Hoe grijp je een voyeur?

Heb je weleens een stalker gehad, maar dan een variant die zich rondom je huis bevindt en die je bespiedt? Zo’n persoon wordt een voyeur genoemd. Een voyeur is allesbehalve onschuldig en wordt gedreven door een fetish. Voyeurs zijn in staat om je langdurig te stalken en gaan soms zelfs over tot fysiek geweld. Hieronder vind je de noodzakelijke stappen om je belager aan te pakken.

Voyeur

1. Neem zo snel mogelijk een pen en notitieboekje bij de hand zodra je je voyeur ziet en schrijf zoveel mogelijk details van je voyeur op.

Denk hierbij aan zijn kleren en gezichtskenmerken, zijn lengte en zijn gewicht, maar schrijf bijvoorbeeld ook op hoe laat je hem hebt gezien. Valt hij je op vaste dagen lastig? Verwerk dit ook in je aantekeningen. Alle informatie die je kunt verzamelen is belangrijk.

2. Schakel de politie in. Laat ze langskomen om de buurt te doorzoeken. Vaak als een voyeur de politie ziet, schrikt hij en kan hij besluiten om het direct voor gezien te houden. Als je niet meteen de politie wilt bellen, kun je ook een kennis of vriend vragen om langs te komen als je je ongemakkelijk voelt.

3. Laat de verlichting slechts in één kamer branden en wissel dit steeds af tussen verschillende kamers. Hiermee verwar je de voyeur en kun je erachter zien te komen welke kamer hij meestal in de gaten houdt. Als je dit weet, kun je hem misschien zelf in de kladden grijpen (ook al werkt het rechtssysteem soms tegen je).

4. Installeer een beveiligingssysteem rondom je huis. Denk aan sensors en camera’s die je voyeur kunnen registreren. Hang lampen op die de duistere plekken verlichten waarvan je vermoedt dat je voyeur zich er vaker schuilhoudt.

Als de voyeur weet dat er maatregelen worden genomen, kan hij besluiten om een nieuw slachtoffer te zoeken (al is het natuurlijk fijner als hij daadwerkelijk gepakt wordt).

5. Wees creatief. Neem een hond die graag naar vreemden blaft als ze je huis naderen. Span struikeldraad in je tuin of zet andere vallen op plekken waarvan je denkt dat het zich op de route van je voyeur bevindt. Zodra je weet dat je voyeur in de buurt is, bel je direct de politie.

Het blijft lastig om een voyeur te pakken. Zijn intentie is om je ongezien te kunnen bespieden en vaak trainen ze zichzelf hierin. Denk aan ninja’s die zichzelf trainen om iemand in het holst van de nacht te besluipen.

Het is beangstigend en gevaarlijk, dus des te meer reden om er echt iets aan te doen. Licht omwonenden in en verspreid het nieuws dat je opgezadeld zit met iemand die om je huis sluipt. Hoe meer mensen ervan afweten, des te groter de kans is dat hij gepakt wordt.

Succes!

Dominante groet,

Eleonora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V