Wat is ponyplay?

Ponyplay is een bijzonder type rollenspel waarbij een man (ponyboy) of vrouw (ponygirl) als paard dienst doet. Het is de bekendste fetish onder de rollenspellen waar dieren bij betrokken zijn, maar wordt ook weleens opgevat als op zichzelf staande levenswijze.

Ponyplay rijpaardWaarschijnlijk heb je zelf ook weleens “paardjerijden” gespeeld in je jeugd, bijvoorbeeld samen met andere kinderen of op de rug van een van je ouders.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar voor sommigen zo leuk dat ze er ook als volwassene nog een kick van krijgen. Waarom zou je ook alleen als kind van al die lol mogen genieten? Some people never grow up en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen!

Ponyplay trekpaard

Er zijn verschillende manieren waarop je aan ponyplay kunt doen:

Rijtuigpony’s/trekpaarden

Dit type human pony’s trekt tweewielige lichtgewicht rijtuigjes voort met hun eigenaar of Meester(es) erop.

Rijpaarden

Dit is de meest gebruikelijke vorm van ponyplay. De ponyboy of ponygirl kan bij dit type ponyplay voorover op de grond zitten (leunend op de knieën en handen), waarbij de ruiter op de rug plaatsneemt. In sommige gevallen draagt een ponyboy meer dan één berijder, maar voor de meeste mensen is een enkele rijder al voldoende om hem flink te laten galopperen! Ponyboy rijpaard

De menselijke rug is immers niet gebouwd om al te veel gewicht te dragen, dus vaak helpt de ruiter een hand (of voetje) mee tijdens het rijden. De pony kan echter ook rechtop lopen, waarbij de ruiter zich bovenop de schouders van de ponyboy of ponygirl laat rondrijden.

 

Ponyboy showpaardShowpaarden

Dit type pony’s vindt het vooral leuk om hun dressuurvaardigheden te laten zien. Vol trots dragen ze hun in detail uitgewerkte harnassen, bits en pluimen. Vooral in speciale ponyplay optochten komen ze goed tot hun recht!

Er zijn veel verschillende manieren waarop je ponyplay kunt beoefenen, maar er is geen “juiste”of “verkeerde” manier om deze bijzondere hobby uit te oefenen.

Sommigen vinden het gewoon leuk om trots rond te paraderen, terwijl anderen het de ultieme kick vinden om hun Meesteres in een rijtuigje door het park te begeleiden of verzorgd te worden als een echt paard. Zolang je er beide maar plezier in hebt!

Ponyplay en BDSM

Ponyplay wordt vaak gezien als bondagespel of BDSM uitvoering. Dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn, maar net zoals veel andere seksuele spelletjes komt er wel al snel sadomasochisme en machtuitoefening bij kijken. De pony vervult immers een onderdanige rol en wordt daarom vanzelfsprekend gedomineerd door de eigenaar van de ponyboy of ponygirl.

Als de pony ongehoorzaam is, zal hem dan ook vlug discipline bijgebracht worden door de verzorger. Als je aan sadomasochistische ponyplay wilt doen, kun je gebruikmaken van paardenzweepjes, sporen en andere middelen waar paarden normaal mee getraind en gecorrigeerd worden.

Testimonial van een ponyboy

Een van de bekendste ponyboys op internet aan het woord (vertaald):

Persoonlijk houd ik ervan om gedurende langere periodes als paard te fungeren. Dit is niet de norm en niet iedereen houdt hiervan, maar dit is waar ik oprecht gelukkig van word.

Mij is weleens verteld dat ik een paardenziel heb in een menselijk lichaam. Of dat echt zo is weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik helemaal in mijn element ben als voor pony speel, helemaal opga in mijn rol en dit voor langere tijd mag doen.

Ik bevind me dan in mijn comfortzone en zou daar best in kunnen blijven. Dit is een van de redenen waarom ik het heerlijk vind om een vrouw op te zoeken, mijn rol als haar pony te vervullen en dit dagen, weken of zelfs maanden vol te houden.

Sommigen zullen dit misschien raar vinden, maar dit is waar ik echt van geniet en waar ik van houd. Mijn uiteindelijke droom is om te ervaren hoe het is om jarenlang voor pony te mogen spelen.

Aan enkele vrouwen heb ik al voorgelegd om mij tot hun paard te nemen als zij dit ook willen, maar tot die tijd blijf ik mijn zoektocht voortzetten naar iemand die mij echt als pony zou willen opnemen.”

Dominante groet,

Artemis

7 reacties op “Wat is ponyplay?

 • 25 mei 2015 om 16:11
  Permalink

  Hallo,

  Wie zou mij kunnen en willen helpen om opgeleid te worden tot ponyslaaf ?? Ben al lange tijd op zoek

  Groetjes Rene

  Beantwoorden
 • 7 juli 2015 om 10:27
  Permalink

  Rene, dit jaar weer ponyplay in koningslust in Nederland, vorig jaar super tof!!
  is een organisatie van MVV. 29 augustus vanaf de middag, koningslust Nederland, in de buurt van Weert. Vorig jaar een aanspanning met 17 pony’s en 1 sulky, neem es contact met MVV via fetlife.com

  Beantwoorden
 • 3 september 2021 om 10:14
  Permalink

  Hallo allen,
  Niet echt actief hier, maar mijn bericht hoeft uiteraard maar net door de juiste persoon gelezen te worden.
  Ik ben erg geïnteresseerd in ponyplay maar kan er in Nederland niet echt veel over vinden. Is er een Nederlandse community? Zijn er Nederlandse trainers en/of ponies?
  Ben er erg benieuwd naar.
  Groet, John

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2023 om 16:22
  Permalink

  Ik zag een hoop materiaal van ponygirls , zijn hier ook mannen bij en ik zou het spannend vinden om een helemaal te worden aangekleed in latex en met alle tuig wat er nog dig en ook met hood of paardenhoofd , eventueel zou ik dat best als vast slaaf willen proberen om 1 keer is helemaal in vol ornaat , wie kan of wil mij hierbij helpen alstublieft ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V