Wat is BDSM?

BDSM is een gevoel, een sfeer, een visie en een levenswijze. Voor buitenstaanders is dit vaak moeilijk te begrijpen, waardoor BDSM al snel wordt afgeschoven als een zieke fantasie.

Niets is minder waar: BDSM wordt uitgevoerd door mentaal gezonde mensen. De belangrijkste voorwaarde van BDSM is dan ook dat alles op vrijwillige basis gebeurt.

Wat betekent BDSM?

 • De B staat voor bondage: het ontnemen van iemands bewegingsvrijheid door middel van touw, kettingen of folie (mummificeren).
 • De D staat voor discipline: het naleven van regels en opdrachten van de Meesteres. Deze regels en opdrachten worden binnen een BDSM relatie gegeven.
 • De S staat voor sadisme: het behalen van genot door het toedienen van pijnprikkels of het overheersen van een ander persoon.
 • De M staat voor masochisme: het behalen van genot uit het ondergaan van pijnprikkels of het overheerst worden door een dominant persoon.

Door wie wordt BDSM uitgeoefend?

BDSM wordt uitgeoefend door drie soorten mensen: Dominanten, onderdanigen (subjes) en switches.

De Dominant

De vrouwelijke Dominant wordt ook wel Domme, Domina, Meesteres of Top genoemd (“Dom” voor mannelijke Dominanten). De Dominant beleeft genot aan het onderwerpen en eventueel het pijnigen van een ander persoon, waarbij Zij ook verantwoordelijk draagt voor het welzijn van Haar sub (de onderdanige persoon).

Een goede Dominant zal altijd de grenzen van Haar sub respecteren en ervoor zorgen dat hij geen blijvend fysiek en/of mentaal letsel overhoudt aan het spel.

De onderdanige

De onderdanige wordt ook wel slaaf, sub(je) of bottom genoemd. De onderdanige beleeft genot aan het onderworpen worden aan een Dominant en het eventueel ontvangen van pijnprikkels. De Dominant bepaalt het verloop van het spel, maar de onderdanige bepaalt de grenzen ervan.

Switches

Een switch is een persoon die een wisselende rol heeft binnen een BDSM relatie. Hij/zij kan zowel Dominant als onderdanig zijn.

Dominante groet,

Deana Deveney

1 reacties op “Wat is BDSM?

 • 22 oktober 2023 om 16:47
  Permalink

  Ik hoop dat ik hier goed zit maar is het mogelijk dat je als slaaf wordt vastgezet aan het andreas kruis of balletboots moet dragen of bv als mummi wordt ingepakt en kan je dan evtook bij dean meesteres blijven helpen ? mark

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V