Hoe kan ik veilig aan trampling doen?

Bij trampling staat één persoon bovenop de ander en loopt eventueel over de liggende persoon heen of maakt voorzichtige sprongetjes. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Niet alleen voor de sub, maar ook voor de Domme. Daarom is het belangrijk dat de Domme en de sub weten hoe ze veilig aan trampling kunnen doen.

Trampling tips voor de Domme

Voor de Domme kan het moeilijk zijn om haar evenwicht te bewaren. Daarom kan Zij zich het beste ergens aan vast houden. Hierbij kun je denken aan een tafel, het aanrecht, de bank- en/of stoelleuning, de trapleuning of de deurpost.

Gebruikmaken van de deurpost is hierbij vrijwel het makkelijkste. Als de sub in de deurpost gaat liggen, kan de Domme zich met beide handen vasthouden aan de deurpost en heen en weer lopen.

Trampling tips voor de sub

Voor de sub is de ondergrond van belang. Als de sub in de deurpost ligt, kan de drempel een obstakel vormen. Het is het beste als hij op zijn buik op de drempel ligt of de drempel in de holte van zijn onderrug valt.

Daarnaast zit er ook veel verschil tussen een harde of een zachte ondergrond. Er wordt meestal de voorkeur gegeven aan een harde ondergrond. Op een harde ondergrond kan de sub zijn spieren namelijk aanspannen, waardoor hij het gewicht van de Domme beter op kan vangen.

Op een zachte ondergrond worden de drukpunten beter verdeeld, maar kan de sub zijn spieren niet aanspannen. Daarnaast kan dit een stikkend gevoel geven als de sub op zijn buik ligt. Het is voor een Domme ook moeilijker om haar evenwicht te bewaren als de sub op een zachte ondergrond ligt. Dit staat nu eenmaal wat “wiebeliger”.

Het lichaam

Behalve met de omgeving moet ook rekening worden gehouden met de eigenschappen van het lichaam:

Handen en vingers

De handen zijn minder kwetsbaar dan ze lijken en kunnen behoorlijk wat gewicht dragen. Met blote voeten of gympen kan hier zonder probleem op gestaan worden, mits het gewicht goed verdeeld wordt. Met je volle gewicht en hakken op de hand of vingers staan kan breuken tot gevolg hebben. Dit wordt dan ook niet aangeraden.

Armen en benen

Op de armen en benen kan makkelijk gestaan worden. Let hierbij wel op dat je niet op de knieën of ellebogen staat. Als het gewicht hierop ongelukkig geplaatst wordt, kan het beschadiging en/of breuken tot gevolg hebben.

Buik

De buik is een groot oppervlak dat veel gewicht kan dragen. Je kunt hier zonder problemen overheen lopen met blote voeten, sokken, gympen, blokhakken of naaldhakken. Als je met hakken loopt, besteed dan wel extra aandacht aan de organen.

Met name de lever kan beschadigingen oplopen. Por op deze plek dus nooit te veel met de naaldhak in het lichaam. Houd er ook rekening mee dat de ademhaling belemmerd kan worden als je op de buik staat.

Rug

Net als de buik is de rug een groot oppervlak dat veel gewicht kan dragen. In tegenstelling tot de buik is de rug wat steviger en makkelijker om op te staan. Ook hier kun je met allerlei soorten schoeisel op staan.

Mocht je naaldhakken dragen, besteed dan wel extra aandacht aan de ruggengraat en de nieren. Deze plekken zijn kwetsbaar en kunnen beschadigd raken. De ruggengraat kan door naaldhakken zelfs dusdanig beschadigd worden dat de sub invalide wordt!

Nek

Als je op de nek staat van iemand terwijl hij op zijn rug ligt, kan hij geen adem meer krijgen. Dit is iets om rekening mee te houden! Op deze manier kun je ook de nek beschadigen of zelfs breken. In de meeste gevallen geldt dan ook: vermijd de nek!

Hoofd

Mocht je op het hoofd van jouw sub willen staan, doe dit dan alleen met blote voeten, sokken of gympen met een zachte, flexibele zool. Als je op het achterhoofd gaat staan, wordt het gezicht van de sub op de grond geduwd. Dit kan erg onaangenaam aanvoelen voor de sub. Als een sub op een matras ligt, zal het gezicht minder “geplet” worden.

Als je op het gezicht wilt staan, vermijd hierbij dan de neus en de kaak. Deze hebben allebei een groot risico om te breken. De kaak kan niet zoveel gewicht dragen, dus zorg ervoor dat je jouw gewicht goed over het hele gezicht verdeelt!

Communicatie tijdens trampling

Vergeet niet om met elkaar te blijven communiceren! Is het voor jou als Domme nieuw om aan trampling te doen? Laat dit dan aan de sub weten en laat hem feedback geven, zodat je hierop kunt reageren. Iedereen begint ergens met leren, dus dit is niets om je voor te schamen.

Is trampling voor jou als sub nieuw? Dan kan Ik me goed voorstellen dat dit een beetje eng kan zijn. Vraag aan de Domme om je erdoorheen te loodsen en vraag of Zij wil vertellen wat Ze doet. Dit zal de meeste zenuwen wegnemen.

Praat na afloop van de trampling sessie met elkaar en laat elkaar weten wat prettig was en wat minder plezierig was. Dit zal de volgende sessie nog aangenamer maken!

Veel speelplezier!

Dominante groet,

Deana Deveney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V