Risico’s van zelfbondage

Ingezonden door slaaf Richard

Het gevaar van zelfbondage is natuurlijk dat je niet los kan komen of dat je het jezelf te moeilijk hebt gemaakt. Doe dit dus alleen als je heel erg ervaren bent en wees je er bewust van waar je mee bezig bent.

Doe het liefst alleen aan zelfbondage met iemand erbij. Mocht het fout aflopen – dat je jezelf niet meer los kan maken – dan kan iemand je helpen om je weer los te krijgen.

Eigenlijk zou ik het zelf ook moeten doen, maar zolang ik geen partner heb die dit bij me kan doen, doe ik het op deze manier en niet anders. Ondanks dat ik ervaren lijk, is het bij mij twee keer bijna fout afgelopen, maar kon ik me uiteindelijk toch bevrijden of dat iemand mij kon helpen vrij te komen:

 • Ik had een sjaal om mijn nek gedaan en om een tafelpoot gebonden. Die sjaal wilde vervolgens niet meer los, waardoor ik bijna ben gestikt (gebeurde op mijn vijftiende). Mijn moeder hoorde het en toen ze me zo zag, maakte ze de sjaal los. Daarna heb ik dat ook nooit meer zo gedaan, met een sjaal om mijn nek.
 • Ik gebruikte een plank om op te liggen en maakte mijn riem vast om mijn middel en aan de plank. Ik deed mijn armen achter mijn rug om die plank heen. Op dat moment gebruikte ik echte handboeien met sleuteltjes erbij. De sleuteltjes had ik in mijn handen, maar toen liet ik ze los. Waarom weet ik niet, maar ik kon de handboeien niet meer los krijgen. Uiteindelijk heb ik met veel moeite de plank van me af kunnen krijgen. Na afloop waren mijn polsen en de binnenkant van mijn arm helemaal blauw. Daarna heb ik even niet meer aan zelfbondage gedaan, omdat ik ervan was geschrokken. Ook heb ik de ‘echte handboeien’ weggedaan en er andere voor in de plaats gekocht. Deze handboeien zijn veiliger met een sluiting die ik te allen tijde los kan maken als dat nodig is. Ondanks dat ik in deze periode wel een vriendin had, kon ze mij hierin niet bijstaan omdat ze niet van SM en bondage hield. Nu ik weer single ben. hoop ik alleen nog een partner te vinden met wie ik deze spelletjes kan spelen. Dan ben ik helemaal gelukkig

Zelfbondage: taboe?

Voor veel mensen die dit doen is het een taboe. Ook voor mij, want in mijn omgeving zijn er geen mensen (ouders/vrienden) die weten dat ik hiermee bezig ben, al ben ik wel van plan om dit te vertellen aan mijn beste vrienden. Ik ben wel benieuwd hoe ze hierop gaan reageren.

Ik heb dit ook geschreven in de hoop dat iemand dit leest en zich aangesproken voelt en het misschien met mij kan delen. Dat zou ik heel erg leuk vinden. Wel zal ik het niet aan de grote klok hangen om het zomaar even te vertellen, omdat ik bang ben dat mensen in mijn omgeving het raar vinden dat ik aan zelfbondage doe.

Eigenlijk zou je het bespreekbaar moeten kunnen maken met je ouders, vrienden en familie. Mensen die je echt kan vertrouwen en met wie je het kunt bespreken, zodat je je niet alleen voelt hierin met je gevoelens (al is het best lastig als je ouders niet zo ruimdenkend zijn, zoals in mijn geval).

Gelukkig is het bij mij zo dat ik steeds meer gelijkgestemden vind met wie ik mijn gevoelens kan uiten over SM/zelfbondage. Daarom ben ik dan ook totaal mezelf op dit moment.

Onderdanige groet,

slaaf Richard

Deze testimonial is door slaaf Richard ingezonden. Heb jij ook een spannende BDSM ervaring die je met Ons wilt delen en die nog niet ergens anders is gepubliceerd? Stuur je verhaal dan in via het inzendformulier

2 reacties op “Risico’s van zelfbondage

 • 26 maart 2016 om 19:55
  Permalink

  Hier kan ik mij helemaal in vinden: omdat ik een Domina hiertoe mis, bind ik mijzelf weleens vast en fantaseer erbij, dat een Vrouw mij dit aandoet. Meestal gaat het daarbij om mijn benen, waarvan ik dan de enkels weerszijden het voeteneinde bind met een spreidstang tussen de knieën, maar heb ook wel mijn handen weerszijden het hoofdeinde of bijv achter de stoelleuning kunnen vastbinden met dik touw of een keer ook, net als jij, met speciale BDSM-veiligheidshandboeien.

  Beantwoorden
 • 20 september 2021 om 12:43
  Permalink

  Ik bind mijzelf ook wel eens vast.
  Mijn vrouw heeft totaal niets met mijn onderdanige gevoelens, en weet dat ik dit doe.
  Ik ga als volgt te werk, eerst bevestig ik het sleuteltje van mijn leren handboeien in een metalen lampen kapje dat op het nachtkastje staat doormiddel van kaarsvet het lampje zit op een tijdklok dus als ik vast gebonden ben moet ik wachten tot het lampje aan gaat door de warmte van het lampje smelt het kaarsvet en valt het sleuteltje er uit.
  Je kan de tijdklok dus zo lang als je wilt instellen, desnoods de hele nacht, dit is echt super opwindend en wordt hier heel erg geil van .
  Ik heb ook een leren mondknevel op en een rubberen pak aan .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V