Wat is het BDSM logo?

Het BDSM logo is een neutraal logo dat nietszeggend is voor buitenstaanders. Dit zorgt ervoor dat het logo veilig gebruikt kan worden om jezelf kenbaar te maken aan mede BDSM’ers, zonder dat anderen iets vermoeden.

Het embleem bestaat uit drie gedeeltes met elk een eigen symboliek:

  • Drie variaties binnen BDSM: B&D, D&S en S&M
  • Drie gedragscodes: Veilig, Verstandig en Vertrouwen
  • Drie groepen binnen BDSM: Dominanten, subs en S/switches

    BDSM logo

Hierbij staat B&D voor Bondage en Discipline, D&S voor Discipline en Sadisme (sommigen zijn van mening dat het Dominant en sub betekent) en S&M voor Sadisme en Masochisme. Het is geen toeval dat dit logo op het Yin & Yang logo lijkt. Dit logo vertegenwoordigt namelijk de harmonie binnen de BDSM.

In ieder gedeelte zit een witte stip die de imperfectie in ieder mens symboliseert. Natuurlijk is jouw Meesteres perfect, maar ook Zij stopt nooit met leren binnen de BDSM.

De vlakken zelf zijn altijd zwart om de duistere kant van erotiek te symboliseren. Verder kunnen de golvende lijnen gezien worden als een zweep die in beweging is.

Als allerlaatste is er de cirkel waarbinnen het logo geplaatst is. Deze cirkel staat symboliek voor de allesomvattende BDSM wereld. Het is een eenheid; een groep die zichzelf beschermt.

Soms wordt dit logo afgebeeld met metallic kleuren om kettingen te symboliseren en daarmee te verwijzen naar de dienstbaarheid binnen de BDSM. Het kan zowel door Dominanten als subs gedragen worden. De Dominant boeit, terwijl de sub gebonden wordt.

Dominante groet,

Deana Deveney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V