Review: Sensueel Spel

Sensueel Spel van Fredrica Alleyn

Ik ben gek op lezen, altijd al geweest. Vroeger nam Ik zelfs een boek mee als ik verplicht op familiebezoek moest – laat die grote mensen maar kletsen, Ik had wel wat beters te doen! 😉 – maar tegenwoordig komt er nog maar weinig van lezen.

Gelukkig gaf Eleonora Mij laatst een van Haar boeken te leen: Sensueel Spel (geschreven door Fredrica Alleyn). Dat heb Ik geweten… Mijn verwachtingen waren vrij laag, omdat het een beetje overkwam als een fout pornoboekje. Toch heb ik Mij aangenaam laten verrassen…

Sensueel Spel gaat over de “frigide” Cassandra die haar leven over een andere boeg gooit op het moment dat haar man haar op straat gooit. Ze solliciteert in een reusachtig landhuis naar de functie van kinderjuf bij de steenrijke Baron von Ritter. Deze baron – Dieter – is natuurlijk razendknap en woest aantrekkelijk, dus Cassandra valt direct als een blok voor hem. 

Wat ze niet weet, is dat de baron stiekem een Meester is en iedereen in zijn huis – inclusief het personeel – onderdanig is aan hem. De baron laat iedereen op de meest extreme manieren kennismaken met pijn en genot en natuurlijk is de verlegen en onervaren Cassandra zijn ultieme prooi…

Zelf vond ik Cassandra eerlijk gezegd niet zo boeiend. Ik houd niet zo van personages die een engelachtige goedheid uitstralen. Geef mij maar de megalomane gekken, sadistische secreten en machtswellustige psychopaten. Het spreekt dan ook voor zich dat Katya – de bijzonder sad(omasoch)istische minnares van de baron en Cassandra’s grote rivale – Mij bijzonder aansprak.

Het is natuurlijk een beetje de omgekeerde wereld ;), maar Ik heb toch enorm genoten van dit boek. Op de kaft staat expliciet vermeld “Erotiek voor vrouwen”, maar ik denk dat ook mannen dit boekje wel zal bekoren.

Als je Sensueel Spel zelf ook gelezen hebt, ben Ik heel benieuwd naar wat jij van dit boek vond. Laat dus zeker even je reactie achter en vermeld daarbij welk personage jouw favoriet is!

Dominante groet,

Artemis

13 reacties op “Review: Sensueel Spel

 • 10 december 2011 om 17:06
  Permalink

  Boekbespreking nog eens gelezen. Volgens mij ooit al wel eens wat van gehoord, of kan dat niet, is het recent?
  Zal er niet aan toe komen om het te lezen. Maar op voorhand kies ik nu voor die woest aantrekkelijke baron ! Lijkt me echt een uitdaging. Verdeel en heers. Zal die Katya toch (een beetje) naar m’n pijpen dansen, zeg ! Ongelofelijk !
  Misschien kunnen we het eens naspelen . . . ???

  Al het goede, groet,
  hans

  Beantwoorden
  • 11 december 2011 om 13:42
   Permalink

   Dat is zeker mogelijk, want het boek is al zo’n kleine twintig jaar oud (1993). Maar waarom zul je er niet aan toekomen om het te lezen? Stel je Me toch nog teleur… 😉

   Beantwoorden
 • 11 december 2011 om 17:04
  Permalink

  Ja Artemis, dat doet me heel veel pijn (hier zou een ‘lachebekje’ moeten staan, maar ik kan de knop met lachebekjes niet vinden !??), dat ik U teleurstel.
  Om op voorhand voor die baron te kiezen vind ik zelf een vondst. U natuurlijk minder begrijp ik . . . !!?
  Hartelijke groet ( en zo ),
  hans

  PS. Wat is Deana kortaf zeg. Met een grote boog er om heen is mijn idee !

  Beantwoorden
  • 11 december 2011 om 18:22
   Permalink

   Niets dan goeds over de baron, hoor. Behalve dan dat het een dominante man is natuurlijk, maar die moeten er ook zijn, schijnt. Anders zouden Katya en Cassandra weer zo doelloos ronddartelen…

   Beantwoorden
 • 11 december 2011 om 20:44
  Permalink

  Nou Artemis, dat valt me mee. ik vermoedde eigenlijk, dat het met die baron verkeerd zou aflopen. Dat komt wel vaker voor wanneer ik eens voor een nieuwe uitdaging kies !?? Enfin genoeg gezeurd . . .
  En ja, kerstkaarten versturen is natuurlijk wel weer een heel aardig gebaar van Haar (van Deana).
  Dank voor Uw/Jullie aandacht.

  Beantwoorden
 • 12 december 2011 om 16:33
  Permalink

  Och och er wordt weer eens over Mij geroddeld…
  Ten eerste moet een sub heel wat in zijn/haar mars hebben voordat hij/zij Mijn aandacht waard is.
  Ten tweede dien jij je plek te kennen en geen onbehoorlijke vragen te stellen omtrent Mijn privé leven.

  Beantwoorden
 • 12 december 2011 om 17:21
  Permalink

  Meesteres (!) Deana, dank voor Uw antwoord !
  U kunt er zeker van zijn, dat ik mijn plek heel goed in de gaten houd. En ook wil ik geen onbehoorlijke vragen stellen over Uw prive leven. En inderdaad zoveel heb ik niet in mijn mars, dus . . . ja, ik ben Uw aandacht niet waard.
  Maar het was goedbedoelde belangstelling. Ik wilde U een beetje peilen. Sommige mensen ervaren ook een leegte als hun kanariepietje dood is. Heel begrijpelijk, menselijk allemaal. Maar er zijn gradaties.
  Neemt U mij verder vooral niet kwalijk. ik zal U geen last meer bezorgen, en al helemaal niet meer over U roddelen.
  Hartelijke en Diep Onderdanige groet voor U,
  (hopelijk bent U bereid deze in ontvangst te nemen?)
  hans

  Beantwoorden
 • 14 december 2011 om 19:03
  Permalink

  Dag Hans, dag Meesteres(sen),

  Hebben Meesteressen vaak niet ergens een hoekje dat naar onderwerping snakt? Groet, docyl.

  Beantwoorden
  • 14 december 2011 om 20:30
   Permalink

   Docyl dank ! Je slaat de spijker op zijn kop . . .
   Maar voor de voeten lopen zal ik niemand meer !!!

   Beantwoorden
  • 23 december 2011 om 06:51
   Permalink

   docyl,

   Zoals je ook in de vraagbaak kunt lezen, zijn Wij NIET op zoek naar subjes. Ons dienen is niet mogelijk. Mocht hier ooit verandering in komen dan zal er een duidelijke sollicitatie op de website verschijnen. Tot die tijd is dit simpelweg een informatieve site om onderdanige mannen op weg te helpen.

   Beantwoorden
 • 23 december 2011 om 06:47
  Permalink

  Aangezien je stug doorgaat met de website vol spammen zal Ik het voor eens en voor altijd duidelijk maken:

  1: Stel dat Mijn “kanariepietje” dood is gegaan, wie ben jij dan om wat over Mijn verdriet te zeggen en hierover lacherig te doen? Daarmee scoor je absoluut geen punten.
  2: Als Ik nu mede deel dat Mijn zusje is omgekomen bij een auto ongeluk dan heb jij het lef gehad om MIJN verdriet te vergelijken met het verlies van een kanariepietje. Dit is fout op zoveel manieren.
  3: Verdriet is een gevoelskwestie. Het één zal Mij meer verdriet bezorgen dan het ander, maar wie ben jij om over deze gradaties te oordelen?
  4: Dit is geen welles/nietes situatie en je kunt hierin geen gelijk behalen. Als Ik verdriet heb, dan heb Ik verdriet, punt. Alle vormen van “lachwekkend” proberen te doen over de kanariepietjes is onrespectvol. Zeker aangezien jij niet weet wat er aan de hand is. Zoals Ik al zei je kan beter niet het risico lopen om het verlies van een kanariepietje (ook al is het per ongeluk) te vergelijken met het verlies van een familielid.
  5: Ik stel voor dat je het inderdaad bij jouw excuses houdt en met geen woord meer rept over de “kanariepietjes”of over “gradaties”.

  Beantwoorden
 • 23 december 2011 om 17:31
  Permalink

  Jéééé, Deana ! Wat valt er nog te zeggen. Je betoog raakt me. Mijn insteek was te luchtig. Het is gebeurd. Het spijt me.
  Het ga je goed . . . en Kom op !

  Enne de site zal ik niet langer bevuilen (vol spammen).

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V