Forum

Welkom Gast 

Show/Hide Header

Welkom Gast, posten in dit forum vereist Registratie

Pagina's: [1]
Auteur Onderwerp:Female Led Relationships
sitface
Beginnend subje
Berichten: 39
Post Female Led Relationships
on: 14 May, 2012, 11:53

In deze categorie staat al een hele ode aan de Vrouw als het gaat om dominantie. Toch wil ik hier graag het onderwerp Female Led Relationship aankaarten.

Deze bijzondere vorm van D/s relatie kan BDSM een onderdeel zijn maar dat hoeft niet. De essentie van een FLR is dat de vrouw altijd de laatste beslissing neemt.

Ergens in de lange relatie met mijn ex zijn we er op overgestapt. Het betekent niet dat de vrouw alles doet en bepaalt maar het betekent dat de man alles bijhoudt, voorbereidt, rapporteert en overlegd en de vrouw altijd, op basis van die informatie en informatie die zei zelf vergaart, de definitieve beslissing neemt.

In een dergelijke relatie wordt alles open van de man naar de vrouw. Iedere cent moet verantwoord worden en de man leeft op een overeengekomen "allowance" die hij ook aan Haar moet verantwoorden. Het is een vrijwillige overeenkomst die niets te maken heeft met wantrouwen maar met controle.

Het gaat uit van het superieure van de Vrouw en dat Zij de beste beslissingen kan nemen voor hem, voor Haar en voor het paar. Zelf is Ze vrij om te doen wat Ze wil, wel na mededeling maar niet met toestemming. De man dient voor alles een verzoek in te dienen en Zij bepaalt of het mag of niet.

Het is een 24/7 vorm van een D/s relatie maar van een soort waar geen kleding, zwepen of andere fysieke uitingen bij (hoeven te) komen. Dit kan natuurlijk wel, zeker als de man zich niet aan de afspraken houdt.

Het is een strenge, ietwat extremere vorm van D/s maar wel een waarbij de Vrouw als superieur wezen kan bestaan en heersen, zonder echt een andere identiteit aan te nemen.

Ik ben benieuwd wat de Dominante Dames op dit forum en natuurlijk de onderdanige mannen hier van een dergelijke relatie vinden en of het in hun leven zou passen.

Artemis
Beginnend subje
Berichten: 82
Post Re: Female Led Relationships
on: 14 May, 2012, 12:39

Eerlijk gezegd was Ik niet bekend met deze term, maar zoals je het omschrijft... Dit komt vaker voor dan je zou verwachten (vooral vroeger).

Toen Ik nog wat jonger was, kende Ik een echtpaar dat zo leefde. Geen BDSM verder, maar de vrouw bepaalde alles op financieel gebied (en daarbuiten). Al het geld dat niet direct aan het dagelijks leven werd besteed, verdween in haar zak. De man kreeg "zakgeld", ondanks het feit dat hij de enige (en redelijk succesvolle) kostwinnaar was.

Beide vonden deze levenswijze heel vanzelfsprekend. Het opvallende is alleen dat dit geen bewuste levenskeuze was. Het was gewoon "vanzelf" zo gegroeid en de man ziet zich tot op de dag van vandaag niet onderdanig aan deze vrouw. De vrouw zal daar echter anders over gedacht hebben... 😉

Zelf vind Ik dit een heel natuurlijke vorm van een (D/s) relatie. Als vaste levenspartner wil Ik namelijk geen 100% onderdanige sub, dat is simpelweg niet bevredigend genoeg voor Mij (en vele Domina's met Mij).

Maar het voelt wel heel natuurlijk om in een "gewone" relatie altijd "de broek" aan te hebben als het gaat om financiën, belangrijke beslissingen, etc. Het gebeurt op Mijn manier en anders niet. Daarnaast sta Ik wel altijd open voor alternatieve oplossingen, als die aangedragen worden. Of daarop ingegaan wordt is volledig aan Mij.

sub gj
Beginnend subje
Berichten: 57
Post Re: Female Led Relationships
on: 26 May, 2012, 00:47

Zoiets spreekt mij zeker aan. Ook omdat de cliché BDSM zaken als zwepen, de bekende kleding, SM ruimtes etc. mij weinig doen. Maar het is daarbij wel iets wat je echt alleen met die ene ware Vrouw kunt hebben.

Always remember you're unique, just like everyone else

sub gj
Beginnend subje
Berichten: 57
Post Re: Female Led Relationships
on: 26 May, 2012, 00:47

Sorry, mijn bericht verscheen hier twee keer. 😕

Always remember you're unique, just like everyone else

sitface
Beginnend subje
Berichten: 39
Post Re: Female Led Relationships
on: 30 May, 2012, 11:40

Hallo sub gj, inderdaad, er is een goede emotionele band nodig tussen de D en de s. Deze site gaat regelmatig over het zoeken van de juiste Meesteres of Dominante partner. Mijn ervaring is dat het als onderdanige belangrijk is het psychologische aspect van Dominantie en onderdanigheid vrij snel in de beginnende relatie naar voren te brengen. Hoe spannend een date ook is, de echte onderdanige is op zoek naar een dominante vrouw, niet een vrouw die "tijdelijk" een rol speelt omdat het zo spannend lijkt. Dominant zijn, ook in een FLR, is niet makkelijk, moeilijker dan onderdanig zijn. Het vereist dus fantasie, intelligentie en een gezonde dosis van nature aanwezige dominantie om echt een life-style van je D/s leven te maken. Verspil elkaars tijd dus niet omdat Zij of hij mooi is, "het wel spannend vindt" of desperate is omdat Zij/hij een relatie nodig heeft. Beter 10 keer gedate dan 1 keer gedwaald. Geloof me, er zijn genoeg vrouwen tegenwoordig die een FLR of een D/s lifestyle wel zien zitten, zeker op psychologisch gebied maar vrouwen hebben vaak een afkeer van het uiterlijk vertoon van BDSM en van voetvegen van mannen. Ze willen uiteindelijk een stevige man met karakter die Haar op een voetstuk zet. Ze wil graag de broek aan maar zoekt ook vaak een schouder om op te kunnen huilen en vaak wil Ze ook nog wel eens lekker tegen de muur gesmeten worden en genomen worden. Dat kan allemaal (gedeeltelijk wellicht uitbesteed) terwijl ze volledige controle houdt. Als de vrouwen (die van nature wat dominant zijn) dat allemaal door hebben in een man, zijn ze zeker te verleiden. Wij mannen blijven toch jagers en vrouwen willen dat we op ze jagen maar er zijn vrouwen die, als ze gejaagd zijn, binnen een relatie de controle willen hebben en die zoeken wij onderdanige mannen.

sub gj
Beginnend subje
Berichten: 57
Post Re: Female Led Relationships
on: 30 May, 2012, 20:58

Nou, dat wij mannen blijven toch jagers, dat gaat voor mij dan weer niet zo op vrees ik. En ik denk dat er toch meer onderdanige mannen zijn die niet zo goed zijn in het verleiden of versieren van een Vrouw.

Always remember you're unique, just like everyone else

sub gj
Beginnend subje
Berichten: 57
Post Re: Female Led Relationships
on: 30 May, 2012, 23:13

E.e.a heeft me er overigens wel toe gedreven om toch eens een profiel op een datingsite aan te maken waarbij die kant van mezelf ook vermeld wordt, zonder meteen over sm te spreken.

Always remember you're unique, just like everyone else

sitface
Beginnend subje
Berichten: 39
Post Re: Female Led Relationships
on: 1 June, 2012, 13:51

Ontwikkel jezelf als een "gewild object" voor dominante vrouwen. Er staat veel geschreven op deze site. Zelf heb ik nooit problemen met het vinden van leuke dominante vrouwen maar je moet wel de juiste snaren kunnen bespelen. Je maakt een stap in de goede richting door het profiel op de dating site. Let op, als je assertief wordt zul je behoorlijk wat vrouwen tegenkomen die het wel spannend vinden, hier kun je fun mee hebben maar het zullen nooit levenspartners worden.

Pagina's: [1]