Wat is infantilisme?

De vraag ‘Wat is infantilisme?’ is eigenlijk moeilijk te beantwoorden. Binnen die term worden een aantal variaties en combinaties op één hoop gegooid die veel op elkaar lijken, maar toch duidelijk verschillend zijn.

Om het nog eens extra ingewikkeld te maken, wordt deze term ook gebruikt voor opgroeiende kinderen die achtergebleven zijn in hun ontwikkeling.

Een luierfetisjist – ook een verkeerde benaming trouwens – heeft alle ontwikkelingsfasen tot volwassene doorlopen, maar kiest bewust voor een bepaalde vroegere situatie waarin hij of zij zich prettig voelt.

Adult baby

Opvallend is overigens dat de meeste infantilisten mannen zijn. Blijkbaar hebben vrouwen minder behoefte aan dit soort fantasieën, want slechts één op de twintig infantilisten is vrouw.

Binnen deze vorm van fetishisme kun je twee verschillende groepen herkennen. Aan de ene kant heb je de z.g. Adult Baby (AB), die zich graag als volwassen baby gedraagt en ook behandeld wil worden als een baby of peuter.

De andere groep, de Diaper Lover (DL), heeft alleen een fetish voor het dragen van luiers. De enige overlapping tussen die twee groepen wordt gevormd door de luier zelf. Een baby draagt een luier, maar dat hoeft niet per se een belangrijke rol te spelen in de fantasie van een AB.

Bij een DL gaat het vooral om het dragen van de luier als fetish. Natuurlijk vind je hierin ook mengvormen (AB/DL’s of ABDL’s), maar dit is in feite de kern van het verschil tussen een AB en een DL.

Achtergrond infantilisme

Sommige infantilisten kunnen zich de tijd niet herinneren dat ze deze drang niet hadden. Anderen voelen slechts zo nu en dan de behoefte om toe te geven aan hun fantasie. Over het algemeen komt dit verlangen op in de leeftijd tussen de vijf en vijftien jaar.

Toch zijn er ook gevallen bekend waarbij de doorbraak pas op latere leeftijd kwam. Misschien dat deze laatste categorie mensen ervan uitgaat dat zij de enige zijn met dit verlangen, waardoor ze hun voorkeur zorgvuldig verborgen houden voor anderen.

Veel AB’s en DL’s voelen zich onbegrepen en alleen. Vooral het vinden van een partner die mee kan gaan in hun fantasieën is een moeilijke zaak. Vertel je verloofde maar eens dat je van tijd tot tijd graag als baby behandeld wilt worden of dat je weleens luiers draagt!

Gelukkig zijn er tegenwoordig internetfora waarop infantilisten mensen kunnen ontmoeten die dezelfde interesse delen en waar ze zelfs in sommige gevallen een partner kunnen vinden.

Bovendien komen er steeds meer internetshops op die babykleren, luiers, speelgoed en meubels leveren die zijn aangepast aan het formaat van een volwassen adult baby of diaper lover.

Meestal zijn AB’s en DL’s heteroseksueel, maar zoals bij alle andere mensen komen er in deze groep natuurlijk ook homoseksuele mannen en lesbische vrouwen voor.

Infantilisme mag overigens beslist niet verward worden met pedofilie. Dat is een fout die door heel veel buitenstaanders gemaakt wordt. Natuurlijk hebben dit soort fantasieën een seksueel karakter, maar een infantilist wil zélf een kind zijn. Hij heeft geen seksueel verlangen náár kinderen.

Dit gaat zelfs zover dat iemand in zijn rol als adult baby in de meeste gevallen geen seksueel contact zal hebben met zijn partner, simpelweg omdat baby’s nu eenmaal geen seks hebben.

Diaper loverAdult babies en mensen met een luier fetish zoeken zelden medische hulp omdat zij geen direct gevaar voor hun omgeving vormen. Als er al hulp gezocht wordt, komt dat vaak door een depressie, omdat het moeilijk voor hen is om normale contacten te onderhouden.

Dat maakt het ook zo ontzettend moeilijk om informatie te verzamelen over de omvang van deze vorm van fetisjisme. Er zijn wel wat gegevens bekend en die wijzen het volgende uit:

 • Gemiddeld 1 op de 10 infantilisten noemt zichzelf ‘alleen AB’
 • Gemiddeld 2 op de 10 infantilisten noemt zichzelf ‘meestal AB’
 • Gemiddeld 3 op de 10 infantilisten noemt zichzelf ‘zowel AB als DL’
 • Gemiddeld 3 op de 10 infantilisten noemt zichzelf ‘meestal DL’
 • Gemiddeld 1 op de 10 infantilisten noemt zichzelf ‘alleen DL’

Adult babies

Voorkomende elementen in de fantasie van een AB zijn dwang, regressie, identificatie en exhibitionisme. Praktisch gezien is het niet erg handig om voor altijd iemands baby te zijn, ook al wil hun partner daarin meegaan. Om het toch in de werkelijkheid te beleven, dragen ze luiers, plassen ze in hun broek, fietsen ze op kleine driewielers, etc.

Sommige adult babies s beperken zich meer tot de schattige kant van het baby zijn. Denk aan pluizige pantoffels, knuffelbeesten en speelgoed. De meerderheid van adult babies geeft de voorkeur aan het spelen als een peuter in plaats van als een pasgeboren baby of klein kind.

Hierbij komt echter veel meer kijken dan bij een diaper lover. Denk maar eens aan de grote maat baby- of peuterkleren die nodig zijn, het formaat luiers, eet- en drinkgerei en speelgoed en dan denken we nog niet eens aan babymeubels op jumboformaat!

Veel AB’s voelen zich namelijk prettig als ze beschikken over hun eigen speelbox, kinderledikantje of babystoel om als een baby te kunnen eten.

Diaper lovers

Een diaper lover vindt seksueel plezier, geluk, comfort en ontspanning in het dragen en gebruiken van een luier. Vaak heeft hij geen enkele behoefte om zich verder als een baby te gedragen en sommige DL’s vinden dat zelfs ronduit kinderachtig.

Ook bij deze vorm kun je spreken van regressie, het terugkeren naar de zorgeloze tijd waarin er nog geen sprake was van stress of de verantwoordelijkheden van een volwassene. Een DL krijgt een comfortabel gevoel van intense geborgenheid door het dragen van een luier.

Het biedt een bevrijdende ontsnapping naar de wereld zoals een kind die ervaart. Sommige diaper fetisjisten gaan zelfs zover dat ze urineren en soms ook poepen in hun luiers, zoals ze dat ook vroeger straffeloos konden doen.

Vaak komt het dragen van luiers in vlagen. Diaper lovers kunnen weken rondlopen zonder luiers en de weken daarna ineens wel weer en dan zelfs als ze naar buiten gaan.

Moederlijke groet!

Eleonora

5 reacties op “Wat is infantilisme?

 • 16 december 2012 om 13:41
  Permalink

  Ik mooet ALTIJD EEN LUIERBROEKJE DRAGEN OOK AL BEN IK NIET BIJ MIJN MOEDER EN WANNEER IK WEL BIJ MAMMA BEN KRIJG IK EEN KATOENEN LUIER VOOR JA MET DIE VEILIGEIDSSPELDEN EN IK BEN AL 11 JAAR EN NOG STEEDS ZO MOET IK VAN MAMMA MAAR VIND HET OOK NIET ERG HOOR BEN OOK WEL FLINK ONDEUGEND HOOR MAAR DAN STRAFT MAMMA ME WEL VOOR GA IK OVER DE KNIE BIJ HAAR EN KRIJG IK KLAPPEN VOOR MIJN BLOTE BILLEN

  Beantwoorden
 • 25 september 2016 om 14:12
  Permalink

  Ik heb een ageplay relatie waar zei de mommy is en ik het kind en ook luiers draag

  Ik word als kind verzorgt en krijg alle kindvriendelijke moeder liefde van mijn ageplay moeder alle hulp en begeleiding
  Maar kind zijn is dus ook luisteren en regels die mommy afspreekt en als ik mij er niet aan hou of dingen doe die niet mogen of tegen de afspraken zijn krijg ik mijn kinder opvoedkundige strafjes.

  zoals : pakslaag op mn blote billen., in de hoekstaan op mn knieen
  eerder naar bed toe moeten voor straf varierent van een uur eerder tot direct na het avond eten rond 18 uur.
  Afhankelijk van wat ik fout en stout deed word bepaald welke straf ik krijg en het is iedere keer verschillend .
  ook wel eens een vrije dag binnen blijven en pyjama aanhouden.

  Straf als onderdanig kind kan leuk zijn maar he is altijd meer dan je fijn vind , want het moet straf blijven en als ik in de hoeksta in mn vrije uur of als ik voor straf vroeg naar bed moet dan kan ik andere dingen die ik fijn vind niet doen dus heb liever niet te vaak straf maar is er een reden om straf te krijgen dan krijg ik ook straf van mommy

  zelfs mijn luiers verschoon mommy voor mij terwijl ik dan onder tussen met mij knuffelbeer in de armen en duim in de mond op bed lig regelt zei mij luiers.

  In de luiers plas ik alleen , poepen vind ik niks , Maar juist de dingen die ik niks vin om me luiers e doen er in poepen o.a . gebruik mommy weer om mij dan mee te straffen en moet ik dan voor straf poepen in mijn luier en er uren in blijven rond lopen , ik vind die stank maar niks.
  Vandaag kreeg ik wegens wan gedrag weer de straf dat ik in de nae luier die ik droog moes gaan poepen.
  en wat ik helemaal niet wil me luiers is buiten gaan fietsen in mijn poep luier , natte luier van he plassen is gene probleem buien onder mijn korte broek .
  Maar ik en mommy gingen me he mooie weer fietsen 30 km en zei dat dat gewoon in mijn natte poep luier moest doen . Ik vond di echt niks maar als ik straf heb dan zal ik wel moeten .
  Ik wilde tegengas geven waarop ik NU de keus , mee gaan fietsen in de natte poep luier of nu 12 uur smiddag tot 18 als wij gaan eten op mijn knieen in de hoekstaan en daarna na het avondeten voor straf naar bed . Ik wilde niet een vrije middag en avond kwijt zijn aan straf en fietsen buien vind ik veel e leuk . Ik ben maar gaan fietsen met haar in mijn natte poepluier . wel had het een spannend gevoel zo lekker als een onderdanig jochie die zijn straf had door dingen me de luier e doen die ik zelf niet graag wil .Nu thuis moet ik tot eind van de middag in mijn poepluier blijven lopen dan krijg ik een schone om

  Ik heb nu zelfs een dubbele en binnenste opengescheurd zodat er meer in geplast kan worden en het poepen voor straf in luier minder sinkt
  Als ik eind van de middag een schone heb hoef ik niet meer poepen er in en krijg als ik om 23 uur naar bed moet Mijn opgelegde bedtijd van mommy weer een schone luier.

  Ik slaap op bed met vele teddyberen en dat vind mommy zo lief aan mij en ook als mijn duim in de mond gaat en mijn katoenen lapje er bij gebruik

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2016 om 01:14
  Permalink

  ageplayers en adultbaby s hebben helemaal gelijk . mijn leven is er na mijn 9e jaar niet psychisch mentaal beter op geworden op slechts 1 belangrijk thema na en daar ben ik dan helemaal volledig in op gegaan. Als ik nooit dat thema had eigen gemaakt als vogelaar die alle vogels op geluid herkend en zelfs alle sprinkhanen soorten op geluid herkend (.50 soorten sprinkhanen heeft Nederland ) andere beestjes herkend en vele soorten dag en nacht vlinders herkend en ook alle libellen soorten herkend. Met deze kennis doe ik op professioneel niveau onderzoek middels basis inventarisatie en monitoring dit tbv vertaling naar de fauna en natuur bescherming. Dat boeit my zo ontzettend om daar mee bezig te zijn . Maar als deze zinvolle hobby met fauna in de natuur niet was ontstaan dan was ik mooi Adultbaby en Ageplayer geworden voor 24 uur per dag en 7 dagen in de week en was mijn eigen ageplay wereldje de DDR van het infantilisme geworden en had ik gezocht naar een daddy of mommy om mij te verzorgen als adultbaby en anders leefde ik het alleen .
  Maargoed ik heb de keuze in mijn leven op het thema gemaakt Maar alle faccetten om zelf ook adultbaby en ageplayer te worden is in my aanwezig die wegens het fauna thema niet tot uitvoeren komt en verder heb ik een schat van een hond thuis en een lieve kater. Men zou my ook wel kunnen beschouwen als de NIET PRAKTISERENDE INFANTILIST EN AGEPLAYER.

  Wens je veel plezier met ageplay je heb helemaal gelijk

  Groeten @

  Beantwoorden
 • 21 augustus 2017 om 11:01
  Permalink

  Als cuckold dien ik ik al jaren naast mijn CB fule/time luiers en plasticbroek te dragen en te gebruiken zoals ze bedoeld zijn. In het begin was dit een verschrikkelijke opgave in het dagelijks leven. Nu weet ik eigenlijk niet beter, al blijft het vernederend vooral buiten de deur of als ik b.v. aan anderen getoond word of door anderen verschoond word.
  De vriend van mijn vrouw vind het geweldig om mij met de luiers en plasticbroek te vernederen.

  Beantwoorden
  • 30 mei 2023 om 13:34
   Permalink

   Inmiddels weet ik niet beter dan dat ik 24/7 luiers en plasticbroek draag en gebruik. Hierbij maakt het niet uit waar ik ben en wat ik moet doen. Mijn bed in de logeerkamer is voorzien van een bedzeil, mijn vrouw deeld het bed met haar vaste vriend die min of meer bij ons in woond.
   Regelmatig moet ik die 2 koffie en broodjes op bed brengen. Daar sta ik dan met het dienblad. Gekleed in mijn natte en soms ook vuile nachtluier en plasticbroek. Soms aangevuld met andere vernederende kleding.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V