Schuld, berouw en boetedoening deel 2

André heeft het slecht. Hij is op van de zenuwen en slaapt ’s nachts moeilijk. Sinds Natascha hem in de brandpoort zoenend met Agnes heeft betrapt staat zijn wereld op zijn kop. Woest was ze geweest. Ze heeft hem gelijk het huis uitgezet en Agnes op staande voet ontslagen. Sindsdien woont hij weer thuis bij zijn moeder.

Hij heeft haar niet de waarheid durven vertellen en hield het bij iets van “elkaar even wat ruimte gunnen” en “elkaar wat vrijer laten.” Och och, hoe heeft ie zo stom kunnen zijn! Natuurlijk had die stomme Agnes zich aan hem opgedrongen, maar hij had er nooit op in moeten gaan. Oh, wat heeft ie een spijt. Hij is dolblij dat Natascha hem toch nog een kans wil geven, gezien de voorwaarden die ze hem heeft gedicteerd. Hij leest ze nog eens door, de beverige notities die hij dinsdagavond heel snel moest opschrijven.

Natuurlijk zal hij volledig schuld bekennen en diep, heel diep zijn spijt en berouw betuigen. Hij zal absoluut en onvoorwaardelijk door het stof moeten, dan begrijpt ie heel goed. En hij zal alles eraan doen on haar terug te winnen, welke boete hij ook moet doen. God, wat een zak is hij geweest! Hij wou dat het al zaterdagavond was.

Zaterdagavond 20 januari 2017

André is onderweg naar Natascha’s huis. Hij loopt met lood in de schoenen haar straat in. Hij kijkt op zijn horloge. Tien voor acht. Klokslag acht uur had ze gezegd. Hij durft beslist niet eerder aan te bellen. Hij wil haar op geen enkele manier tegen de haren instrijken. Hij loopt naar haar huis en ziet dat de gordijnen dicht zijn. Gelukkig! Wel ziet hij licht branden. Hij drentelt een beetje in het donker heen en weer. Hij kijkt weer op zijn horloge. Vier voor acht. De tijd kruipt. Hij is doodnerveus. Zijn hart klopt in zijn keel. Hij loopt het tuinpaadje op. Hij kijkt de laatste minuut de secondewijzer van zijn horloge helemaal rond. Nog een halve minuut. Op 45 seconden stopt er een taxi voor Natascha’s huis. André let er niet eens op, zo ingespannen tuurt hij naar zijn horloge. 57, 58, 59 en precies op 60 drukt hij bevend op de bel.

Wat er dan gebeurt zal André zich altijd blijven herinneren als of hij het droomde. Door de adrenaline die door zijn lijf giert nemen zijn zintuigen alles met dubbele scherpte en precisie waar. Eerst de dodelijk trage seconden die wegtikken nadat hij heeft aangebeld. Dan hoort hij de taxi claxonneren. Vervolgens hoort hij het scherpe tikken van twee paar hoge naaldhakken op de marmeren gangvloer en twee vrolijk lachende damesstemmen. Dan gaat de deur open en golft er een warme luchtstroom van parfum en leer naar buiten die de koude avondlucht in één klap schijnt te ontdooien. Katja, Natascha’s beste vriendin, komt maar buiten. Ze ziet er adembenemend mooi uit.

Ze heeft haar nieuwe getailleerde zwarte leren jasje aan, een prachtige strakke leren kokerrok, zwarte nylons met naad en zwarte leren enkellaarsjes met torenhoge naaldhakken en metalen studs. Haar mooie lange haar is strak naar achteren gekamd en zit in een hoge paardenstaart. Ze is streng opgemaakt, zwarte eyeliner boven en onder haar ogen, donkere oogschaduw, wimper vergrotende mascara en donkerrode lippenstift. “Heee André,” zegt ze zangerig en met een spottend lachje loopt ze heupwiegend langs hem heen.

Dan ziet hij Natascha. Zijn adem stokt en hij krijgt nog een extra adrenalinestoot. Hij ziet haar eindeloos lange gladleren laarzen die pas tot halverwege haar dijen stoppen, haar netpanty, een tantaliserend mooie leren hotpant, haar halflange nappaleren jas die hij wel kent met daaronder haar nieuwe zeer laag uitgesneden satijnen blouse, waar haar prachtige borsten, omhooggestuwd door de push-up bh, voor een groot deel brutaal overheen komen. Ook zij is streng opgemaakt, met veel zwart aan de ogen. Natascha heeft een felrode lippenstift op. Haar blonde haar zit ook in een paardenstaart.

“Wat kom jij doen?” vraagt ze geïrriteerd aan André. “ik.. ehm… ik moest toch…. we zou..” stamelt hij. “Hallo, vandaag nog graag!” bitst Natascha terwijl ze ongeduldig met het de naaldhak van haar rechterlaars op het trottoir tikt. Katja draait zich om en komt ook bij hem staan. Ze kijkt André geringschattend, ja minachtend aan.
“Ik moest mij toch melden voor… eh..” hij kijkt tersluiks naar Katja, die hem nu hooghartig lachend aankijkt.

“Instructies,” brengt hij er kleintjes uit. “Ó dat! Nou dat komt nu slecht uit. Kat en ik gaan stappen.” “Maar eh… het was toch belangrijk.” brengt André er met een wanhopig stemmetje uit. Natascha stapt op hem toe. Op haar hooggehakte laarzen kijkt ze op André neer. “Alles wat ook maar een beetje met jou van doen heeft ís niet belangrijk meer, André. Daar heb jij het zelf naar gemaakt. Maar wil je instructies? Wacht even….” Natascha loopt terug naar de voordeur en haalt uit de gang een grote boodschappentas. Met luide stem zegt ze: “Hier! Schoonmaken en blinkend poetsen! Morgenmiddag om drie uur stipt hier bij mij afleveren.” Ze duwt de tas in zijn handen en daarna lopen zij en Katja met driftig tikkende hoge naaldhakken naar de gereedstaande taxi. Ze hoort Katja nog duidelijk lachend “Zag je dat gezicht?” zeggen en Natascha “loser” tegen Katja, waarna de beide dames vrolijk lachend instappen.

André blijft in totale verbijstering en opperste vernedering achter. Hij is plotseling doodmoe en voelt zich centimeters kleiner. Hij kijkt naar de achterlichten van de wegrijdende taxi en komt dan pas op het idee om in de tas te kijken. Er komt een lucht van modder, gras en leer uit. Dan ziet hij de bemodderde rijlaarzen. Niet één, maar 2 paar. Die van Natascha herkent hij. Die andere zijn natuurlijk van Katja, die arrogante bitch! Hij is altijd bang van Katja, met haar hooghartige houding en vaak snijdende opmerkingen, altijd bedoeld om hem voor lul te zetten. Aan de andere kant vindt hij haar geweldig en kijkt hij enorm tegen haar op. Hij is blij dat zij Natascha’s hartsvriendin is.

André schraapt zijn laatste restje energie bij elkaar en sloft met de tas met rijlaarzen naar huis. Als hij de woonkamer binnenkomt zegt zijn moeder: “Wat heb jij daar nou?” “O..ehm..dat zijn de rijlaarzen van Natas.” “De rijlaarzen van Natas?? Wat moet jij nou met de rijlaarzen van Natas?” “Ze vroeg of ik ze voor haar wilde poetsen.” antwoordt André timide. “Jij de rijlaarzen van Natascha poetsen?? Is dat in het kader van elkaar even wat ruimte gunnen?” “Je mag toch wel iets voor elkaar doen,” zegt André geïrriteerd. “Tuurlijk,” zegt z’n moeder en gaat hoofdschuddend verder met tv kijken. André gaat naar de bijkeuken en zoekt het een en ander bij elkaar om aan zijn opdracht te beginnen.

Hij vindt een vaatdoek om de modder van de rijlaarzen te verwijderen, een blikje zwarte schoensmeer en een borsteltje om de laarzen in te smeren en een droge rulle doek om ze uit te wrijven. André gaat op een laag melkkrukje zitten en haalt de laarzen uit de tas. Hij pakt Natascha’s laarzen en houdt ze dicht bij zijn gezicht. Hij ruikt het leer en het windt hem op één of andere vreemde manier op. Dan steekt hij zijn gezicht in de schacht van de leren rijlaars en haalt diep adem. Hij ruikt de voetjes van Natascha, een mengeling van leer, een beetje parfum en een tikkeltje zweet. Hij krijgt een harde pik.

Dan gaat de bijkeukendeur open en zijn moeder komt binnen. “Zo, ze weet wel waar ze je mee opscheept! Wat een smerige laarzen! En zie ik nou nog een paar? Van wie zijn die dan?” “Eh..mm..van eh..Katja, haar beste vriendin.” antwoordt André. “En die mag je ook poetsen! Leuke zaterdagavondbesteding. Nou, poets ze, hè!” en zijn moeder vertrekt weer. André’s erectie is totaal verdwenen. Hij begint aan de eerste rijlaars. Eerst maakt hij met de vochtig gemaakte vaatdoek de laars helemaal vrij van modder en vuil. Ook verwijdert hij het paardenzweet aan de binnenkant van de laars. Daarna brengt hij met het borsteltje over de gehele laars de schoensmeer aan.

Dan zet hij de laars op een krant om de schoensmeer in te laten trekken en begint hij aan de volgende. Zo werkt hij alle laarzen af en begint dan weer aan de eerste laars om deze met de droge doek glimmend op te wrijven. Hij is verbaasd over het resultaat. De laarzen beginnen werkelijk prachtig te glimmen. Hij krijgt zowaar een voldaan gevoel van zijn poetswerk. Als de laatste laars klaar is kijkt André tevreden naar het resultaat. Hij hoopt vurig dat dit Natascha morgen een beetje gunstig zal stemmen. Hij kijkt op zijn horloge. Half twaalf! Dat karwei heeft nog een flinke tijd geduurd. André doet de rijlaarzen in de tas, neemt deze mee en gaat naar zijn kamer, nadat hij zijn moeder welterusten heeft gezegd. Hij kleedt zich uit en gaat naar bed. Hij haalt alle vier de laarzen nog even uit de tas en ruikt aan het gepoetste leer, maar hij is te moe om er opgewonden van te raken. Hij stopt de laarzen weer in de tas en gaat liggen. Als een blok valt hij in slaap.

Zondagochtend 21 januari 2017 02.00 uur

Natascha en Katja laten de barkeeper van de nachtclub een taxi bellen. Ze hebben alle aanbiedingen van opgewonden mannen om hen beiden naar huis te brengen afgeslagen; ze gaan gewoon met de taxi. Ze hebben een heerlijke avond gehad. Dat kan niet gezegd worden van de andere vrouwen die deze avond en nacht in de verschillende bars die ze bezocht hebben aanwezig waren. Tegen zo’n verpletterende concurrentie konden deze niet op. Veel gingen een deurtje verder en anderen waren ziek van jaloezie.

De mannen echter vielen als een blok voor de beeldschone hautaine in leer gestoken en gelaarsde Katja en Natascha. Ze dronken de hele avond de duurste cocktails zonder ook maar een cent uit te geven. De losers raakten ze al snel kwijt door opmerkingen van Kat als: “Weet jij iemand die mijn tuin van 1500 m2 wil omspitten?” en “Ik kom meestal pas klaar na 4 uur intensief vrijen”. Natascha gooide er “Weet jij hoe je mijn laarzen moet poetsen?” uit en weer droop er een sukkeltje af. De leuke kerels manipuleerden ze door ze wat haantjesgedrag betreft tegen elkaar op te laten bieden. Kortom, ze hadden weer eens een ouderwets leuke avond, maar nu was het tijd om te gaan. Toen de taxi kwam zwaaiden ze naar de hijgerige achterblijvers en liepen arrogant heupwiegend de bar uit.

“ik vond het weer gaaaaaaf!!” Zegt Katja. “Nou en of!” antwoord Natascha. “Dit gaan we vaker doen, Kat!” “Absoluut!” De taxi rijdt eerst naar Kat’s huis. De dames nemen met een innige omhelzing afscheid en dan rijdt de chauffeur naar het huis van Natascha.

Zondagochtend 22 januari 2017 02:45

Natascha ligt nog heerlijk op bed na te genieten van de leuke avond. Ook zijn haar gedachten al bij morgen. Ze bedenkt nieuwe instructies voor sukkeltje André. Ze staat verbaasd van de leuke ideetjes die ze krijgt. De ene na de andere fantasie ontspruit aan haar brein. En de ene is nog leuker voor haar en vervelender voor hem. Met een brede, ietwat gemene glimlach valt ze uiteindelijk in een zalig ontspannen slaap.

Binnenkort verschijnt deel 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V