Hoe garandeer je de veiligheid van een sub tijdens subspace?

Dit artikel is voor Dominante Dames geschreven

1: Besef dat je niet alleen voor het lichamelijke welzijn voor je sub moet zorgen, maar ook voor zijn geestelijke welzijn. Zorg ervoor dat je goed contact met je sub hebt en op de hoogte bent van zijn dagelijks leven. Emotioneel instabiele subs zullen anders reageren dan emotioneel stabiele subs. Zorg ervoor dat je bekend bent met alle veranderende emotionele stemmingen in jouw sub.

2: Realiseer je dat jij het enige bent wat de sub nog heeft als hij in trance raakt. Jouw stem is het enige wat hem nog bereikt in zijn toestand. Mocht je in paniek raken, laat dit dan nooit merken. Als je dit niet aankan, breng een sub dan niet in de diepere fases van subspace.

3: Als je wilt blijven communiceren met je sub, ga dan niet verder dan fase vier. Zodra je merkt dat je slaaf traag begint te worden, stop dan direct. Laat hem eventueel in die fase zweven, maar haal hem terug zo gauw je begint te twijfelen.

4: Realiseer je dat subspace beangstigend kan zijn voor je sub. Een sub in trance kan geconfronteerd worden met nare emoties. Laat daarom nooit jouw sub alleen als hij in subspace is en laat hem voelen dat hij erop kan vertrouwen dat jij bij hem blijft en hem zal beschermen.

5: Wees je ervan bewust dat in fase 4 en hoger de sub niet meer in staat is tot redelijk nadenken. Houd je vragen daarom kort en simpel. Blijf vragen om bevestiging of hij je vraag wel heeft begrepen. Realiseer je ook dat een sub die incorrect of helemaal niet reageert op een opdracht en/of vraag meestal niet aan het rebelleren is, maar het simpelweg niet meer begrijpt.

6: Realiseer je dat er in de diepere fases van subspace een tijdelijke verandering optreedt in het functioneren van het lichaam en de hersenen. De sub kan daardoor anders reageren. Besef dat de sub gevaarlijk kan zijn voor jou en voor zichzelf.

7: Wees erop bedacht dat een sub niet zomaar een aantal fases dieper doorschiet. Een sub met emotionele problemen, een verslaving aan deepspace of een sub die wil dat jij weer zo trots op hem bent als eerder toen hij in deepspace was, kan versneld afdalen.

8: Als je niet wilt dat een sub te diep afzakt, geef dit dan van te voren aan. Leer overtreding van deze regel zo snel mogelijk af. Besef dat het niet zijn verantwoordelijkheid is dat hij van fase vier naar vijf gaat, maar de jouwe! Jij liet het toe.

9: De grenzen tussen de verschillende fases van subspace kunnen erg onduidelijk zijn. Als je niet zeker weet in welke fase jouw sub zit, haal hem dan onmiddellijk terug.

10: Praat te allen tijde met je sub, zowel voor een BDSM sessie, zodat je op de hoogte bent van eventuele ingrijpende veranderingen in het leven van je sub, maar ook erna. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van zijn emotionele en fysieke staat en ervaringen. Mochten hier problemen naar voren komen, laat de sub in een volgende sessie dan niet tot het niveau afdalen waarop de problemen plaatsvonden.

11: Controleer na een sessie altijd het lichaam van je sub op eventuele verwondingen. In subspace kan een sub zichzelf beschadigen zonder zich hiervan bewust te zijn.

12: Laat een sub nooit zomaar alleen, zeker niet als je niet zeker weet of hij wel volledig is teruggekeerd uit subspace! Een sub kan zomaar terugvallen in een diepe fase van subspace, doordat hij herinnerd wordt aan iets uit de sessie. Speel dan ook niet als je niet ruimschoots de tijd voor een sub kunt nemen na een sessie.

Succes!

Dominante groet,

Deana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V