Hoe haal je een sub terug uit subspace?

Dit artikel is geschreven voor Dominante Dames

Als je dit artikel leest, dan ga ik ervan uit dat je bekend bent met het artikel Wat is subspace? en de zes fases van subspace. In dat artikel heb je kunnen lezen dat subspace gevaarlijk is.

In de diepere fases van subspace heeft een sub zichzelf namelijk lichamelijk en geestelijk niet langer in de hand. Het is dan ook belangrijk dat je te allen tijde de sub onmiddelijk terug kan laten keren naar Topspace (de neutrale beginfase).

  • Doe dit nooit met een sub die je niet goed kent.
  • Doe dit niet als je geen ervaren Domina bent. Dit is geen spelletje!

De ontsnappingsclausule van subspace

Om de sub terug te laten keren naar Topspace moet gebruik worden gemaakt van een zogeheten ontsnappingsclausule. De ontsnappingsclausule bestaat uit een vaste vraag van de Domina en een vaste reactie van de sub. Gebruik hiervoor geen alledaagse vraag, zodat hij nooit per ongeluk tijdens een sessie gebruikt wordt.

De voorkeur gaat uit naar een lachwekkend element in het antwoord van de sub. Dit is van belang omdat een sub alleen zal lachen in topspace en in zijn normale doen. Verder is het van belang dat de ontsnappingsclausule jouw echte naam en de echte naam van je sub bevat.

Tijdens een normale sessie zal dit nooit voorkomen, dus als dit nu ineens wel voorkomt, geeft dat een duidelijk signaal af aan het bewustzijn van je sub. Een voorbeeld:

Meesteres: “<Naam sub>, wat is de kleur van je oren?”

Sub: “Blauw, zoals <naam Domina>’s neus”

Mocht deze ontsnappingsclausule niet letterlijk worden uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat de sub iets “onbeleefds” toevoegt aan het antwoord of omdat hij het antwoord geeft met een vreemde klank in zijn stem, dan kan de sub zich nog in fase drie of vier van subspace bevinden en is hij halverwege blijven steken. Als vervolgens het normale terugbrengen door middel van lieve woordjes en zachte liefkozingen niet werkt, moet de ontsnappingsclausule opnieuw worden uitgevoerd.

Terughalen uit subspace: training vereist

Ga er niet van uit dat je een sub zomaar naar deepspace kunt brengen en dat je dankzij het gebruik van een ontsnappingsclausule alles weer normaal kunt maken. Dit moet getraind worden! Training houdt in dat jij je sub in fase 1 tot en met 4a brengt en aanleert om onmiddellijk terug te keren als de ontsnappingsclausule gebruikt wordt.

Keert je sub dankzij de ontsnappingsclausule iedere keer snel terug naar fase 1? Ga dan heel voorzichtig iedere keer een stukje dieper en blijf de clausule opnieuw gebruiken totdat je het gewenste niveau bereikt.

Succes!

Deana Deveney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V