Wat is moxa?

Moxa is afgeleid van het Japanse woord Mogusa. De Nederlandse vertaling voor dit woord is bijvoet. Evenals cupping komt moxeren voort uit de traditionele Oosterse geneeskunst. Met name de Chinezen maakten hiervan gebruik om allerlei chronische pijnen te verlichten.

Wat is moxeren?

Bij moxeren wordt het bijvoetkruid opgerold als een sigaar. Vervolgens wordt deze “sigaar” aangestoken. Het brandende bijvoet verspreidt een weldadige hitte.

Deze zogenaamde moxasticks zijn kant-en-klaar te koop in allerlei Chinese kruidenwinkeltjes. Ze zijn ook via diverse webshops te bestellen.

Hoe gaat moxeren in zijn werk?

Met moxeren wordt eerst de moxastick aangestoken, totdat deze gaat branden als een sigaar. Vervolgens wordt de stick enkele centimeters boven de huid gehouden. Langzaam wordt de stick dichter naar de huid toe bewogen, totdat er een afstand van minimaal één centimeter is.

Let er wel op dat er geen brandwonden ontstaan en zorg ervoor dat de hitte niet te veel wordt voor jouw sub. De één heeft nu eenmaal een gevoeligere huid dan de ander, dus het is noodzakelijk dat je per persoon de minimale afstand bepaalt.

Mocht jouw sub klachten van de hitte krijgen, stop dan onmiddellijk en laat hem of haar een slokje water drinken. Het kan ook helpen om met de vingers over de verwarmde huid te wrijven.

Bepaal de afstand tussen de moxastick en de huid en blijf de stick langzaam tussen de vingers draaien. Dit kan enkele minuten gedaan worden. Het idee hierachter is dat de warmte het lichaam binnenstroomt en pijnklachten verdrijft.

Moxeren wordt vaak samen met acupunctuur toegepast. Bij acupunctuur wordt eerst een naald op een drukpunt gestoken, zodat de energiebanen van het lichaam open gaan staan. Vervolgens wordt de moxastick erboven gehouden, zodat de warmte naar binnen kan stromen.

Aangezien het bijvoetkruid wordt aangestoken, geeft dit natuurlijk ook as (jawel, hier komt de vergelijking weer…), net zoals bij een sigaar. Het is daarom noodzakelijk dat de as regelmatig boven een asbak afgetikt wordt.

Moxeren binnen de BDSM

Tot nu toe klinkt moxeren niet erg BDSM-achtig, denk je ook niet? 😉 Tijd om daar verandering in te brengen! Moxeren is een techniek die voornamelijk toegepast wordt op vrouwelijke subjes, omdat de warmte erg lustverhogend kan werken.

Vooral de tepels en schaamstreek zijn hier erg gevoelig voor. Veel vrouwelijke subjes kunnen door de warme van de moxastick spontaan klaarkomen.

Moxeren kan echter ook als martelmethode gebruikt worden. Door de brandende moxastick langzaam steeds dichter naar de huid te brengen, wordt de huid steeds warmer en warmer. Dit kan een pijnlijke prikkeling veroorzaken.

Let op: druk de moxastick niet rechtstreeks op de huid van jouw sub! Dit kan lelijke brandwonden veroorzaken. Zorg er ook voor dat je de as boven een asbak aftipt en niet boven jouw sub…

Warme groet,

Deana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Klamed B.V