Kan ik een vriendschappelijke relatie aangaan met mijn Meesteres?

Vraag: Geacht team van Meesteressen, ik zit met een dringende vraag. Onlangs heb ik een professionele Meesteres leren kennen en ik ga daar nu regelmatig opdrachten uitvoeren om Haar te eren en te dienen. Is het toegestaan om als slaaf een vriendschappelijke relatie te beginnen met m’n Meesteres of kan dat niet in de BDSM wereld?

Als beginnende slaaf hoor ik natuurlijk bij Haar. Ik behoor Haar toe, ik ben Haar eigendom. Kan ik als slaaf of sub een sterke vriendschappelijke relatie starten met Haar of zijn er regels die zeggen dat een slaaf alleen maar met een andere slaaf vriendschappelijk kan omgaan? Hetzelfde geldt trouwens voor een Meesteres. Zij kan ook alleen maar een vriendschappelijke relatie met een andere Meester of Meesteres starten. Niet met een slaaf omdat dit een ander niveau is. Klopt dat? Jan Denis

Beste Jan,

Een relatie tussen een sub en een Meesteres staat of valt natuurlijk met de afstand die er tussen beide is. Die afstand is waar het om draait in een BDSM relatie. Je kunt je namelijk een aantal vragen stellen:

 • Kan ik als slaaf onderdanige gevoelens hebben tegenover iemand die ik zie als een vriend of vriendin?
 • Kan ik mijn onderdanigheid volledig beleven als ik de ander niet zie als Meesteres, maar als vriendin?
 • Is een vriendin in staat om haar vriend afdoende te vernederen of te pijnigen of wordt Ze door die vriendschap juist belemmerd in Haar effectiviteit als Meesteres?

Een onderdanige man wil niets liever dan gedomineerd worden tijdens een BDSM sessie. Dat wordt moeilijk als ook vriendschappelijke gevoelens een rol spelen en dat is iets waar je goed over moet nadenken. Nu zijn er natuurlijk genoeg voorbeelden te noemen van mensen die partners in het dagelijkse leven zijn, maar tegelijk ook een Meester/slavin of Meesteres/slaaf relatie hebben. De kunst is dan om de rol van partner volledig te scheiden van de rol als Domme of sub. Dat is vaak lastig en het gebeurt regelmatig dat die verschillende rollen door elkaar heen gaan lopen. Er is echter geen regel die dat verbiedt, hoewel het zeker bij commerciële Meesteressen ongebruikelijk is. Eigenlijk is dit iets dat beide partijen – zowel slaaf als Meesteres – voor zichzelf moeten bepalen. Vooral een professionele Meesteres heeft hierin natuurlijk het laatste woord. Zij heeft te maken met meerdere subs en Zij kan moeilijk met elk van Haar subs een meer dan oppervlakkige relatie aangaan. Dat is iets wat Zij alleen kan beslissen, omdat dit Haar professionaliteit zou kunnen aantasten. Om een lang verhaal kort te maken: er is geen regel die vriendschappelijke gevoelens tussen een Domme en Haar slaaf verbiedt. Beide partijen moeten het daarover eens zijn. Een vriendschap kan tot de mogelijkheden behoren, maar de consequenties daarvan moeten voor alle partijen duidelijk zijn en ook door beide gedragen worden.

Dominante groet,

Helena

4 reacties op “Kan ik een vriendschappelijke relatie aangaan met mijn Meesteres?

 • 17 september 2012 om 09:14
  Permalink

  Zeer vereede Meesteres Helena,
  U kon me geen beter of helderder antwoord op m’n vraag geven.
  Ik zal dus heel goed moeten nadenken hoever ik ga in die mooie vriendschappelijke relatie die ik begonnen ben met m’n Meesteres (commercieel)
  Ik zelf hoor liever – professionele meesteres –
  Ook bij Haar is er een groeiende sympathie naar mij toe. Ik voel dat aan de manier waarop ze met me omgaat.
  Ik voer regelmatig kleine opdrachten (proper maken van atributen die de dag voordien door Haar klanten zijn gebruikt – proper maken van de Magische zaal, badkamer etc…)
  En dan voel ik heel sterk een dichter komen bij mijn gevoel (schouderklopje,lachje, humor tussendoor….vertrouwelijker)
  Ik voel me heel goed en gelukkig bij Haar.Zoals iemand die VERLIEFD is. Ik weet het, dat is maar tijdelijk….maar het geeft zo’n heerlijk en warm gevoel
  Zij IS het beste dat ik in vele jaren mocht ontvangen…ik be,n er helemaal weg van. Daar liggen dan de wolfijzers en valkuilen. Ik moet m’n verantwoordelijkheid hierin nemen en mezelf niks voorliegen omdat dit ‘eenvoudiger’ lijkt
  Ik wil absoluut, natuurlijk alleen met Haar goedkeuring, een sterke vriendschappelijke band met m’n Meesteres onderhouden en sterk maken en dan zien we wel wat de toekomst ‘ONS’ brengt
  nederige groetjes,subje63

  Beantwoorden
 • 18 september 2012 om 10:56
  Permalink

  Zeer vereerde Meesteres Helena Bathory
  Ik heb gisteren of was het tijdens het voorbije W.E…..al een reactie achter gelaten waarop al een antwoord is gegeven. Toch wilde ik het volgende nog kwijt:
  Ik leef nog steeds samen in de ‘gewone wereld’ met m’n vrouw Anne (vanilla-relatie)Er zijn natuurlijk soms spanningen en meningsverschillen of frustraties i.v.m. het gedrag van de partner. Tenslotte is NIEMAND volmaakt en we zijn allemaal verschillend. Daarom zijn we zo uniek en is het uit den boze om iedereen over de zelfde kam te scheren.
  Zij steunt me enorm bij m’n beleving van die ‘andere wereld’ deze van BDSM.
  Ik heb daar sinds eind juni 2012 kennisgemaakt met ’n professionele Meesteres waarbij het snel klikte.Ik begon vrij snel te zien en te voelen dat ze mij ‘anders’ waarnam dan die 100’den klanten die ze al gehad had.
  Ze stond heel open tegenover mij en ik ook tegenover Haar.
  Dat heeft er voor gezorgd dat ik nu regelmatig ‘orders’ mag uitvoeren voor Haar. Orders die ze mij via SMS laat weten. Meestal, voorlopig nog voer ik deze ‘orders’ tijdens ht W.E. uit omdat ik tenslotte tijdens de week nog mijn gewoon werk heb. In juli 2014 ben ik met pensioen en dan hoop ik meer vrije tijd te kunnen vrij maken voor Haar. Ze woont al 15 jaar in Antwerpen maar kent alleen Amerikaans Engels (mijn Meesteres is van oorsprong afkomstig van New York)Maar dat is voor mij op ’t gebied van Engels geen hindernis integendeel. Zij zet me aan om als ik Haar iets wil schrijven of SMS’en dat zo zorgvuldig en juist te doen (zo weinig mogelijk taalfouten en een deftige woordenschat). Natuurlijk is ’t niet evident om telkens opnieuw de dingen die ik Haar wil vragen of gewoon zeggen op de JUISTE manier te zeggen omdat iets letterlijk vertalen meestal niet kan….Voor mij is ’t een uitdaging om Haar te dienen in Haar taal. Hoeveel inspanning me dat ook kost….soort van zelfdiscipline opbouwen om het te doen dus. Bij mij staat centraal dat ik Haar door zo correct mogelijk te antwoorden in Haar voertaal, ik Haar eer of dien. Ik voel me heel goed in de rol van ‘Onderdanige’ tegenover Haar.
  Zo heb ik zelf al de vraag gesteld aan Haar of in de toekomst er een ‘vrienschap’ tussen ‘ons’ kan ontstaan en groeien.
  Op die vraag heeft ze in niet mis te verstane woorden geantwoord dat ze met mij een speciale relatie heeft waaronder die van VRIENDSCHAP.
  Ik geef er mij natuurlijk rekenschap van dat tijdens een BDSM’spel’ mijn Meesteres mij blijft zijn als Haar slaaf, die Ze naar hartelust mag en kan vernederen en ‘pijn’ doen. Over dat laatste zijn afspraken gemaakt en ik heb een STOP-woord van Haar gekregen (MERCIE)
  Onze vriendschapsrelatie wordt dus steviger en binnekort ga ik samen met Haar voor de 1e keer naar een ‘Speelavond’ in het Fetish-café in Antwerpen.
  Ik heb Haar uitgenodigd (zoals het beschreven staat….)en Zij is op die uitnodiging ingegaan. Ik ben wel benieuwd!
  Voor de rest heeft ze me wel gevraagd om voor Haar regelmatig een ‘verslag’ door te mailen over m’n activiteiten binnen BDSM.
  ook over ’t uitvoeren van Haar ‘orders’ maak ik een verslag op en stuur Haar dat dan door (hoe heb ik bvb dat proper maken van gebruikte atrubuten, kleding etc…ervaren) Soort dagboek dus over mij als Haar slaaf.
  Die rol ligt me als gegoten. Ik geniet van het neerschrijven van de gevoelens en emoties die ik tijdens een namiddag ‘proper maken’ bij Haar – in Haar Studio heb gehad.
  Ik kan soms met moeite wachte op de volgende opdracht!
  Ik heb ook in opdracht van Haar een soor Tijdsbestedingstabel moeten (willen, mogen…) opstellen met daarin een overzicht van de maand die bezig is en de daarop volgende maand.
  Daar zet ik alle periodes dat ik ‘beschikbaar’ ben in (uren, wat ik dien mee te brengen enz….)Deze tabel stuur ik Haar dan door in bijlage aan een kort Mailke naar Haar.
  Ook moet ik steeds raporteren waneer ik naar ’n ‘speelavond’ zou willen gaan en Haar uitnodigen om mee te gaan. Kan Ze niet dan heb ik nog de mogelijkheid om Haar om toestemming te vragen om alleen te gaan. Desnoods ook om orders van andere Meesters/ Meesteressen op dat feest te ontvangen en uit te voeren.
  Meestal krijg ik heel vlot die toelating van Haar.
  Telkens dien ik dan wel een gedetailleerd verslag op te stellen en door te mailen zodat Ze weet hoe ik, en waarmee ik, de avond heb doorgebracht.
  Dat is voor mij helemaal geen probleem…Zij IS mijn Meesteres tenslotte.
  Mijn Meesteres legt er wel telkens de nadruk op dat ik zoveel mogelijk die 2 werelden gescheiden moet houden en dat Ze eigenlijk geen enkele inzage heeft in mijn ‘gewoon’ leven.Binnenkort, en dat op Haar aanvraag ontvangt Ze ook m’n vrouw. Zij heeft NIETS met BDSM te maken. Weet daar wel ’t een en ’t ander van via mij maar wil er voorlopig niet instappen omwille van trauma’s in haar verleden die nauwelijks verwerkt zijn.
  Mijn Meesteres heeft haar dus uitgenodigd om haar te laten zien dat ik in volledig veilige handen ben en ze niets moet vrezen i.v.m. sadisme en echt pijn doen om pijn te doen. Daar zijn stevige en betrouwbare afspraken rond gemaakt waar beide partijen mee akkoord zijn gegaan.
  Dit is een wat langere reactie geworden, maar ik vond dat ik er dit moest inzetten opdat ge een juist beeld zou kunnen vormen over mijn situatie NU
  Nederige maar opprechte groeten van een opgroeiende slaaf.
  subje63
  Zo heeft Ze een heel handig overzicht over een periode van toch bijna 2 maanden, waar Zij kan bepalen wanneer ik Haar mag dienen.
  In de nabije toekomst zullen er zelfs dagen in voorkomen tijdens m’n normale werk-week. Opdat moment dien ik verlof te nemen natuurlijk.
  En dat ga ik ook doen…zonder aarzeling of twijfel…nog een belangrijk punt is dat m’n vrouw het met die manier van ‘werken’ helemaal eens is en dat vindt ik echt ‘geweldig’ van haar.

  Beantwoorden
 • 18 september 2012 om 17:35
  Permalink

  Als Ik dit allemaal zo lees, jan, mag jij je handjes wel dichtknijpen met zo’n fantastische Meesteres en zo’n begrijpende vrouw! 🙂

  Beantwoorden
  • 18 september 2012 om 20:37
   Permalink

   Zeer vereerde Meesteres Helena Bathory,
   Dank U voor Uw snelle reactie.
   Mijn handjes, zeg maar handen, knijp ik inderdaad goed dicht en het is ook voor een groot deel te danken aan m’n vrouw en mijn Meesteres die allebei toch in een andere wereld vertoeven. Zonder hun (deze van m’n vrouw en van m’n Meesteres)steun zou ik vandaag zo ver niet staan.
   Natuurlijk heb ik zelf heel veel energie gestoken in het uitbouwen van al dat nieuwe dat de BDSM-wereld mij te bieden heeft. Ik vond de energie om snel maar doordacht contacten te zoeken en vast te leggen en sinds eind juni is alles alleen maar intensiever geworden.
   Ik had tot 5 oktober om de 4 maanden een intesief contact met m’n Meesteres onder de vorm van een W.E. Op zo’n W.E. wordt ik speciaal onder hande genomen i.v.m. de training van slaven of submisives in wording. Mijn Meesteres heeft me al herhaaldelijk gezegd geduld aan de dag te leggen indien ik wil lukken als goede slaaf voor zijn Meesteres.
   Dat ben ik zinsens te doen ook!
   Er zijn helaas al enkele kleine incidenten geweest met Haar maar Zij en ik vonden steeds een oplossing.
   Meestal was de reden onwetendheid over de procedures en regels binnen de BDSM-wereld. Een soort van overeenkomsten die toch ernstig moeten genomen worden.
   voorbeeld:
   Enkele maanden geleden wilde ik naar een Party-feest gaan in Antwerpen. Alleen waar zou ik dan overnachten?
   Ik ben toen heel wat hotels afgegaan maar omdat er die dag toevallig een groot sportevenement plaats had waren alle hotels vol.
   Ik wil ook even vermelden dat ik in de vroege vooravond naar Antwerpen ga (met de trein) en dat zo’n Party-feest eigenliojk pas begint rond 21:00u….en gedaan is rond 4:00 of 5:00u ’s morgens.
   Zolang ging ik zeker niet blijven…maar ik had toch gedacht aan 12:00u of 01:00u ’s morgens.
   Probleem dan zijn er dus al lang geen treinen meer.
   Een oplossing zou kunnen zijn om in ’t station te blijven slapen op een grote bank…maar ik voelde me daar niet zo veilig bij….dus ben ik naar de Studio van mijn Meesteres gegaan en heb Haar gevraagd of ik niet kon blijven overnachten in de Studio.Mijn Meesteres gebruikt Haar Studio als ontmoetingsplaats voor BDSM-activiteiten. De 2 grote zalen staan vol attributen waarmee g’ewerkt’ kan worden.
   Het is trouwens in één van die twee zalen dat ik bij m’n eerst W.E. ben blijven slapen (matje op de grond met een lichte slaapzak om toch warm gevoel te krijgen. Verder de alomtegenwoordige zij het lichte geur van ontsmettingsmiddelen zoals DETOL.
   Het zijn ondermeer deze ruimtes waar ik m’n regelmatige opdrachten krijg.
   Proper maken van gebruikte atributen. Meubilair afstoffen. Douche en toilet proper maken. soms is er nog een kleine afwas bij van de avond ervoor.
   Daarom dacht ik dat als ik bij Haar aabel met de voorzichtige vraag of ik niet kon overnachten dat dat midsschien wel zou kunnen (wist ik toen veel!…nog wat naïef natuurlijk!)
   Dat is achteraf heel slecht ontvangen door m’n Meesteres. Ze was ontgoocheld.
   En achteraf gezien kon, of beter wilde ik,Haar alleen maar groot gelijk geven.
   Het was een stom idee van mij geweest en haar vertrouwen in mij was toch wat geschonden. Acteraf hoorde ik van Haar dat ik als Haar slaaf en dat was ik dus inmiddels…ik steeds toestemming moet vragen rond activiteiten die met BDSM te maken hebben. Dat kon ik heel goed verstaan. Ik was er gewoon niet blijven bij stilstaan dat ik inmiddels één van Haar slaven was geworden en dat ik er ben om Haar te dienen en te behagen en verder NIETS anders.
   Die redenering zat er dus op dat moment duidelijk nog niet helemaal in.
   Nu echter (half september) des te sterker!!!
   Ik heb me toen voorgenomen om steeds Haar toesteming te vragen als ik naar zo’n BDSM-feest wil gaan. Ook wordt van mij verwacht dat ik Haar inlicht over een komend ‘feest’ en Haar daar bij uitnodig. Indien Zij niet kan omdat Ze al een andere activiteit had geplant kan ik nog altijd alleen gaan mits ik Haar om een toestemming vraag. Meestal een formaliteit maar toch…het is eigenlijk een beschermende maatregel voor Haar subs om te zorgen dat ik geen contact maak met minder ‘betrouwbare’ partners op zo’n feestjes.
   Meestal is m’n Meesteres perfect op de hoogte welke bezoekende Meester of Meesters die avond aanwezig zullen zijn.
   Kwestie van vertrouwen dus!
   Door deze ‘incidenten’ heb ik heel wat geleerd en ben ik sneller gaan groeien in m’n rol van toekomstige dienaar van Haar. Ik ben van Haar. Ik ben er voor Haar. Met andere woorden we stellen het goed samen.
   Sorry voor dit uigebreidt antwoord maar ik vond dat de details belangrijk konden zijn om mij beter te begrijpen.
   Nederige groetjes,
   Subje63

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V