Wat is een sublijst?

Vraag: Wat is een sublijst?

Beste BDSM geïnteresseerde,

Een sublijst, subbielijst of BDSM checklist is een lijst gevuld met BDSM activiteiten. Deze lijst is bedoeld om de algemene interessegebieden van een BDSM’er te weergeven.

Oorspronkelijk is deze lijst ontwikkeld door Dominanten, zodat Zij een algemene indruk konden krijgen van de do’s en don’ts van een sub.

Tegenwoordig wordt deze lijst vaak gebruikt bij nieuwe BDSM contacten, zodat de Dominant een beter beeld van de sub krijgt, maar het wordt ook regelmatig gebruikt in commerciële BDSM settings. Afhankelijk van wat de sub op de lijst invult, zal de commerciële Meesteres een spel uitkiezen.

Behalve dat deze lijst voor subjes geschikt is, is deze lijst ook geschikt om door een Dominant ingevuld te worden. De Dominant vult echter niet in hoe graag Hij of Zij iets wil ondergaan, maar hoe graag Hij of Zij een bepaalde activiteit bij de sub wil toepassen.

Zelf heb Ik deze lijst regelmatig gebruikt als onderdeel van Mijn sollicitatieprocedure. De subjes die solliciteerden om Mijn slaaf te mogen worden, moesten niet alleen opstellen over zichzelf en hun BDSM fantasieën schrijven, maar ook Mijn subbielijst invullen.

Als je meer wilt weten over de subbielijst of als je Onze subbielijst wilt downloaden, lees dan het artikel: Wat is een BDSM checklist? Je kunt ook direct de BDSM checklijst downloaden.

Dominante groet,

Deana

Heb je zelf ook een vraag op gebied van  BDSM, fetishes of taboes? Stuur dan je vraag in via het vraagformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V