Hoe neem ik mijn twijfels over zelfbondage weg?

Vraag: Lieve Meesteres, ik zit met veel vragen rond het beleven en genieten van BDSM. Thuis, na ’t werk, doe ik tegenwoordig als vanzelf mijn boeien om (zowel aan beide handen als aan de enkels… met slotje erop).

Mijn vrouw steunt me heel erg en geeft me de vrijheid om die gevoelens verder te ontplooien. Toch zit ik met vragen (waarschijnlijk vanwege mijn opvoeding).

Ik voel me echt beschermd en geborgen in die boeien en zie het absoluut niet als VRIJHEIDSBEPERKING. Hoe neem ik bij mij die twijfels weg? Dribbeltje

Beste dribbeltje,

Jij staat absoluut niet alleen in je twijfels. BDSM is in onze wereld helaas nog steeds een beetje een taboe, ondanks dat er vooruitgang is geboekt. Ontelbare anderen zijn net als jij opgevoed in een situatie waarin geen plaats was voor “gekkigheid”.

Zeker als je al wat ouder bent, zoals jij, heb je leren omgaan met een afgedwongen gedragspatroon, waarin zaken als jezelf vrijwillig boeien – en dat nog leuk vinden ook – onbestaanbaar was. Dat is niet iets wat je jezelf kunt en mag verwijten.

Die twijfels zitten tussen je oren, omdat je vanaf je vroegste jeugd min of meer geïndoctrineerd bent met waarden en normen van tientallen jaren terug. Die ideeën kunnen in de huidige tijd niet meer realistisch genoemd worden.

Wat is er mis met het graag willen beleven van gevangenisfantasieën, als jij je daardoor veilig en beschermd voelt? Je schrijft ook dat je een liefhebbende vrouw hebt die je volledig steunt in je nieuwe levensstijl, dus hoe gelukkig kan een mens zijn?

Ik geef toe dat het moeilijk is, maar je moet toch proberen die achterhaalde gedragsregels van vroeger in de ban te doen. Berg ze weg achter slot en grendel, zoals jij jezelf ook boeit. Werp die frustrerende twijfels in een vergeetput waar ze nooit meer uitkomen.

Voor twijfels is geen enkele reden, dus probeer gewoon je verlangens te accepteren. Geniet van die prachtige ontdekking die je hebt gedaan, want het leven is al zo kort. Laat die achterhaalde ideeën van vroeger ver achter je, want ze hebben je eigenlijk al jaren beroofd van het geluk dat je nu voelt.

Helena Bathory

Heb je zelf ook een vraag op gebied van BDSM, fetishes of taboes? Stuur dan je vraag in via het vraagformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V