Een leegte

Verlies

Soms komen er dingen op je pad die alles omgooien. Het laat je opnieuw kijken naar alle dingen in jouw leven en je gaat relaties opnieuw relativeren. Ook Mijn leven werd afgelopen maandag overhoop gehaald, toen Ik met een plotseling verlies te maken kreeg.

Verlies laat niet alleen een hoop verdriet achter, maar ook een leegte. Een leegte die niet zomaar opgevuld kan worden, want het hart moet eerst helen voordat er ruimte is voor nieuwe dingen.

Helaas weet Ik uit jarenlange ervaring dat slecht nieuws zelden alleen komt. Het duurde maar twee dagen totdat Ik geconfronteerd werd met meer slecht nieuws. Een ziekte die mogelijk tot het verlies van iemand anders leidt.

Dit soort situaties blijven moeilijk, zeker omdat het dagelijkse leven door blijft draaien alsof er niets gebeurd is. Het geeft Mij het gevoel dat Ik tegen de wereld moet schreeuwen om duidelijk te maken dat er wel dingen veranderd zijn. Het maakt Mij woest als Ik zie dat mensen zich opwinden om de meest onbenullige dingen, terwijl er dingen in het leven zijn die zoveel meer betekenen.

Afgelopen donderdag besloot Ik bijvoorbeeld om ’s avonds de boodschappen te gaan doen. Ik hoopte dat het dan wat rustiger zou zijn, omdat Ik er momenteel niet al te veel behoefte aan heb om Mij onder de mensen te begeven.

In de winkel stuitte Ik al snel op een typische tokkie. Een jonge, arrogante moeder in kleding die zelfs mannen laat fronsen. Witte sokken in sandalen, een joggingbroek en een bomberjack? Gepaard met een plamuurlaag die je nog niet eens op Mijn muren vindt!

Ook aan haar haar was overduidelijk een hoop aandacht besteed. Had ze dan niet op z’n minst minder slonzige kleding aan kunnen trekken? Natuurlijk had ze ook een krijsende koter bij zich, die haar gekrijs bijna overstemde.

Dit campervuilnis vond het nodig om tegen het vulpersoneel uit te vallen, omdat een bepaald product uit de folder niet meer op voorraad was. Net alsof het vulpersoneel dit kan helpen! Als het op is, dan is het op. Ze heeft staan tieren en tieren totdat de beveiliging haar verzocht om de winkel te verlaten. Hierbij moesten ze haar natuurlijk naar buiten begeleiden.

Hoewel Ik over het nodige zelfrespect beschik, was dat een moment om het kwijt te raken. Het liefste had Ik haar gezicht tegen de winkelschappen aangeslagen en geschreeuwd dat ze haar kop moest houden. Wat doet die ene euro korting ertoe als je op ieder moment iets kunt verliezen wat jou aan het hart ligt?

Na verlies verandert de waarde van alles. Dit geldt niet alleen voor Mij, maar voor ieder mens. Als het verdriet groot genoeg is, dan lijkt al het andere onbenullig.

Alle dagelijkse ergernissen en frustraties vallen weg, omdat het verdriet vele malen erger is. Het laat mensen niet alleen opnieuw naar de waarde van dingen kijken, maar het laat mensen ook hun relaties opnieuw relativeren.

Wie is echt belangrijk voor je? Mocht je diegene verliezen, kun je er dan mee leven of heb je niet genoeg tijd met diegene doorgebracht? Zijn sommige personen het nog wel waard om in jouw leven te houden? Wat als je diegene verliest? Zou het jou dan net zo verdrietig maken of is diegene simpelweg niet belangrijk genoeg voor jou?

Misschien zetten deze vragen jou nu niet aan het denken, maar op het moment dat je met verlies geconfronteerd wordt, doet dit het wel. Mensen trekken zich terug en hebben op dat soort momenten tijd voor zichzelf nodig. Nee, Ik heb op dit moment ook geen behoefte aan familieaangelegenheden, uitgaan, Facebook, Twitter of wat dan ook. Ik wil gewoon even alleen zijn en alleen treuren.

Als Ik getroost wil worden, dan zoek Ik uit mijzelf wel toenadering tot mensen. Het is niet erg als Ik thuis rondloop in een simpele sweater en een spijkerbroek. Het geeft niet dat mijn ogen rood en gezwollen zijn.

Het hoort erbij en het gaat ook vanzelf weer over. Nadat er de juiste hoeveelheid tijd verstreken is… Uiteindelijk ben Ik ook maar een mens en helaas weet Ik dat veel mensen net zoals Ik zich in deze blog zullen herkennen.

Deana

4 reacties op “Een leegte

 • 3 december 2011 om 00:01
  Permalink

  Wat ontzettend mooi geschreven. Eens wat anders dan, ook mooi geschreven, BDSM relelateerde verhalen. Bedankt dat u dit moment met ons wil delen! Ik wens u veel sterkte toe met de verwerking van deze tegenslagen. Uit ervaring weet ik dat dit tijd nodig heeft, tijd die hopelijk iedereen in je directe en niet zo directe omgeving je geeft.

  Beantwoorden
 • 3 december 2011 om 11:51
  Permalink

  Soms putten mensen weer moed, als ze horen of lezen dat ze niet alleen zijn met zulke gedachtes. Alleen van afstand kan ik u een woord van steun geven. Zoals u het schrijft, ben ik momenteel ook van gedachte. LateN mensen zich eens druk maken om het goed met elkaar te hebben ipv elkaar het leven zuur te maken. Laat mensen in hun waarde. Alle respect voor u, zoals u het geschreven heeft.

  Beantwoorden
 • 3 december 2011 om 22:22
  Permalink

  Geachte Meesteres Deana,

  Wat U net verwoord heeft komt ook bij mij heel erg binnen,
  Voor mij betekent het veel wat U schrijft
  Waar U voor staat in het leven zo denk ik daar ook over
  Mensen kijken altijd eerst naar uiterlijk
  terwijl het innerlijke van de mens juist het mooist is
  Laat mensen in hun waarde om wie ze zijn
  behandel elkaar zoals het hoort
  Als een dierbare er opeens niet meer is
  om wat voor reden dan ook is niks belangrijker meer
  leef en geniet van het moment dat je samen bent
  Voor heel veel mensen geldt dat niet meer
  omdat je dierbare er niet meer is
  maar in je hart leeft je dierbare voort en dat is ook veel waard

  Heel veel sterkte met het verlies van je dierbare

  slaafje Richard

  Beantwoorden
 • 4 december 2011 om 01:53
  Permalink

  Meesteres Deana,

  Ook ik wil U bij deze even een hart onder de riem steken. Het zal een heftige tijd gaan worden en ben blij dat U op Uw omgeving kunt vertrouwen. Die kennis is heel belangrijk. Het klinkt misschien hard/gevoelloos, maar zo is dit niet bedoelt; het leven gaat wel door. Ik vind het daarom fijn en te respecteren dat U wel Uw stukje hier op OM post, en zelfs zoiets privé’s wil delen. Men kan en mag op zo’n moment niet bij de pakken neer gaan zitten, maar juist doorgaan. Dat geeft uiteindelijk kracht.

  Houd U haaks!

  sub_dennis

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V