Hoe trager Mijn subje reageert, des te alerter Ik word.

IVb: Deep Blonde space – Diepere intellectuele fase

Vanaf het moment dat Ik merk dat Mijn subje geen besef meer heeft over zijn eigen comfort en veiligheid, staat Mijn hele lichaam op scherp. Mijn omgeving lijkt niet meer te bestaan.

Alles draait om Mijn subje. De tijd lijkt langzamer te gaan, zijn ademhaling lijkt de ruimte te vullen en iedere minuscule beweging die hij maakt lijkt twintig keer uitvergroot te worden.

Ik ben Mijzelf er volledig van bewust dat Mijn subje niet meer in staat is om dingen omtrent zijn welzijn aan te geven. Ik weet dat hij niet langer in staat is om met Mij te communiceren.

V: Sub vocal of primal space – Dom vocal space

In de sub focal fase mag Ik het wonder aanschouwen van diepe instincten die langzaam naar de oppervlakte komen drijven. Ik zie hoe iemand al zijn besef verliest en zich laat leiden door diepgewortelde instincten.

Vanaf dit moment voel Ik Mij als een leeuwin die waakt over het fysieke en geestelijke welzijn van haar welp. Het geeft een heerlijk machtig gevoel om een situatie te creëren waarin iemand zijn bewustzijn aan het verliezen is en de instincten het over laat nemen, omdat Ik dat van hem vroeg.

VI: Deep space – High space

Ik kan geen betere verwoording geven dan high space. In deze fase voel Ik Mij goddelijk. Ik zie hoe primaire reacties het bewustzijn van Mijn subje hebben overgenomen. Ik voel dan ook een diepe verbondenheid met Mijn subje.

Het is een enorme prestatie om een subje in fase zes te krijgen, maar het is ook een enorme eer. De sub heeft Mij voldoende vertrouwen geschonken om zich volledig aan Mij over te leveren; om alles uit handen te geven.

Hij is zich van niets meer bewust en Ik ben volledig verantwoordelijk voor zijn welzijn. Een gevoel van euforie vult Mij en blijft een tijdlang als een soort roes hangen.

Na de zes fases

Natuurlijk houdt het niet op na deze zes fases. Als de sub weer terug is in top space, begint er een proces van emotionele groei. Op dat moment praat Ik het liefst uren met Mijn sub.

Ik wil weten hoe het allemaal voor hem voelde, wat hij dacht en wat hij zich herinnert van de hele sessie. Ik wil er zeker van zijn dat hij in orde is en weer met beide benen op de grond staat. Ik controleer op fysieke wonden en eventuele emotionele knopen die kunnen zijn ontstaan in subspace.

Als Ik merk dat hij volledig in orde is, voel Ik Mij enorm trots en Ik weet ook dat Mijn subje vervuld van trots is, omdat hij Mij zo intens heeft weten te plezieren. Wetend dat W/we samen diepe emoties beleefd hebben schept een speciale band en zorgt voor nog meer verbondenheid tussen O/ons!

Dominante groet,

Deana Deveney

1 reacties op “Wat is Domspace?

  • 25 september 2011 om 20:46
    Permalink

    Wat een prachtig artikel! Heel mooi om te zien hoe dit vanuit de kant van de Domme wordt beleefd. Ben zelf een enkele keer diep in subspace beland. Dit was onder de voeten van mijn toenmalige Domme en het was een onvergetelijke beleving. Het is hier heel mooi beschreven door Meesteres Deana Deveney. Een van de vele goede artikelen op deze site!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V