Wat is cupping?

Cupping komt van oorsprong uit de traditionele Chinese geneeskunst. Met cupping worden er kommetjes op de blote huid geplaatst die vacuüm trekken door hitte of doordat ze vacuüm gezogen worden. Nadat de kommetjes vacuüm gezogen zijn, wordt er bloed getrokken naar de huid waar het kommetje geplaatst is.

Deze plek wordt gevoeliger door de verhoogde bloedtoevoer, maar als het kommetje langer dan een paar minuten blijft zitten, kan dit ook nog een pijnlijke bloeduitstorting veroorzaken. Dit valt te vergelijken met een extreme zuigzoen.

Vind je dit niet zo interessant klinken? Vergis je niet in cupping. Hoewel cupping nogal mild klinkt, kan dit erg pijnlijk zijn.

CuppingAls je niet geïnteresseerd bent in de pijnlijke bloeduitstorting, beeld jezelf dan eens in dat cupping gebruikt wordt voorafgaand aan een spanking of tepelspel. Door de verhoogde doorbloeding is de huid extra gevoelig voordat het onderhanden wordt genomen…

Cupping wordt meestal gebruikt op de rug en billen, maar de kommetjes kunnen op het hele lichaam geplaatst worden. Binnen de BDSM is cupping vooral populair om bij vrouwelijke subjes de tepels en de schaamstreek (met name de clitoris) te bewerken.

De Chinezen geloofden dat cupping gebruikt kon worden om het lichaam te reinigen van gifstoffen, maar tegenwoordig wordt cupping bijna niet meer toegepast. Het bekende acupunctuur werd al snel veel populairder en heeft cupping naar de achtergrond verdrongen.

Hoe werkt cupping?

De “cups” van cupping zijn van plastic of glas gemaakt. Deze zijn meestal rond of klokvormig. De inhoud van deze kommetjes moet zuurstofarm gemaakt worden, zodat er een zuigkracht ontstaat als het kommetje op de huid geplaatst wordt.

Er zijn meerdere manieren om de lucht in de kommetjes zuurstofarm te maken. De meest gebruikelijke manier om dit te doen, is door het kommetje over een waxinelichtje te plaatsen of door het kommetje vlakbij vuur te houden. Dit wordt ook wel fire cupping genoemd.

Vuur heeft zuurstof nodig om te branden, waardoor het de zuurstof uit het kommetje onttrekt. Als het waxinelichtje dooft, dan weet je zeker dat er geen zuurstof meer in het kommetje zit. Vervolgens kan het kommetje op het lichaam geplaatst worden.

Let op: het waxinelichtje kan niet op het lichaam geplaatst worden met het kommetje eroverheen! Dit kan tot ernstige verwondingen leiden.

Als je geen gebruik van vuur wilt maken, is er ook nog de mogelijkheid om de kommetjes vacuüm te zuigen. Door een pomp op de kommetjes te zetten, wordt de zuurstofrijke lucht weggezogen en kan het kommetje op het lichaam geplaatst worden.

Wat is blood cupping?

Met blood cupping wordt de huid eerst beschadigd voordat er een Bloed cuppingkommetje overheen geplaatst wordt. De huid wordt opengesneden of opengekrabd met scherpe voorwerpen. Als de huid begint te bloeden, wordt er een kommetje op geplaatst.

Doordat het kommetje zichzelf vacuüm zuigt, ontstaat er een zuigende werking op de wond en wordt bloed in het kommetje gezogen.

Op deze manier kan de patiënt of sub behoorlijk wat bloed verliezen, dus het is belangrijk dat blood cupping hygiënisch gebeurt en dat er de nodige aandacht aan de patiënt of sub wordt besteed! Ben je al overtuigd dat cupping heftig kan zijn? 😉

Blood cupping

De Chinezen geloofden dat blood cupping de bloedstroom zou reinigen van alle giftige stoffen, waardoor de patiënt van allerlei kwalen genezen kon worden.

Dit valt te vergelijken met het gebruik van bloedzuigers als geneesmethode in de middeleeuwen. Tegenwoordig wordt blood cupping bijna niet meer toegepast en is het eerder binnen de BDSM te vinden dan binnen de traditionele Chinese geneeskunst.

Dominante groet,

Deana

1 reacties op “Wat is cupping?

 • 15 december 2011 om 12:50
  Permalink

  Hallo Meesteres Deana,

  U heeft het treffend samengevat
  in een duidelijk artikel
  Zelf vindt ik cupping erg leuk om te ervaren
  en dan het liefst vacuum gezogen op
  mijn lichaam
  Vooral als het geplaatst wordt op mijn tepels
  kan ik daar erg opgewonden door raken
  zeker als daarna tepelklemmen er worden
  opgezet is het gevoel nog intenser
  Voor mij is cupping voorafgaand aan tepelmarteling
  dan ook 1 van mijn favoriete dingen binnen SM die ik kan waarderen
  Blood cupping en fire cupping heb ik nog niet ervaren
  maar lijkt mij dan ook te extreem

  Bedankt voor het plaatsen
  van het artikel

  Slaafje Richard

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V