Geldslavernij: oplichterij of wederzijdse kick?

Laatst vertelde iemand Mij over een vriendin die al maanden (digitaal) contact onderhield met haar droomman. Ze had hem nog nooit ontmoet, maar dankzij hun intensieve mailcontact wist ze dat hij het helemaal voor haar was. Hij zag er goed uit, was grappig, intelligent, beleefd en onderhoudend.

Zelf zag ze er niet zo bijzonder uit en ze was al een beetje op leeftijd, maar dat weerhield haar er niet van om zich met volle overgave op deze romance te storten.

Het enige probleem was dat de meneer in kwestie in het buitenland woonde. Elkaar ontmoeten was dan ook niet iets waar licht over gedacht moest worden, maar na enkele maanden was het dan eindelijk zo ver: haar prins op het witte paard zou naar Nederland komen…

Ze was volledig in haar nopjes dat ze eindelijk de man van haar dromen kon ontmoeten en verheugde zich enorm op de eerste ontmoeting. Maar vlak voor de dag van de afspraak, ontving zij een mailtje. Helaas! Hij zat financieel in de problemen en had eigenlijk geen geld voor een ticket…

Direct besloot zij (na subtiele aanmoediging van zijn kant) om een flink bedrag naar hem over te maken, zodat hij alsnog kon komen. Eind goed, al goed? Nee. De financiële problemen bleken ernstiger dan in eerste instantie geschetst. Of mevrouw nog een keer geld over kon maken?

Gelukkig greep op dat moment de vriendin van deze vrouw in. Ze kreeg een heel akelig gevoel toen haar vriendin dit verhaal vertelde en raadde haar met klem af om opnieuw geld te storten. Dit klopte niet, beredeneerde ze. En gelijk kreeg ze. Deze man bleek tientallen vrouwen tegelijk aan het lijntje te houden.

Geldslavernij en BDSM

Toen Ik dit verhaal hoorde, kreeg Ik er zelf ook een vreemd gevoel bij. Voor iedere buitenstaander is duidelijk dat deze man haar aan het lijntje hield en nooit de intentie had om naar Nederland te komen, laat staan haar te ontmoeten. Voor de vrouw in kwestie voelde het echter heel anders aan. Ze was verliefd, geloofde oprecht dat hij interesse in haar had en had er eigenlijk alles voor over om hem te ontmoeten.

Herkenbaar? Voor veel onderdanige mannen wel, zij het dan met de geslachten omgedraaid. Het verlangen naar een Meesteres is soms groter dan het gezond verstand, wat soms tot extreme situaties kan leiden. De vraag is of geldslavernij, een van de grootste taboes binnen de BDSM wereld, vergelijkbaar is met bovenstaand voorbeeld.

Het verschil tussen geldslavernij en oplichterij

Laat Ik voorop stellen dat Ik niets tegen geldslavernij heb. Er is echter een duidelijk verschil tussen geldslavernij zoals de BDSM wereld die kent en geldslavernij zoals hierboven beschreven.

De vrouw uit het voorbeeld (overigens waargebeurd) werd duidelijk om de tuin geleid. De man sprak zijn ware motieven nooit uit en liet haar geloven dat er iets heel moois tussen hen aan het opbloeien was. Puur uit liefde voor hem stortte zij haar schamele uitkerinkje naar hem toe, erop vertrouwend dat zijn liefde oprecht was.

Money MistressVergelijk dit eens met de websites van een “echte” Geldmeesteres of Money Mistress. De scheldwoorden en beledigingen vliegen je meestal direct vanaf de homepage al om de oren.

Alles wordt uit de kast getrokken om jou duidelijk te maken wat een zielig hoopje ellende jij bent; dat je nooit Haar gelijke zult zijn. Dus stort maar vlug je geld naar Haar toe, want Zij heeft daar veel meer recht op…

Weinig verborgen motieven daar dus! 😉 Beide voorbeelden vallen technisch gezien onder de noemer geldslavernij, maar het moge duidelijk zijn dat in het geval van de betalende vrouw ook oplichting en misleiding een grote rol spelen.

De ware geldslaaf

Waar is de ware geldslaaf naar op zoek? Een snelle manier om van zijn geld af te komen? Nee. Liefdadigheid, blije gezichtjes en het redden van de economie? Ook niet.

De echte geldslaaf wil misbruikt worden. Hij wil financieel uitgekleed, vernederd, uitgebuit en berooid worden. Hij weet dat zijn Geldmeesteres totaal geen respect voor hem heeft en alleen met hem omgaat – vaak alleen nog virtueel ook – omdat hij zijn portemonnee voor Haar geopend heeft.

Toch gunt hij Haar alles wat hij zich maar kan veroorloven (en soms nog een beetje meer…). Niet alleen omdat hij Haar gelukkig wil zien en hoopt op een beetje aandacht van Haar, maar ook omdat hij er zelf op kickt om financieel uitgekleed en uitgebuit te worden. Met andere woorden: een geldslaaf wil misbruikt worden.

Het windt hem op, houdt hem de hele dag bezig en als zijn omgeving hem niet tegenhoudt, kan het maar zo zijn dat zijn verslaving hem uiteindelijk de das omdoet.

In dat opzicht is de typische Money Mistress helemaal geen oplichter. Ze vervult immers precies de behoefte van een geldslaaf om gehoor te geven aan zijn fetish. Je zou zelfs kunnen stellen dat Zij een maatschappelijke functie vervult. 😉

Het grijze gebied van geldslavernij

De vrouw die om de tuin geleid wordt en de geldslaaf die erop kickt om zich financieel uit te laten kleden: twee heel duidelijk verschillende gevallen. Zo simpel zit de wereld echter niet in elkaar…

 • Wat als jij je Meesteres weleens een cadeautje of geld geeft, omdat je Haar wilt bedanken voor de aandacht die Zij jou heeft gegeven?
 • Wat als je de vrouw op wie je al tijden verliefd bent maar blijft bedelven onder de presentjes, omdat je hoopt dat zij hierdoor in gaat zien hoe leuk en attent je eigenlijk bent?
 • Wat als een mooie vrouw expres met jou flirt en dan de boot afhoudt, zodat jij in het vervolg alles uit de kast haalt om haar weer op andere gedachten te brengen?

In drie simpele stappen ben je alweer beland bij een vorm van geldslavernij die riekt naar oplichterij:

 • In het eerste geval is je Meesteres je dankbaar en heeft ze waarschijnlijk oprecht interesse in je.
 • In het tweede geval ben je die interesse en aandacht zelf al een beetje aan het forceren en kan het drie kanten opgaan: ze heeft geen interesse en kapt alles af, ze heeft wel interesse en het wordt wat of ze vindt je niets, maar blijft wel haar hand ophouden zolang de geld- en/of cadeaustroom aan blijft houden. Het grijze gebied.
 • Het derde voorbeeld is eigenlijk weinig meer dan een (beginnende) Money Mistress die beseft hoe eenvoudig het eigenlijk is om geld van mannen af te troggelen. 😉

Ben jij een geldslaaf?

Schenk je op dit moment zelf ook weleens geld of cadeautjes aan een Meesteres (of vrouw van je dromen)? Doe je dit vrijblijvend of op Haar verzoek?

Bedenk goed of alle tijd, geld en aandacht die je in Haar stopt ook de moeite waard zijn. Krijg je er iets voor terug? Het spreekt voor zich dat een Meesteres zelf bepaalt hoeveel tijd en aandacht Ze jou schenkt – ongeacht de cadeaus die je Haar misschien schenkt – maar als er nul komma nul respons is, denk dan nog eens goed na of dit de Meesteres voor jou is.

Zet ook voor jezelf op een rijtje wat je van je Meesteres verwacht. Hoop je op iets meer, zoals een sessie, vaste D/s relatie of nauw contact? Of kick je er juist op dat je Meesteres je behandelt als een stuk vuil, je straal negeert of je alleen aandacht geeft als Ze iets van je wil?

Besef ook dat veel geldslaven van zichzelf niet doorhebben dat ze geldslaaf zijn. Mocht je het idee hebben dat je door iemand misbruikt wordt en is dit niet je bedoeling, praat er dan eens met een buitenstaander over. Die heeft er vaak meer kijk op en kan je uit deze sleur krijgen… of je ontmaskeren als ware geldslaaf! 😉

Meesteres Artemis

3 reacties op “Geldslavernij: oplichterij of wederzijdse kick?

 • 26 juni 2012 om 18:37
  Permalink

  Het spijt me Meesteres Artemis, maar Uw verhaal klopt toch niet helemaal. U schrijft hierboven: “De echte geldslaaf wil misbruikt worden. Hij wil financieel uitgekleed, vernederd, uitgebuit en berooid worden. Hij weet dat zijn Geldmeesteres totaal geen respect voor hem heeft en alleen met hem omgaat – vaak alleen nog virtueel ook – omdat hij zijn portemonnee voor Haar geopend heeft.”
  Nu zal dat ongetwijfeld voor een aantal geldslaven opgaan, maar ik durf mezelf ook wel tot die doelgroep te rekenen, en denk daar toch heel anders over. Voor mij is en blijft iedere SM-relatie toch zeker ook een kwestie van wederzijds respect en vertrouwen. Ook heb ik totaal geen behoefte om door één enkele Meesteres (in korte tijd) financieel uitgekleed en berooid te worden. Een man met alleen maar schulden kan het immers wel schudden als geldslaaf. Jezelf in de schulden (laten) werken is zo gebeurt, maar zie er dan maar eens uit te komen.
  De door U genoemde clichés zullen ongetwijfeld op velen van toepassing zijn, maar het hier te presenteren met de inleiding van “De echte geldslaaf…” is verkeerd. Net zoals iedere Meesteres en iedere slaaf anders is, is ook iedere geldslaaf anders.

  Beantwoorden
  • 26 juni 2012 om 19:03
   Permalink

   Als je regelmatig geld of cadeaus aan je Meesteres (of iemand anders) geeft, maakt jou dat nog niet direct een geldslaaf (al voelt dat voor jou wel zo). Als het contact puur en alleen gebaseerd is op geld – of de slaaf dit nu doorheeft of niet – spreek je pas echt van geldslavernij (neem het woord slavernij ook niet te licht op in dit geval).

   Het vrijwillig schenken van geld en giften, op regelmatige basis zoals jij wellicht doet, valt onder het zogenoemde grijze gebied. Als je een Meesteres hebt, zal J/jullie contact om meer dan alleen geld draaien – ook voor Haar. Het is zogezegd meer een surplus. Of dit ook onder geldslavernij valt? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het mag in elk geval duidelijk zijn dat het voor jou niet uitmondt in een verslaving of obsessie en dat je niet je leven erdoor zal laten beheersen.

   Het daadwerkelijke berooid worden zal overigens niet vaak gebeuren, omdat er meestal toch wel op tijd op de rem wordt gedrukt. Het is meer een geldslaaffantasie (of nachtmerrie ;)), die net zoals vele andere BDSM fantasieën niet direct in real life uitgevoerd hoeft te worden. Je hebt wel gelijk dat niet iedere geldslaaf hierop doelt; meestal gaat het toch om het schenken van geld zelf en niet om de gevolgen daarvan.

   Beantwoorden
 • 26 juni 2012 om 20:23
  Permalink

  Nee hoor, er was bij mij weldegelijk sprake van geldslavernij. Ik ken de fetisj, heb er aardig wat ervaring mee en weet waar ik over praat. En het kan ook echt op een verantwoorde manier. Elders gaf ik al aan dat TPE me ook wel trekt. Gecombineerd met geldslavernij betekent dat dat de Meesteres in kwestie uiteindelijk ook de volledige zeggenschap / controle krijgt over je geld en bankrekening. Daar is het helaas (nog?) niet van gekomen, maar dat ga ik echt niet doen met zo’n scheldende en schreeuwende tante. Voor zoiets is er echt een basis van vertrouwen nodig.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V