Wat is Femdom?

Femdom staat voor Female Domination. Female Domination wordt afgekort tot Femdom, omdat Femdom volledig over de vrouw gaat. Het woord (fe)male is hier dus niet op zijn plek.

Aanhanger en beoefenaars van Femdom zien een vrouw niet meer als een Meesteres. Ze geloven dat een vrouw in biologisch en/of spiritueel opzicht superieur is aan de man.

Femdom wordt om die reden ook wel Female Supremacy genoemd. De Meesteres krijgt vaak de titel Godin om te benadrukken dat Zij superieur is aan Haar slaaf of volger.

Vrouwen die voor een Femdom levensstijl kiezen, krijgen alle voordelen die hieraan verbonden zijn. Als een man aangeeft dat hij Haar erkent als Femdom Godin, dan geeft hij aan dat hij zichzelf vrijwillig aan Haar onderwerpt en Haar wil zal gehoorzamen.

Dit klinkt als een gewone D/s relatie, maar Femdom beoefenaars zien Femdom zelden als een BDSM gelegenheid. Het wordt meer ervaren als het volgen en vereren van een Godin. De Godin heeft natuurlijk het recht om Haar slaaf te slaan, te mishandelen en te vernederen als Haar eigendom.

Verder heeft de slaaf de taak om zijn Godin te voorzien van voldoende orgasmen. Als Zij seksuele bevrediging wil, dan heeft de slaaf dit uit te voeren op de manier die Zij verlangt. De slaaf heeft niet het recht om een tegenprestatie te verwachten.

Training door een Femdom Godin

Het is binnen Femdom gebruikelijk dat de Godin Haar slaaf in een kuisheidsgordel stopt, zodat hij gemakkelijk getraind kan worden. Door hem te teasen en orgasmes te verbieden, krijgt Zij Haar zin.

De slaaf zal al snel tegen zijn Godin opkijken, want Zij is de enige in de wereld die hem seksuele ontlading kan geven. Door het verlangen naar een orgasme wordt de slaaf erg gehoorzaam en is hij bereid om ver voor Haar te gaan.

Wat betreft vernedering maakt een Femdom Godin veel gebruik van sissification (een man dwingen om als een vrouw te leven), verkrachting met een strap-on, het belachelijk maken van de penis en door middel van cuckolding.

Met cuckolding wordt de slaaf gedwongen om te zien of horen hoe zijn Godin seks heeft met een betere man, terwijl hij in een kuisheidsgordel zit en geen seksuele ontlading kan krijgen.

Een stukje Femdom poezië

Kijk naar een Dame en leer:
Hoe Lieflijk Zij zal verschijnen,
met Haar dubbele gezicht.
Aangetrokken door een aanwezigheid in Haar.
Die langzaam bezit neemt van jouw gedachten.
Doch immer Intelligent selecteert Zij wie Haar cirkel betreedt.

Rechtvaardig wordt Zij geadresseerd met de titel Dame
Omhuld met elegantie onaards,
wanneer Haar zoete klanken de atmosfeer vullen.
Val jij Gemakkelijk onder Haar betovering.
Wachtend op Haar leiden in lessen van leven, liefde en grenzen.
Accepteer jouw adoratie voor Haar,
wanneer jij jouw verandering begint.

24 reacties op “Wat is Femdom?

 • 28 november 2011 om 21:42
  Permalink

  Goh, wat mooi allemaal ! Het zal je maar gebeuren . . .

  Beantwoorden
  • 24 december 2012 om 00:15
   Permalink

   Ja day is voor ons mannen toch jet sumn om door de Vrouwen gedomineerd te worden ik vind dat dit de natuurlijke weg moet zijn Zij zijn superieur aan ons Zij zeggen wat wij noeten doen en laten Zij zijn ook omze Godinnen die we moeten vereren doen we dat niet verdienen we straf en terecht dat vind ik tenminste

   Beantwoorden
   • 22 september 2017 om 15:01
    Permalink

    Ja ik denk dat de wereld maatschappij in handen moet komen van vrouwen en wij mannen de slaven moeten worden denk dat er sowieso minder oorlog is Wij mogen dat dat dat dan niet meer denk ik zo maar en dat is maar 1 voorbeeld

    Beantwoorden
    • 3 januari 2018 om 08:30
     Permalink

     je heb gewoon gelijk !!!,de wereld zal stuk beter worden!! De vrouwen weten wat ze
     doen .

     Beantwoorden
 • 28 november 2011 om 22:41
  Permalink

  Dit slaat de spijker op z’n kop, van begin tot eind, maar met name het gedicht. Echt exact, écht exact hoe het voelt voor mij als onderdaan!
  De scheiding tussen Femdom en BDSM die wordt genoemd vind ik ook heel terecht, helaas heeft BDSM sowieso al te kampen met een stigma, maar Femdom is ook daadwerkelijk van een ietwat andere aard. Dit was prettig, verfrissend en geruststellend om te lezen 🙂

  Beantwoorden
 • 22 februari 2012 om 20:52
  Permalink

  Ik kan me grotendeels wel vinden in de beschrijving hierboven, alleen het seksuele aspect klopt naar mijn idee niet.
  In een relatie tussen een man en een Vrouw die als een godin wordt vereerd, past geen seks. Al is het natuurlijk altijd nog aan de Vrouw in kwestie om daarover te beslissen. Maar bij de weinige Vrouwen die ik er tot nu toe over heb gesproken, was er geen seksueel contact.

  Verder heb ik geen ervaring met een fysieke kuisheidsgordel. Wel met een verbod om klaar te komen. Mijn ervaring is dat de behoeft aan een orgasme op den duur ook averechts werkt, omdat je je op den duur niet goed meer kunt concentreren.
  Ik denk ook vaak na over castratie. Helaas is dat in Nederland niet toegestaan, maar ik vraag me vaak af of een man zonder de last van seksuele behoeften niet juist een betere slaaf zou zijn?

  Beantwoorden
 • 22 februari 2012 om 21:19
  Permalink

  Je slaat de spijker op z’n kop, sub gj. 🙂 Eunuchs worden/werden in allerlei culturen ingezet als slaaf, dus het lijkt Mij ideaal als Ik er ooit eentje onder Mijn hoede zou kunnen nemen. Helaas zijn ze tegenwoordig zeer dungezaaid…

  Beantwoorden
 • 22 februari 2012 om 21:36
  Permalink

  Zijn er uberhaupt nog eunuchs te vinden in Nederland? Ik heb het serieus overwogen, maar aangezien je bent aangewezen op dubieuze buitenlandse klinieken, of barbaars aandoende doe het zelf praktijken, heb ik er maar van afgezien. Indien het gewoon in een Nederlands ziekenhuis had gekund, al dan niet na een doorverwijzing, dan was het denk ik al gebeurt.
  Mijn verlangen een Vrouw te aanbidden als een Godin (voor mij de enige reële optie in een relatie met een Vrouw), is nu niet te verenigen met mijn seksuele behoeften.

  Beantwoorden
 • 23 februari 2012 om 00:23
  Permalink

  Tja, wat ik zo lees over eunuchs in India, gebeurt het castreren daar niet bepaald op een veilige en medisch verantwoorde manier. In Tsjechië gebeurt het overigens ook nog wel, maar dan alleen bij zedendelinquenten.

  Beantwoorden
 • 23 februari 2012 om 17:36
  Permalink

  sub gj, denk eerst nog even na.

  Behalve Artemis dus vinden de meeste Domina’s het best wel leuk als Hun onderdaan af en toe en met de wetenschap dat hij morgen weer vlijtig de ramen staat te zemen zijn dag heeft.

  Bedenk dat zo’n traktatie jou in vuur en vlam zet. Haar maaltijd zul je met nog meer liefde – eros – bereiden. Voor Haar zul je door het vuur gaan, weet je !

  Deze gevoelens zul je dan allemaal voorgoed missen. Verreweg de meeste Domina’s zouden dat ook jammer vinden. Met uitzondering van Artemis. Tsja, is dat erg . . . ?

  Ja, ik vind dat heel erg. Slapenloze nachten krijg ik ervan, ik meen het.

  Beantwoorden
  • 23 februari 2012 om 22:19
   Permalink

   Ik heb er vertrouwen in dat Mijn slaaf ook zonder nog perfect in staat zou zijn om Mij met hart en ziel te dienen. Mijn band met hem zal namelijk vooral gebaseerd zijn op een mentale klik, niet op een fysieke.

   Ik ben er echter nog niet over uit of het een absolute must is in Mijn ideale D/s relatie…

   Beantwoorden
   • 24 februari 2012 om 19:13
    Permalink

    O, Artemis.

    Steeds weer geven Jouw woorden me een sprankje hoop. Tegelijkertijd neemt de angst dat je aan mij voorbij zult gaan veel sneller toe.

    (Hier zal ik zeker niet de enige zijn met deze gevoelens; geruststellen doet dat me evenmin. Dat is natuurlijk wel onze pijn hier!?)

    Beantwoorden
 • 23 februari 2012 om 17:47
  Permalink

  Hoezo “Denk eerst nog even na.”?
  Je gaat er blijkbaar vanuit dat ik er nog niet over heb nagedacht, en zomaar in een impuls besloten heb me te laten castreren? Ik vind dat nogal denigrerend overkomen zo.

  Beantwoorden
  • 23 februari 2012 om 21:19
   Permalink

   denigrerend = over iets sprekend als over iets minderwaardigs.

   Nee sub gj, dan voel je mijn aanbeveling niet goed aan.

   Beantwoorden
   • 24 februari 2012 om 01:03
    Permalink

    Nee, ik heb je aanbeveling wel goed gelezen. Maar die is gebaseerd op jouw visie en ervaring. Ik geef toe dat een orgasme een prettige ervaring kan zijn, en het vaak ook is. Maar die zijn vrij kort, en ik ervaar de periode die eraan vooraf gaat, waarin je opgewonden bent, en verlangt naar dat orgasme, meestal als een last. En een last die niet opweegt tegen de korte momenten van voldoening die zo’n orgasme je geeft.

    Liever leef ik bevrijd van die seksuele lust, met meer geestelijke rust en daardoor, denk ik, ook beter in staat een Vrouw te dienen.

    Beantwoorden
    • 24 februari 2012 om 19:07
     Permalink

     Ha sub gj, je moeite begrijp ik wel. Als ik jouw was zou ik m’n gereedschap toch maar bedrijfsklaar houden. Het is dan juist een extra uitdaging om je onderdanige gevoelens te laten zegevieren . . . ik kan er een klein beetje over meepraten, denk ik.

     Beantwoorden
 • 5 juli 2016 om 21:49
  Permalink

  Welke man wil nou als slaaf behandeld worden door een vrouw? En wat is daar überhaupt leuk aan? Is dit een mentale ziekte ofzo? Slavernij is toch echt verboden?

  Beantwoorden
 • 29 december 2016 om 02:00
  Permalink

  Dat begrijpen alleen bazen die er alles aan doen om hun doelen te bereiken.
  eer staat op1 discipline op 2

  Beantwoorden
 • 13 september 2020 om 23:21
  Permalink

  Wanneer je een vrouw naar de ZIN kan maken, begint je leven pas!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V