“Mijn eerste podcastopname”, door henrik, slaafje van Queen Jazz

Het is al weer een tijdje geleden dat Queen Jazz mij vroeg wat ik allemaal weet over podcast. In grote lijnen weet ik dat een podcast een audio-opname is met voornamelijk gesproken tekst, welke de geïnteresseerde kan beluisteren op het moment dat hij of zij dat wil. Simpel gezegd, het is een mp3-audiobestand welke te beluisteren is via internet zoals Spotify, iPhone Podcast enz.

Door henrik, slaafje van Queen Jazz

Ik kreeg de opdracht om mij er wat meer in te verdiepen. Onder het mom van Google is your best friend heb ik mij enigszins verdiept in podcasting en zowaar een avond later had ik mijn eerste podcast online bij Spotify.

Inmiddels wist ik dat Queen Jazz in gesprek was met de redactie van Klapjes en vertelde ze mij dat de eerste opname binnenkort zou plaatsvinden en dat Ze misschien ook een podcastopname met mij wil doen. Misschien weliswaar, nu weet ik wat Queen Jazz doorgaans met misschien bedoelt, dus bij deze was ik gewaarschuwd.

Henrik, slaafje van Queen Jazz

Het onderwerp podcast verdwijnt weer even naar de achtergrond als Ze mij vraagt om wat opnameapparatuur te regelen. De eerste twee opnames zijn gepland en zullen worden opgenomen bij de redactie van Klapjes. Of ik even vrij wil nemen van mijn werk en Haar thuis wil ophalen.

Twee opnames

Zo gezegd zo gedaan. Op de dag van de opname rij ik mijn auto voor en rijden we samen naar Utrecht. Aangekomen bij de redactie van Klapjes wordt nog even het hoe, wat en waarom besproken en wordt een bank met op de achtergrond een afbeelding van Marilyn Monroe gebruikt als studio. Is een podcast normaal gesproken uitsluitend een audio opname, de podcasts van Queen Jazz worden gecombineerd met video. Nadat de camera in stelling is gebracht en de soundcheck is uitgevoerd kan het echte werk beginnen.

De eerste podcastopname is een feit en bestaat uit een introductie waarin Queen Jazz wordt geïnterviewd door de redactie van Klapjes waarna Queen Jazz uitlegt wat Zij met de podcasts voor ogen heeft. Al met al een interessante opname, welke te beluisteren is via de site van Klapjes.

Als de eerste podcastopname erop zit, neemt Queen Jazz op haar eigen wijze de touwtjes in handen en mag ik op mijn knietjes aanschuiven om te worden ‘ondervraagd’ door mijn eigen Queen.

Gelukkig ben ik niet gespannen en laat ik mij tijdens Queen Jazz’ intro ‘pakken’ door Haar prachtige stem. De vragen die Ze mij stelt gaan voornamelijk over de beginperiode waarin wij elkaar hebben leren kennen en de manier waarop ik Findom ervaar en in welke mate ik daarin mee ga. Gaandeweg het gesprek ga ik helemaal op in het interview. Wat mijn antwoorden betreft blijf ik helder en nuchter. Hier en daar uit ik mij ook kritisch maar laat ik ook mijn enthousiasme horen en zien. Zonder dat ik het zelf in de gaten heb merk ik de aanwezigheid van de redactie niet eens op.

Na een half uurtje zit het interview er op en mag ik gelukkig even mijn benen strekken. Ben je na het lezen geïnteresseerd in de podcast, hij is gratis te bekijken en te beluisteren op de site van Klapjes.

Henrik, slaafje van Queen Jazz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V